Přejít na obsah

Octavia II - Facelift


radek_m

Doporučené příspěvky

jj, ale myslím z výroby.... teraz som pozrel reklamné video zo Škody, tak nová Octavia sa mi začala páčiť :D, len by trebalo nakodovať svietenie prednej smerovky alá BMW 5 a bolo by to super, všimol som si fotku kde svieti predná smerovka a je to fajn :palec2:

Facelift OII video

Editováno: , autor: wrccko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné video i barva auta, ale myslím že k této prezentaci se moc nehodí. Připadá mi moc světlá, a při některých záběrech ty změny nejdou moc vidět. Možná mohli dát tmavší barvu vozu kde by všechno pěkně vyniklo, tedy alespoň ty světla a čelní mřížka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako celek je FL OII peknej, aji ty predni svetla se mi libi i kdyz ta fotka co jsi sem daval viktore s puvodnimi svetly ale faceliftovanym naraznikem vypada taky hodne dobre. Nicmene zadni naraznik FL mi prijde takovej mene uhlazenej jak naraznik RS, Je to patrne hlave z boku kde ve vysce ochranych list je celkem dost znatelna hrana. Rozhodne bych ale nemychal predni naraznik RS a zadni naraznik FL...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Viktor.. tak to je paráda, už jsem taky přemýšlel, jak by padala ta naše s novou maskou, ta by tomu hodně pomohla, ale ta maska má jiný tvar ve spodní části, je víc prohnutý..alespoň to tak vypadá na fotkách. A "náš" nárazník navíc spodní hranou sedí na příčce před chladičem, takže tam moc prostoru k úpravám není, alespoň ne k takovým, aby to vypadalo profesionálně :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšeš Jirko, ten nový "gril" je dole opravdu oblejší. No nechám se překvapit, co české ručičky vymyslí, protože si myslím, že se najde ne jeden kutil, co to bude zkoušet. Ten přední nárazník se Škodovce vážně povedl! Jeden z nejhezčích, co jsem snad viděl. O to víc mě mrzí, že neponechali původní světla. Pak by to podle mě byla doposud bezkonkurenčně nejhezčí Škodovka!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mně je to spíš jeden z návrhů současného face liftu.. Přece jen v době, kdy vyjede nový model, už se intenzivně pracuje na jeho nástupci a to i pokud jde o design. Když porovnám ty uvedené kresby s novým vzhledem, má to docela dost podobných prvků, takže to vidím, že tehdy prostě unikly nějaké designerské návrhy současného face liftu nebo tak něco

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím si,že tie plochy pod svetlami už nebudú pokračovať ani na novej RSe,jednoducho je to typická črta novej Octávie,že hneď pod svetlom končí.A najkrajšia Škodovka je zatiaľ bezkonkurenčne súčasná RSa,(nie je to iba môj názor) a som presvedčený,že to tak aj ostane aj keby jej rovno vymenili svetlá.

hhpy1.png

Ja sem ten obrázok skúsim dať trochu inak a tá pravá mi tu príde ako Ragulin

bbmm5.png

jjvj8.png

Editováno: , autor: Nikita1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím si,že tie plochy pod svetlami už nebudú pokračovať ani na novej RSe,jednoducho je to typická črta novej Octávie,že hneď pod svetlom končí.A najkrajšia Škodovka je zatiaľ bezkonkurenčne súčasná RSa,(nie je to iba môj názor) a som presvedčený,že to tak aj ostane.

Tu plochu som zarovnal do stran naraznika, naschval som ju nedal hned pod svetla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch srovnávačkách je myslím krásně vidět, že současný stav je přecijenom už docela dost usedlý a působní staře, kdežto FL je něco úplně jinýho, celý auto se díky němu rozzářilo a získalo naprosto odlišný výraz, daleko sebevědomější, agresivnější a důstojnější. Rozhodně to hodnotím jako obrovský posun dopředu, hlavně ta stará maska mi připadá úplně o ničem v porovnání s novou (3D), ale aji ty nový světla celkově auto rozšiřujou a zmasivňují. To stejný zadek, starej už je nudnej a moc "hranatej", novej působí daleko hravěji a ufounštěji :palec2: Už se těším na novou RSku, protože mám tušení, že to bude bomba ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

naprostý souhlas! :palec2: auto opravdu dostalo to, co mu chybělo, já to viděl i bez porovnání: příliš nekompromisně hranaté a masivní v nesprávných partiích (jako např. přehnaně zvednutý předek), apod..facelift se skutečně vyvedl, teď jen doufat, že si každý nepořídí tu zelenou arctic s interiérem twincle lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to zase vidím úplne inak.Dominantný bol klinovitý tvar prednej kapoty,ktorý udával tvar predku a teraz ho vyslovene negujú tie pretiahnuté svetla a "vyrehotaná" predná maska,náraznik,kde tvary pod svetlami sú seknuté,akoby nenadväzovali.Boky auta sú prísne priame,bez zbytočných zakrivení a k tomu ten "vyrehotaný" a členitý predok pôsobí ako päsť na oko.A ten pohľad z boku,to kórea može isť do pr---e.Ani klinovitý,ani športový,ani elegantný,no proste nemám slov.

Ja hodnotím zmenu,ako krok niekam mimo.Predstavte si napr Veyrona,ktorý má tiež klinovitý tvar prednej kapoty,svetlá jednoduché a trochu podobné Octavii nárazník taktiež čisté tvary a teraz by mu praštili masku,ala vyrehotaný somár.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa celkovo facelift páči, ale tie predné svetlá mi stále úplne nepasujú. A tiež mohli v tých zadných svetlách nechať červený pruh. A hoci zadné svetlá majú po novom tie vodorovné prúžky, tak to nemá na prúžky od BMW (napr. pofaceliftové X3).

Ohľadne FL Octavie RS, tiež som veľmi zvedavý. Ale predpokladám, že štýlovo to bude podobné FL bežnej OII, akurát hmlovky očakávam aj naďalej okrúhle a denné svietenie bude v hlavných svetlách. Vzhľadom na to, že zadný nárazník FL sa veľmi podobá na nárazník z RS, tak s nárazníkom u FL RS budú nevyhnutne musieť niečo robiť. Detto bočné lišty sú u FL použité z RS, tak očakávam, že aj tu sa niečo udeje.

Inak mi napadlo, že kľudne mohli použiť na denné svietenie aj LEDky a mohli z nich vyskladať znak Škoda alebo niečo podobné.

Ale inak ešte nikto nehlásil, že spínač varovných blikačov sa zmenil u FL z červenej na čiernu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...