boobika Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 prvním krokem je to, že místo chyby "fattal error" napíšeš číselné kódy chyb. může to být prkotina, tak aby jsi zbytečně neměnil např. čerpadlo apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 někdy je nejrychlejší řešení právě zkusit hledat...mrkni se na pojistku ABS pod krytem baterie, pozice č. 6, celkem často zlobí a projevuje se právě výpadkem ABS - ASR, viz zde: pak napiš jak jsi dopadl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 Ano napsalo mu to v cislech.. rikal ze ta jednotka odesla.. muzu se zeptat jestli se da poznat jestli to uplne odeslo nebo jestli je to jen tou pojistkou ?ja jen abych nemenil zbytecne celou jednotku..a jestli chapu dobre ze ASR ma spolecnou jednotku s ABS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 Ano. ABS i ASR=stejná ŘJ. Ono mu to psalo dle mě, že není komunikace s řídící jednotkou. a to může být tou zaoxidovanou pojistkou. Mrkni na pojistku na baterce a pak i z boku vevnitr. Ja to mam pod cislem 25. Dle mě to bdue tou pojistkou, to je běžná závada. Jinak sem zkus napsat číslo závady z VAGu a budeme všichni moudřejší, nebo pokud jsi z Jihomoravského kraje, tak si můžeme dát někde scuka a napojím ti to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 Mate pravdu.. ta pojistka je spatna , takze az najdu na netu kde se prodava tak vymenim a dam vedet jak jsem dopadl, moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 provedl jsem dneska rano vymenu pojistky problem pretrvava .. porad mi sviti kontrolky abs asr.. pojistka znova nepraskla.. jeste jsem nemel prilezitos to vyzkouset . tak az odpoledne pojedu tak napisu jestli fungujou ci ne .. .. no snad mi neodesla do vecnych lovist Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 A zkontroloval jsi ty pojistky obě? Ta na baterce jistí výkonovou část s velkým odběrem - čerpadlo a elektromagnetické rozdělovací ventily, zatímco ta v palubce jistí řídicí elektroniku - samotnou ŘJ. Vzájemná vazba je jasná - musíš mít v pořádku obě pojistky, aby byla umožněná funkce obou Tebou jmenovaných zařízení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 (editace) to zaprvé. a za druhé,pokud jsi tam měl chybu uloženou v ŘJ, tak se dle mě musí smazat, aby ti to přestalo svítit? odkud jsi? klidně ti to napojím na VAG. jinak na mé fabii 1.4 16V 74 kW je pojistka zboku palubovky na čísle 25, ale nekde je tu schéma, tak mrknu a postnu ti ho sem. EDIT: tu je to Editováno: 21. Květen 2011, autor: Ondraasek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 Tak abych to schrnul 1. bych chtel vsem kdo pomahal podekovat 2. bylo to tou pojistkou na baterce kterou jsem prohodil myslim si ze na 4 pojistce byl stejnej plisek .. jako na 6 a 4 jsem mel volnej takze se to obeslo bez investic 3. chyba se stale obevovala pri nastartovani motoru.. cca po 10 metrech kontrolky zhasly... asi to chtelo poradne protocit kola a ne popojizdet na zahrade 4. chyba zmizela i bez vymazani prez kabel jeste jednou diky.. muhe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 Ba ne, ta chyba tam pořád je - jen už nesvítí kontrolkama, ale v paměti ŘJ pořád je. A protože ta paměť závad je EEPROM, tak nejde vymazat jednoduchým vypnutím napájení = odpojením baterky, musí se vymazat povelem přes počítač = VAG. Radši s tím co nejdřív zajeď k někomu, kdo má VAG a tu paměť závad si nech vymazat - je to lepší, protože ŘJ pak nepadá do nouzáku kvůli staré závadě (kdyby zase něco zablblo, ty závady se "sečtou" - a ŘJ zase padne na krovky...). Jezdit s tím samozřejmě můžeš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 Dobra dam na tovji radu preci jenom se v tom nevyznam a s moji 16ckou se teprv seznamuju tudiz se ptam ma nekdo VAg pristroj v okoli MB ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 21. Květen 2011 Sdílet Vloženo 21. Květen 2011 tak hlavně že vyřešeno....a v rámci desetikorunové položky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Květen 2011 Sdílet Vloženo 22. Květen 2011 Tak tak. Jak už je tady několik témat o tomdle. Mě ABS taky nešlo a vyřešila to pojistka na baterce za 52 kč s DPH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 23. Květen 2011 Sdílet Vloženo 23. Květen 2011 tak hlavně, že to jde. Já jsem bohužel do Brna, ale dojeď o víkendu na sraz do Prahy. Já VAG budu brát zcela určitě a i určitě jiní lidi budou mít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhehes Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 Ja bych rad , ale v pondeli me ceka dalsi cast maturity musim se venovat tomu a pak auticku ale na nejakej srazek se urcite podivam ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diksik Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 MB myslýš MOravské budějovice? mimo téma se jen ptám:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 DIKSIK: MB- Mlada Boleslav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diksik Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 Ah ok tak to jo ja myslel ze nejak spriznena duse z okoli:) Mam dotaz na mý nový fábce si nemůžu na vubec nic teda stezovat jen me trapi ze neoplyva vlastnosti abs...tak se ptam je mozno abs dodelat nebo jelpsi prodat a koupit uz reovnou s abs? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 Vsetko sa da dorobit aj ABS. Jazdi normalne a ABS nebudes potrebovat mat na aute. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diksik Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 (editace) Vsetko sa da dorobit aj ABS. Jazdi normalne a ABS nebudes potrebovat mat na aute. já bych to nepotřeboval jenže tady na vysočině sou hrozný kopce a ruku na srdce když sem loni v zimě jel 20 s abs sem z 12% kopce brzdil 40metru a tak tak sem to ubrzdil abych ty dva co se stukli nesmetl a to sem jel opatrne a 20kou tak si delam hlavu jen kvuli tomu. Ale nikdo neni dokonaly ridic jen chci mit jistotu jak se rika... a je tu nekdo kdo uz ABS dodelaval? a na kolik to tak vyjde cca dodelani. Mam Fabia hatchback 1.2 40 KW, rv 2004 Editováno: 28. Květen 2011, autor: diksik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 31. Květen 2011 Sdílet Vloženo 31. Květen 2011 tady o ABS http://forum.skodahome.cz/topic/58501-abs-dodelani/page__p__961880__hl__dod%C4%9Bl%C3%A1n%C3%AD__fromsearch__1#entry961880 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 13. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 Dneska me z niceho nic najednou zacla svitit kontrolka ABS a blikat vykricnik. S autem jsem vcera ujel pres 730km a bylo upne v pohode, dneska do nej sednu a po rozjezdu to na me zacne pipat. Kdyz jsem motor vypnul a podival se pod kapotu zda je dost brzdovky, tak brzdovaka byla na max a po zavreni kapoty a nastartovani uz se to neopakovalo Auto je Fabia Kombi 1,4Mpi 50Kw AME rv.2001 Je to nejaka predzvest spatneho cidla nebo neceho co by me mohlo pozdeji zase otravovat nebo omezit brzdeni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jh-pop Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 Dnes se mi na palubce rozsvíta kontrolka ABS + ASR, po kontrole pojistek to svítí stále Nemá někdo v okolí Liberce VAG , aby mi mohl zjistit chybu ? Díky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 15. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2015 Taktiež som mal teraz tento problém,tiež som vymenil poistku č.6. 40 A a kontrolka zhasla,doma som zmazal chybu a všetko je zase ok.V autorizovanom servise ma stála 2,5 €. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robrej Vloženo 21. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2015 Dobrý den,po nastartování svítí kontrolka nefunkční abs a prokluz,po návštěve servisáka mě nechal odjet že se jedná o nějaký zkrat,po zhruba 20 km šly rozvody do háje,prý prasklé gufero abs,poté vyteklá kapalina do rozvodu.Možná oprava pokud bude hlava v háji cca 25000.Je to možný toto,? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.