Březen 31, 200817 r Doli to mě taky napadlo, že bude turbo v háji, ale už se to neopakovalo vůbec. Technik něco blábolil o naftě ..... Jsem z toho jakýsi zmatený, co to auto občas udělá za divy. Jojo presne tak. Jednou jsem jel Mazdou 2.0DITD, byl patrnej znacnej pokles vykonu a nakonec to dopadlo tak ze se ulomila lopatka na turbu a tim proniknuti oleje do vyfuku a to pak bylo bilyho koure....
Březen 31, 200817 r Rekapitulace je to jistě zajímavá, ale chybí mi tady postřehy lidí co nemají takovéhle problémy, jsou-li vůbec nějací. Já můžu jen napsat že mám najeto jen 35 tisíc a zatím jsem nic takového neřešil, no a nemusím snad psát že po tom ani netoužím. Jinak si můj motor vezme asi půl litru oleje 5W30 LL za 15 tisíc km, což pokládám ze normální vzhledem ke zkušenostem s mou předchozí OC I 66kW TDI. Kolega má Toyotu Avensis s motorem 2,2 D4D (snad ten název píšu zprávně) no a má stejnou spotřebu oleje jako já. Spotřeba nafty se u mě pohybuje od 4,8 při pomalé jízdě až po 6,5 při svižné jízdě po dálnici, a to i v Německu kde jsem jel několi set km rychlostí okolo 180km/hod.
Březen 31, 200817 r 6,5 při svižné jízdě po dálnici, a to i v Německu kde jsem jel několi set km rychlostí okolo 180km/hod. to je božíííí motor, to vůbec nežere!!!
Březen 31, 200817 r tak to je dost zvláštní, když mě od Brna k Humpolci předevčirem žrala při tempu 180+ v průměru 9.8l/100km když jsem sjel z dálnice.
Březen 31, 200817 r To je teda zvláštní, kámošovi ten 2 litr žere necelých 10 litrů/100km (dlouhodobě), a jezdí jak dobytek to je u něj známo:D Na dálnici se dostává i přes 10.., takže tak nízká spotřeba při 180km/hod je nějaká divná. Upraveno Březen 31, 200817 r od Komárek
Duben 1, 200817 r Mimochodem TADY je jedno video, které není nijak zajimavé, ale spíše audio stránka toho videa je legrační a samožřejmě když jsme u těch plusů a mínusů tak tohle je jedno OBROVSKÉ MÍNUS... Ty snad na ta fóra chodíš jen aby byl FLAME:) Jak jsem Ti spolu s dalšími lidmi na Garáži řekli tohle video jsem točil s bráchou kvůli Corner funkci, auto bylo studené a jakýkoli zvuk foťák umocňuje. Samozřejmě je to diesel a zvuk má bezesporu rozdílný od benzínu. TDi rulezz Upraveno Duben 1, 200817 r od palmexman
Duben 1, 200817 r jo to si točil ty jo? tak to pak jo... drn... drn... drrrrrn NJ diesel má takovej projev ale někdo to zase přahání.....prostě foťák to umocňuje. Šlo tam o ukázku corner funkce, jsou lidi co stále nevědí co to je, minule mě říkal policista, že mě svítí jen jedna....
Duben 1, 200817 r Ty snad na ta fóra chodíš jen aby byl FLAME:) Jak jsem Ti spolu s dalšími lidmi na Garáži řekli tohle video jsem točil s bráchou kvůli Corner funkci, auto bylo studené a jakýkoli zvuk foťák umocňuje. Samozřejmě je to diesel a zvuk má bezesporu rozdílný od benzínu. TDi rulezz Ale já vím proč si ho točil a je to zřejmý s toho videa.... zatacim doleva....svitim mlhovkou....zatacim doprava....svitim mlhovkou....blikam doleva...blikam doprava.... svitim sem a svitim tam....atd atd atd.... Ja jsem jen chtěl pomoci praktické ukázky ukázat jedno mínus toho motoru, když je to vlákno kde se rozebíraj +/- toho motoru. Třeba se to někomu bude hodit až bude přemýšlet zda koupit či nekoupit.
Duben 1, 200817 r jo to si točil ty jo? tak to pak jo... drn... drn... drrrrrn zlatej benzínek viď vorlajzi?
Duben 1, 200817 r Panove ja byl dycynky benzinak, ted mam prvniho diesla a docela jsem se do toho zvuku zamiloval., asi nejak starnu..... Teda nevim jak vam, ale me ta moje kocicka pekne prede i kdyz neni zrovna nazhavena... Ale jasny, nekomu se libi vdolky, nekomu holky... Jinak to houkani dnes nejak z niceho nic polevilo... asi ji to prestalo bavit houkat... nebo ze by Shell V-Power Diesel? ;-) Abych to nejak uzavrel. Motor zrovna neni spolehlivost sama, ale tak me nejak neprimo Cosby a Rosta uklidnili, protoze znaji O2 2.0 c 200kkm a jsou OK. Takze pevne verim, ze jsem lucky man a mam jednu z nich.... Dik ze mi drzite palce.... Upraveno Duben 2, 200817 r od injeniero
Duben 1, 200817 r Samozřejmně že beru spotřebu podle PP, tak je možné že mi kecá, ale to neřeším. Jinak dneska mám za sebou víc jak pětset km jen po okreskách a spotřeba je podle PP 5,1, a to jezdím mezi 100 až 120. Sám se tomu divím, protože když bylo auto nové tak jsem jezdil za sedm, ale čím je starší tím je spotřeba menší, a nebo to dělají zimní gumy (Michelin Alpin 195/15), protože v létě jezdím na 16", no uvidím až to přezuju.
Duben 1, 200817 r Samozřejmně že beru spotřebu podle PP, tak je možné že mi kecá, ale to neřeším. Jinak dneska mám za sebou víc jak pětset km jen po okreskách a spotřeba je podle PP 5,1, a to jezdím mezi 100 až 120. Sám se tomu divím, protože když bylo auto nové tak jsem jezdil za sedm, ale čím je starší tím je spotřeba menší, a nebo to dělají zimní gumy (Michelin Alpin 195/15), protože v létě jezdím na 16", no uvidím až to přezuju. poprosím tě o popis tvého vozu resp. motorizace díky
Duben 2, 200817 r Samozřejmně že beru spotřebu podle PP, tak je možné že mi kecá, ale to neřeším. Jinak dneska mám za sebou víc jak pětset km jen po okreskách a spotřeba je podle PP 5,1, a to jezdím mezi 100 až 120. Sám se tomu divím, protože když bylo auto nové tak jsem jezdil za sedm, ale čím je starší tím je spotřeba menší, a nebo to dělají zimní gumy (Michelin Alpin 195/15), protože v létě jezdím na 16", no uvidím až to přezuju. Spotřeba 5,1 na uvedené rychlosti odpovídá já jezdím se služební Okinou o trochu rychleji s 1.9TDI do těch 135 za 5,6 ale důsledně využívám dojezdu vozu a a vyhýbám se prudké akceleraci když to jde. Gumy mám standart 195/65 R15 Michelin Energy-léto/Continental TS810-zima.
Duben 2, 200817 r zlatej benzínek viď vorlajzi? Marios,niekde na fore som čítal,že nejaký majiteľ 1,6FSI s autom,ktoré má na maske znak,ako RSa, nepoužíva svetlá,aj ked je to nariadené,len aby mal nižšiu spotrebu(aspon podľa jeho slov) a potom sa na fore chváli,ako málo mu 1,6 žerie.Nevieš náhodou,kto to bol? Upraveno Duben 2, 200817 r od Nikita1
Duben 2, 200817 r Marios,niekde na fore som čítal,že nejaký majiteľ 1,6FSI s autom,ktoré má na maske znak,ako RSa, nepoužíva svetlá,aj ked je to nariadené,len aby mal nižšiu spotrebu(aspon podľa jeho slov) a potom sa na fore chváli,ako málo mu 1,6 žerie.Nevieš náhodou,kto to bol? Vím kto to bol... já to bol A na fóru jsem se nechválil, jen jsem dokázal těm kteří mi nevěřili, že opravdu nízkou spotřebu mám, toť vše. To že jezdím se zhasnutými světli je u mě známé, pač mám na to svůj názor a nebudu se řídit vším co si ve vládě usmyslí, svítím podle vlastního uvážení, takže pokud je krásné letní počasí, tak hold svítit nebudu.... a áno pokud potkám fízli tak ty světla na těch 10 vteřin rožnu než kolem nich projedu, ale já je už nepotkal snad 3 měsíce... A na spotřebu to určitý vliv má, nicméně není to ten důvod proč nesvítím.
Duben 2, 200817 r Vím kto to bol... já to bol A na fóru jsem se nechválil, jen jsem dokázal těm kteří mi nevěřili, že opravdu nízkou spotřebu mám, toť vše. To že jezdím se zhasnutými světli je u mě známé, pač mám na to svůj názor a nebudu se řídit vším co si ve vládě usmyslí, svítím podle vlastního uvážení, takže pokud je krásné letní počasí, tak hold svítit nebudu.... a áno pokud potkám fízli tak ty světla na těch 10 vteřin rožnu než kolem nich projedu, ale já je už nepotkal snad 3 měsíce... A na spotřebu to určitý vliv má, nicméně není to ten důvod proč nesvítím. Takže předpokládám, že nepouštíš ani rádio a ani nevětráš, páč to žere. A blinkry máš asi taky jen na ozdobu TOHLE MĚ FAKT ROZSEKALO
Duben 2, 200817 r Vím kto to bol... já to bol Nic nic , dobrý iba som sa pýtal A verím ti ,že na benziňáku je cítiť na spotrebe aj zapnutie svetiel a nie to ešte klímy
Duben 2, 200817 r Takže předpokládám, že nepouštíš ani rádio a ani nevětráš, páč to žere. A blinkry máš asi taky jen na ozdobu TOHLE MĚ FAKT ROZSEKALO Blázníš pouštět blinkry? By se ta žárovka rozbila tím jak by se furt rozsvěcela a zhasínala... Rádio pustím jen v neděli po obedě když hrajou dechovky, pač ja tu moderní muziku ze západu nemusím a nevětrám protože to chci mít vevnitř furt cítit novotou
Duben 2, 200817 r Nic nic , dobrý iba som sa pýtal A verím ti ,že na benziňáku je cítiť na spotrebe aj zapnutie svetiel a nie to ešte klímy No zapnutí světel ještě jde, ale klimu k tomu si už dovolit nemůžu. Hold když máš benzín tak si musíš vybrat, buď budu svítit a mít vedro v autě a nebo budu mít přijemně v autě a nebudu svítit... Naštěstí to celkem jde skloubit protože většínou v noci když potřebuješ mít rozsvícené světla tak nepotřebuješ klimu pač není takové vedro a zas přes den vidíš takže vypneš světla a můžeš pustit klimu, ale už nesmíš mít puštěné rádio a nebo stáhnout okno (jedno stažení a vytažení okenka spotřebuje 0,0000186523 l/100km)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.