Prosinec 9, 20159 r Caute chlapy mam vyhliadnutu oktáviu 2 rok výroby 2007 motor 2.0tdi poctivých 160000km ale moja otázka znie čo tá týka kódov motora ktorým sa vyvarovať a ktoré sú spoľahlivé v tomto roku boli asi tri a to AZV , BKD , BMM vedel by mi niekto vysvetlit aký je medzi nimi rozdiel ? Spoľahlivosť ? Spotreba ? Čo je pri nich CR (zrejme common Rail ?l ) DPF (filter pevných častíc )? a tak ďalej ďakujem za info veľmi mi to pomôže nemam momentálne prehľad v týchto motoroch ďakujem viem len povrchne info čo som počul
Prosinec 9, 20159 r Odpovím jen z části. DPF je filtr pevných částic a ten se montoval od 2007 už do všech aut tuším bez rozdílu typu motoru (ale nejsem si úplně jistý) CR jsi napsal správně BMM je 8v s DPF a říká se že je spolehlivější než BKD což je 16v bez DPF a u něho údajně praskaly hlavy a brzo odcházely vstřiky. Já osobně mám BKD a mám cca 250t km a vstriky i hlava původní, takže tohle je třeba brát s rezervou. AZV je jako BKD ale je tam rozdíl ve výkonu a to AZV 100kw a BKD 103 kW, u BMM je taktéž 103 kw. Víc toho o těch motorech nevím. Každopádně záleží na tom,jak předchozí majitel pečoval o to auto a jak s ním jezdil. Odejít může i papírové sebelepší motor... [emoji6] Upraveno Prosinec 9, 20159 r od Stringo
Prosinec 9, 20159 r My máme taky BKD asi rok a teda zatím (tuk tuk tuk) si nemůžeme stěžovat na nic- spotřeba super, motor přede, je fakt, že s hlavou si předchozí majitel hrál, no ale pokud má ta Tvoje vyhlídnutá 160 000, tak bych to neřešila, údajně s nima začínají problémy na 250 000, no ale to záleží na tom, jak se k tomu předchozí majitel choval... Ale to máš u každýho auta. U nás teda paradoxně méně problémový vůz, než kamarádova 1.9 77 kw, což má být prostě top motor :-) Za mně tudíž BKD no problem
Prosinec 10, 20159 r Odpovím jen z části.DPF je filtr pevných částic a ten se montoval od 2007 už do všech aut tuším bez rozdílu typu motoru (ale nejsem si úplně jistý) - povinnost montovat DPF vznikla až v roce 2010, proto existují BKD a BXE i po FL.CR jsi napsal správně - ale žádný z uvedených CR není, to jsou až motory s 4 písmeny a s C na začátku, první byl CEGA v RS 2008BMM je 8v s DPF a říká se že je spolehlivější než BKD což je 16v bez DPF a u něho údajně praskaly hlavy a brzo odcházely vstřiky. Já osobně mám BKD a mám cca 250t km a vstriky i hlava původní, takže tohle je třeba brát s rezervou. - Na praskání hlav trpěly auta z roků 2004 - 2006, novější auta mají jinou revizi hlavy, ale nejlepší je to na místě zkontrolovat (poslední bylo C) a naopak BKD má vstřiky jak z náklaďáku a uložení na 2 šrouby, bohužel kov na kov, ale dá se opravovat.AZV je jako BKD ale je tam rozdíl ve výkonu a to AZV 100kw a BKD 103 kW, u BMM je taktéž 103 kw. - AZV byl legislativně podtočen pro Belgii a spol. Mám BKD, najeto od roku 2008, 220 tkm a leju naftu a olej (po 15 tkm)
Prosinec 10, 20159 r Mozna otazka uplne mimo, ale kde najdu revizi hlavy motoru? Dle ruznych popisu jsem to hledal ale nikde jsem nenasel na hlave zadne z uvedenych pismen, tak uz nevim kde hledat.
Prosinec 10, 20159 r po sundání krytu motoru je to uvedené na pravé straně pod vedením nafty (od držáku doleva)... jinak je na OC i návod s obrázkem;) Upraveno Prosinec 10, 20159 r od ka_r_los
Prosinec 10, 20159 r To už jsme tu ale psali, že praskající hlavy a vstriky jsou nejvíce u BKD 16V [emoji6]
Prosinec 10, 20159 r Mě by spíš zajímalo, jak se dají zkontrolovat vstřiky. Nebo jak se jejich konec životnosti projevuje při běžném provozu.
Prosinec 11, 20159 r To uz se tady taky psalo, ne? Korekce jednotlivych vstriku na diagnostice. Ale muze to ukazovat i na treba horsi kompresi valce a rovnomerne opotrebene vstriky se takto nepoznaji.
Prosinec 11, 20159 r No psalo, ale když jsem to řekl u nás v servisu, tak si nevědí rady jak to mají udělat... Tu diagnostiku mají asi na parádu... Ale tak je to vesnický servis a mám to vedle baráku, tak zatím jim to trpím... Když budu vědět jak to zkontrolovat, tak to udělají, zase se mi nechce jet do autoritami, protože tam řeknou hned s tím nájezdem km že je vymění jenom aby měli kšeft... Upraveno Prosinec 11, 20159 r od Stringo
Leden 17, 20169 r Podle čeho zjistím, zda jde o ten správný neporuchový typ motoru u tohoto auta? http://www.skodaplus.cz/Car/875372/skoda-octavia-combi-tdi-2-0-tdi-103-kw-elegance?query=%26priceFrom%3D90000%26priceTo%3D170000%26inOperationFrom%3D2006%26inOperationTo%3D0%26speedometerFrom%3D0%26mark%5B%5D%3D32%26model%5B%5D%3D404%26fuel%5B2%5D%3D2%26fulltext%3D%26searchOrigin%3Dhomepage Nikde tam není uvedený typ motoru, tak to asi nezjistím co?
Leden 17, 20169 r A když to bude BMM tak se to vyplatí vzít? Přece jen škodaplus by měla být trošku záruka že to nebude nějaká bouraná stočenina ne? A ten nájezd je taky docela v pohodě, nebo se pletu?
Leden 17, 20169 r Kupuješ ojetinu, tam je vždy nutné být ve střehu. A je jedno od koho, nebo kde ji kupuješ. Nejsem expert přes diesely, však on se někdo vyjádří.
Leden 17, 20169 r Ja mel auto od skoda plus octavku 2011 a hruza. Auto ciste motor take ale nez sem dojel domu. Cca 100 km. Tak tekl chladic oleje. Po ujeti cca 500 km. Zjisteno ze auto bere olej a to dost. Takze nove turbo. A to by sem mohl pokracovat. Treba menil jsem park. Cidla vzadu, a zjistilo se ze auto bylo bourane.
Leden 17, 20169 r Fakt? A to jsem si myslel, že zrovna ze škodaplus je nejmenší riziko bouraný stočeniny apod. Tak asi to pravda není
Leden 17, 20169 r Taky sem si to myslel. Rikam skodaplus prvni majitel. Ale bohuzel. A to sem dostal papir. Ze turbo bylo meneno.. treba sem mel smulu. Nechci te odrazovat
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.