Publikováno Září 17, 200717 r Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat. Mám na své Octě Climatronic a v podstatě stále zapnuto do polohy AUT. Máte to taky zapnuto pořád na automat (v jakémkoliv období), nebo to přepínáte na režim ECON, případně jiný ? Samozřejmě, dá se vypnout úplně, ale o to tu nejde. Jedná se mi o to, jestli mi zbytečně neběží něco, co nutně nemusí. Díky za odpovědi. David
Září 17, 200717 r no já ho mám nastavený na econ. Jakmile se mi začne mlžit čelní okno tak zapnu auto popř. hodím pouze ofuk čelního okna.
Září 20, 200717 r Přesně jak to říkají kluci ...v létě AUTO v zimě ECON. Když necháš i v zimě puštěné auto tak ti to běží na náplň klimatizace ....mám pocit
Září 20, 200717 r Stale ECON, jen kdyz potrebuju chladit nebo odmlzovat tak AUTO, jinak to zbytecne zveda spotrebu...
Září 21, 200717 r Taktiež auto Nechápu že tam máte AUTO ....vždyť je větší spotřeba a bere to i výkon ...a přitom je to zbytečné
Září 21, 200717 r ECON ...iba v lete AUTO V AUTO mode je zapnuty klimakompressor a ten ti je v zime zbytocny (zapinam iba ked sa mi zahmlievaju skla) steve
Září 22, 200717 r ECON ...iba v lete AUTOV AUTO mode je zapnuty klimakompressor a ten ti je v zime zbytocny (zapinam iba ked sa mi zahmlievaju skla) steve Kompresor vypíná automaticky při 0°C a opět zapíná při cca 2-4°C ... takže klidně můžeš mít stále auto - a když je zima, tak se to stejně vypne...
Září 22, 200717 r Dobry den, aky je rozdiel medzi AUTO a ECON? Som novym majitelom starsej octavky a nemam k nej manual, preto tato otazka. Dakujem
Září 22, 200717 r Taktiež auto Nechápu že tam máte AUTO ....vždyť je větší spotřeba a bere to i výkon ...a přitom je to zbytečné Schválně jsem to nějaký čas testoval a spotřeba se zvýšila o 0,00 l/100 km. U výkonu taky necítím nějaký handicap. Ovšem u služební Fabky 1,2 HTP to je markantní. Jenom zapnu A/C a otáčky volnoběhu stoupnou o 300 ot./min. o výkonu nemluvím, protože tohle auto žádný výkon nemá :
Září 22, 200717 r Dobry den, aky je rozdiel medzi AUTO a ECON? Som novym majitelom starsej octavky a nemam k nej manual, preto tato otazka.Dakujem v režimu ECON je vypnutý kompresor, třeba důkladně číst
Září 25, 200717 r Ja mam porad AUTO, i kdyz je venku pomerne zima a neni potreba vzduch ochlazovat. Diky tomu ze bezi kompresor, dochazí k odvlhcovani vzduchu a v aute je prijemnejsi vzduch nez s rezimem Econ. U silnejsich motoru nemuze byt rozdil ve spotrebe znat... Jesi je to nejaka desetinka na 100km...vic ne.
Září 27, 200717 r Běžně ECON, při nutnosti chladi AUTO... Jinak jsem letos absolvoval cestu do Chorvatska a i se zapnutou klimatizací (AUTO) byl rozdíl ve spotřebě téměř nulový... ( mám OCTI-2.0)
Září 28, 200717 r Ja mam porad AUTO, i kdyz je venku pomerne zima a neni potreba vzduch ochlazovat. Diky tomu ze bezi kompresor, dochazí k odvlhcovani vzduchu a v aute je prijemnejsi vzduch nez s rezimem Econ. U silnejsich motoru nemuze byt rozdil ve spotrebe znat... Jesi je to nejaka desetinka na 100km...vic ne. Přesně tak, vzduch v aute je mnohem příjemnější, když je zaplý klimakompresor ... Rozdíl ve spotřebě je znatelný maximálně ve městě, ale na dálky vůbec, alespoň ne u mě. A kolik výkonu to může odebrat na 81kW, 66kW, 74kW ... když má někdo 55kW, tak možná ... Navíc, jak píše LukasH, kompresor sa odstaví sám, a nevím, jestli je pro něho dobré, když vůbec nejede celou zimu...
Září 29, 200717 r Tak jsem ze srandy po roce a pul zmáčknul tlačítko ECON a málem jsem vjel do škarpy...teď vážně s režimem AUTO je uvnitř auta daleko lepší vzduch. To je nesmysl jezdit na ECON proč jsem potom kupoval auto s climatronicem.
Září 29, 200717 r Já tam mám AUTO teď v létě pořád ale občas,když je chladněji tak zapínám ECON,abych nic neušetřil
Září 29, 200717 r Já tam mám AUTO teď v létě pořád ale občas,když je chladněji tak zapínám ECON,abych nic neušetřil toto som uplne nepochopil, ani ako vtip
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.