Jump to content

Climatronic

Davys
 Share

Recommended Posts

Zdravím všechny,

chtěl jsem se zeptat. Mám na své Octě Climatronic a v podstatě stále zapnuto do polohy AUT. Máte to taky zapnuto pořád na automat (v jakémkoliv období), nebo to přepínáte na režim ECON, případně jiný ? Samozřejmě, dá se vypnout úplně, ale o to tu nejde. Jedná se mi o to, jestli mi zbytečně neběží něco, co nutně nemusí.

Díky za odpovědi.

David

ECON ...iba v lete AUTO

V AUTO mode je zapnuty klimakompressor a ten ti je v zime zbytocny (zapinam iba ked sa mi zahmlievaju skla)

steve

Kompresor vypíná automaticky při 0°C a opět zapíná při cca 2-4°C ... takže klidně můžeš mít stále auto - a když je zima, tak se to stejně vypne...

Taktiež auto

Nechápu že tam máte AUTO ....vždyť je větší spotřeba a bere to i výkon ...a přitom je to zbytečné

Schválně jsem to nějaký čas testoval a spotřeba se zvýšila o 0,00 l/100 km. U výkonu taky necítím nějaký handicap. Ovšem u služební Fabky 1,2 HTP to je markantní. Jenom zapnu A/C a otáčky volnoběhu stoupnou o 300 ot./min. o výkonu nemluvím, protože tohle auto žádný výkon nemá :laugh.gif

Ja mam porad AUTO, i kdyz je venku pomerne zima a neni potreba vzduch ochlazovat. Diky tomu ze bezi kompresor, dochazí k odvlhcovani vzduchu a v aute je prijemnejsi vzduch nez s rezimem Econ. U silnejsich motoru nemuze byt rozdil ve spotrebe znat... Jesi je to nejaka desetinka na 100km...vic ne.

Ja mam porad AUTO, i kdyz je venku pomerne zima a neni potreba vzduch ochlazovat. Diky tomu ze bezi kompresor, dochazí k odvlhcovani vzduchu a v aute je prijemnejsi vzduch nez s rezimem Econ. U silnejsich motoru nemuze byt rozdil ve spotrebe znat... Jesi je to nejaka desetinka na 100km...vic ne.

Přesně tak, vzduch v aute je mnohem příjemnější, když je zaplý klimakompresor ... Rozdíl ve spotřebě je znatelný maximálně ve městě, ale na dálky vůbec, alespoň ne u mě. A kolik výkonu to může odebrat na 81kW, 66kW, 74kW ... když má někdo 55kW, tak možná ... Navíc, jak píše LukasH, kompresor sa odstaví sám, a nevím, jestli je pro něho dobré, když vůbec nejede celou zimu...