Září 4, 200718 r ja jsem ve fabii musel oddelat baterku a box pro ni a pak jeste lana od radici paky, pak racnu na ni metrovou trubku a odtahovalo se asi po dvou hodinach jsme to chteli vzdat ale podarilo se
Září 4, 200718 r Vyndaval jsem ho, rozebral jsem ho, procistil, promazal, namontoval zpatky do auta a startoval porad spatne. Bohuzel jsem u nej nevymenil loziska. Pak jsem koupil jsem Valeo a startuje jak o zavod.
Září 4, 200718 r tak to uz musel byt hodne spatny co tak ctu vzdycky pomuze vycistit, akorat je problem vtom ze se pastorek nevrati, a tam zadne loziska nejsou jen kluzne plochy, ktere jsou spinave
Září 5, 200718 r tak vcera jsem to delal na 2.0 AQY, krom toho ze jsem se docela nadrel pri povolovani tak to jde, starter neni problem rozebrat az na 3 srouby torx co drzi civku elektromagnetu vyhazovace, ty jsem musel odvrtat a pak tam dat obych zapustene s drazkou na plochy sroubovak, nejvetsi hluk dela reduktor, ktery byl po tech letech uplne suchy, takze vse vycistit a dat vazelinu kosmickeho veku kernit . Jede jako novy a naprosto tise.
Září 5, 200718 r tak to uz musel byt hodne spatny co tak ctu vzdycky pomuze vycistit, akorat je problem vtom ze se pastorek nevrati, a tam zadne loziska nejsou jen kluzne plochy, ktere jsou spinave hmno, je z roku 99 a nalitano 115tkm, pastorek se vraci, jen je ten starter slabej na to, aby natocil motor "na cvrnknuti". Mozna, ze by opravdu pomohlo vymenit kluzna loziska, nicmene novej je novej:) V druhym autu taky rok 99 to same, holt take prijde novej Valeo...
Září 5, 200718 r ten co sem delal, je z auta z 97 roku, nalitano 230tis, lozista v pohode, nejvetsi problem je ten reduktor.. tak to uz musel byt hodne spatny co tak ctu vzdycky pomuze vycistit, akorat je problem vtom ze se pastorek nevrati, a tam zadne loziska nejsou jen kluzne plochy, ktere jsou spinave hmno, je z roku 99 a nalitano 115tkm, pastorek se vraci, jen je ten starter slabej na to, aby natocil motor "na cvrnknuti". Mozna, ze by opravdu pomohlo vymenit kluzna loziska, nicmene novej je novej:) V druhym autu taky rok 99 to same, holt take prijde novej Valeo...
Září 5, 200718 r tak to uz musel byt hodne spatny co tak ctu vzdycky pomuze vycistit, akorat je problem vtom ze se pastorek nevrati, a tam zadne loziska nejsou jen kluzne plochy, ktere jsou spinave hmno, je z roku 99 a nalitano 115tkm, pastorek se vraci, jen je ten starter slabej na to, aby natocil motor "na cvrnknuti". Mozna, ze by opravdu pomohlo vymenit kluzna loziska, nicmene novej je novej:) V druhym autu taky rok 99 to same, holt take prijde novej Valeo... Souhlasim s Jeneburgem. Stacilo patricne promazani reduktoru, loziska OK. Nedelal jsem to sam, ale v servisu.
Září 6, 200717 r Na kolik tě to vyšlo v servisu? Podle tabulek stojí demontáž a montáž startéru do 200,-Kč (UNIcar Ostrava) takže když bych počítal hodinu na vyčištění (400,-) + nějaký matroš (benzín,maziva,popř. výměna ložiska - 400,-) neměla by být cena vyšší než nějakých 1000,-Kč. Ten startér drží v motoru jakými šrouby? Klasické šestihrany? a když je povolím tak ho normálně vytáhnu do boku? A potom samotné rozebrání,stačí klasické nářadí nebo je potřeba i nějaké stahováky?
Září 6, 200717 r Na kolik tě to vyšlo v servisu? Podle tabulek stojí demontáž a montáž startéru do 200,-Kč (UNIcar Ostrava) takže když bych počítal hodinu na vyčištění (400,-) + nějaký matroš (benzín,maziva,popř. výměna ložiska - 400,-) neměla by být cena vyšší než nějakých 1000,-Kč.Ten startér drží v motoru jakými šrouby? Klasické šestihrany? a když je povolím tak ho normálně vytáhnu do boku? A potom samotné rozebrání,stačí klasické nářadí nebo je potřeba i nějaké stahováky? Thymus Trade, C. Brod R+S starteru - promazani 190,- Spoustec motoru d+m 266,- material 0,- Starter drzi v bloku srouby se sestihranem, prochazi tam dvema zavity a ku...sky se k nim muze. Lepsi je vyndat baterku. Na rozebrani zadny spesl pomucky nemel.
Září 7, 200717 r Zdravím přátelé, máte někdo zkušenosti s demontáží, rozebráním a vyčištěním a zpětnou montáží startéru? Mám motor 2,0 85KW AZJ a občas je slyšet že po startu chvilku řehtá. Bylo mi doporučeno že možná bude stačit akorát vyčistit a promazat. Dá se startér vyndat a rozebrat doma v garáži?Je na to potřeba speciální nářadí popř. nějaké speciální finty? Nevyskočí na mě ze startéru hned nějaká pérka apod které pak už nedám dohromady? A když se to podaří,čím čistit a čím mazat? Díky za každou radu a poznatek. Mám stený typ motoru a taky mi to dělalo.Teď jsem si uvědomil,že už to přestalo
Září 7, 200717 r Teda koukal jsem na to a na dvoulitru je ten startér docela pěkně nedostupný, vedou kolem něj minimálně 2 hodice a nějaké trubky asi od serva. Navíc je docela pěkně sežraný od soli,takže povolení bude nadlidský výkon. Nevím jestli se do toho sám pustím ( Posli mailovu adresu ja mam tdi,ale je to podobne,mal som ho uz parkrat rozobrany
Září 9, 200717 r Teda koukal jsem na to a na dvoulitru je ten startér docela pěkně nedostupný, vedou kolem něj minimálně 2 hodice a nějaké trubky asi od serva. Navíc je docela pěkně sežraný od soli,takže povolení bude nadlidský výkon. Nevím jestli se do toho sám pustím ( Posli mailovu adresu ja mam tdi,ale je to podobne,mal som ho uz parkrat rozobrany to by bylo supr,moje mail adresa je admin@helax.cz, díky moc
Září 9, 200717 r Startér jsem taky čistil a je to docela jednoduché. Vyndat šel v pohodě, šrouby šli povolit lehce. Na rozebrání nic speciálního nepotřebuješ. Můžeš v něm samostatně vyměnit uhlíky, stojí asi 100,- Kč a to pozdro v čem běhá pastorek, stojí asi 50,- Kč, nějaká ta vazelínka, benzín nebo líh a je to. Práce max. na 1 hodinku když si s tím fakt hraju. A startuje o poznání lépe. Hned jak jsem ho rozebral jsem viděl, jak je pěkně špinavej.
Září 10, 200717 r Zdravím přátelé, máte někdo zkušenosti s demontáží, rozebráním a vyčištěním a zpětnou montáží startéru? Mám motor 2,0 85KW AZJ a občas je slyšet že po startu chvilku řehtá. Bylo mi doporučeno že možná bude stačit akorát vyčistit a promazat. Dá se startér vyndat a rozebrat doma v garáži?Je na to potřeba speciální nářadí popř. nějaké speciální finty? Nevyskočí na mě ze startéru hned nějaká pérka apod které pak už nedám dohromady? A když se to podaří,čím čistit a čím mazat? Díky za každou radu a poznatek. Mám stený typ motoru a taky mi to dělalo.Teď jsem si uvědomil,že už to přestalo Nechci Ti brat iluze, ale me to delalo jen kdyz byla zima.
Září 17, 200717 r Tak dnes jsem demontoval a čistil startér. Vyndat ho a rozebrat nebyl příliš velký problém. Šrouby byla sice přituhlé, ale asi po 15 minutáh byl venku. Ani jsem nemusel vyndávat baterku. V některých diskuzích jsem se dočetl, že uhlík stojí cca 100-, kč (jsou tam 4 tak jsem počítal na investicích do 500,-). Mám v autě startét BOSCH a nejdříve jsem musel startér rozebrat a teprve pak jet shánět ulíky, protože jek mi bylo v prodejnách řečeno, tipů uhlíků je mnoho a nezjistí to spolehlivě ani podle sériového čísla startéru. No, ale co je nejlepší, nesehnal jsem uhlíky samostatně, ale musel jsem koupit celý blok...a ten stál 1200,- Tak jsem se opotil až na řiti... Ale je pravda, že teď to startuje na drc studené i teplé..a je to lepší než kupovat nový startér....
Září 19, 200717 r Tak dnes jsem demontoval a čistil startér. Vyndat ho a rozebrat nebyl příliš velký problém. Šrouby byla sice přituhlé, ale asi po 15 minutáh byl venku. Ani jsem nemusel vyndávat baterku. V některých diskuzích jsem se dočetl, že uhlík stojí cca 100-, kč (jsou tam 4 tak jsem počítal na investicích do 500,-). Mám v autě startét BOSCH a nejdříve jsem musel startér rozebrat a teprve pak jet shánět ulíky, protože jek mi bylo v prodejnách řečeno, tipů uhlíků je mnoho a nezjistí to spolehlivě ani podle sériového čísla startéru. No, ale co je nejlepší, nesehnal jsem uhlíky samostatně, ale musel jsem koupit celý blok...a ten stál 1200,- Tak jsem se opotil až na řiti... Ale je pravda, že teď to startuje na drc studené i teplé..a je to lepší než kupovat nový startér.... No tak to si gratuluj. Ja se na cisteni a mazani chystam a ty uhliky jsem chtel menit preventivne. V auto JeNe mne rekli, ze samostatny uhliky se sehnat nedaji a ze prej se to resi vymenou za repasovany starter ( 7500 )....blazni.. Toz to vycistim a uvidim...s trochou stesti ty uhliky menit nebude treba.
Září 19, 200717 r Tak dnes jsem demontoval a čistil startér. Vyndat ho a rozebrat nebyl příliš velký problém. Šrouby byla sice přituhlé, ale asi po 15 minutáh byl venku. Ani jsem nemusel vyndávat baterku. V některých diskuzích jsem se dočetl, že uhlík stojí cca 100-, kč (jsou tam 4 tak jsem počítal na investicích do 500,-). Mám v autě startét BOSCH a nejdříve jsem musel startér rozebrat a teprve pak jet shánět ulíky, protože jek mi bylo v prodejnách řečeno, tipů uhlíků je mnoho a nezjistí to spolehlivě ani podle sériového čísla startéru. No, ale co je nejlepší, nesehnal jsem uhlíky samostatně, ale musel jsem koupit celý blok...a ten stál 1200,- Tak jsem se opotil až na řiti... Ale je pravda, že teď to startuje na drc studené i teplé..a je to lepší než kupovat nový startér.... No tak to si gratuluj. Ja se na cisteni a mazani chystam a ty uhliky jsem chtel menit preventivne. V auto JeNe mne rekli, ze samostatny uhliky se sehnat nedaji a ze prej se to resi vymenou za repasovany starter ( 7500 )....blazni.. Toz to vycistim a uvidim...s trochou stesti ty uhliky menit nebude treba. Ve 135k mi ten starter promazavali. Kdyby byl nejaky problem, ze brzy odejdou uhliky, tak mi to rekli. Jezdim denne a startuji denne mnohokrat. Ovsem evidenci nemam
Září 19, 200717 r Tak dnes jsem demontoval a čistil startér. Vyndat ho a rozebrat nebyl příliš velký problém. Šrouby byla sice přituhlé, ale asi po 15 minutáh byl venku. Ani jsem nemusel vyndávat baterku. V některých diskuzích jsem se dočetl, že uhlík stojí cca 100-, kč (jsou tam 4 tak jsem počítal na investicích do 500,-). Mám v autě startét BOSCH a nejdříve jsem musel startér rozebrat a teprve pak jet shánět ulíky, protože jek mi bylo v prodejnách řečeno, tipů uhlíků je mnoho a nezjistí to spolehlivě ani podle sériového čísla startéru. No, ale co je nejlepší, nesehnal jsem uhlíky samostatně, ale musel jsem koupit celý blok...a ten stál 1200,- Tak jsem se opotil až na řiti... Ale je pravda, že teď to startuje na drc studené i teplé..a je to lepší než kupovat nový startér.... Uhlíky do Bosch starteru mám skladem,cenu nevím přesně ale je to určitě do tří stovek za sadu.
Únor 13, 200817 r Tak bohuzel ne kazdemu pri rachoticim starteru staci rozborka a promazani S blazenym pocitem pri myslence ze odstraneni rachoceni je ukon promazani starteru sem ho s usmevem vyndaval pote starter rozebral a ejhle usmev presel protoze tohle bude horsi Plastove kolecko reduktoru nebo jak se to jmenuje bylo totalne rozpadnuty a drzelo pohromade snad jen bordelem ve strateru... Takze jeste v soku prisla prvni myslenka kurna novej starter > po omrknuti ceny v etk cca 13 000,- padla druha myslenka koupi se jen reduktor cca 2500,- takze nasledovala treti myslenka najit new starter ale za lepsi cenovku to se povedlo za 2500,- origo bosch ale porad sem si rikal blbost musi to jit opravit. Pohledal sem na netu a nasel sem firmu http://aesvachta.vachta.cz/index.php?right...lan=cs&sid= kde me kolecko stalo 150,- Doma smontovani starteru cca 45min i s montazi na auto a to je krasa a usetreni spousty penez Starter slape jako za mlada dokonce mam pocit ze i motor lip naskoci nez driv Tak jen pro info kdyby nekdo hledal dily do starteru. nove kolecko a stare
Únor 13, 200817 r Tak to si opravil velmi dobře a zatraceně levně. Dobrá firmička na ty startéry, takovej odkaz se bude určitě hodit.
Únor 13, 200817 r Safrian napsal: Tak dnes jsem demontoval a čistil startér. Vyndat ho a rozebrat nebyl příliš velký problém. Šrouby byla sice přituhlé, ale asi po 15 minutách byl venku. Ani jsem nemusel vyndávat baterku. V některých diskuzích jsem se dočetl, že uhlík stojí cca 100-, kč (jsou tam 4 tak jsem počítal na investicích do 500,-). Mám v autě startér BOSCH a nejdříve jsem musel startér rozebrat a teprve pak jet shánět uhlíky, protože jek mi bylo v prodejnách řečeno, tipů uhlíků je mnoho a nezjistí to spolehlivě ani podle sériového čísla startéru. No, ale co je nejlepší, nesehnal jsem uhlíky samostatně, ale musel jsem koupit celý blok...a ten stál 1200,- Tak jsem se opotil až na řiti... Ale je pravda, že teď to startuje na drc studené i teplé..a je to lepší než kupovat nový startér.... Taky jsem před časem rozdělával starter Bosch. Uhlíky byli v čoudu. Taky jsem byl nucen koupit ten celý plech i s uhlíkama za 1140,- kč. Díly jsem poumýval, převodovku namazal a starter zase fachčí jako o život! Upraveno Prosinec 12, 20195 r od Milan II
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.