Přejít na obsah

Oleje jaké?


tlumenak

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdarec.... čeká mě výměna oleje a tak si to tu pročítám a jsem z toho jelen. Mám superb 1.9TDI 96kw, chci měnit olej po 15 tis km. Předchozí majitel měnil v autorizovaném servise a dávali Shlell Helix Ultra 5W-30 LL. Aspoň je to tak na tom lístečku co tam byl. Pochopil jsem že potřebuji nejspíš olej 5w-40 a hlavně s normou 505 01. Doufám teda. Ted mě jen zajímá. Musím přeprogramovat ten interval QG1 na QG2 nebo prostě můžu nechat interval QG1 a měnit po 15 tis? Co všechno nastavění intervalu ovlivňuje? Jen zobrazení vyměny oleje na displeji nebo i něco víc?

Příjde mi dobrá volba tohle: http://www.superolej.cz/superolej/eshop/3-1-CASTROL/0/5/37-Castrol-EDGE-TURBO-DIESEL-5W40-5L

Možná bych radši olej Shell, ale nemůžu najít 5W-40 s normou 505 01, jenom tady ten: http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/25-1-Motorove-oleje-a-maziva/317-4-5W30/5/1708-SHELL-HELIX-DIESEL-HX7-AV-5W-30-4L

A poslední volba mě napadá Mobil podle toho co píšete. http://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-mobil-5w-30-1-esp-formula-synteticky-4l-mb-5w-30-1esp-4_33725.html

Co by jste doporučili vy?? Není ten Shell a Mobil LL když je to 5W-30??

Dík za rady

Editováno: , autor: Torreto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otec taky dával casrol do A6, jen když tam celou dobu byl Shell tak jsem přemýšlel že bych to zachoval.. Nevíš něco o těch intervalech?? Jestli je potřeba to měnit na ten QG2?? A ješte bych rád rozlouskl proč u shellu a u mobilu je při normě 50501 5w-30 a ne 40. Asi tam je rozdíl jen v té vizkozite nebo tak nějak ne??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já hned po koupi auta přešel z LL oleje na mobil 5W-40 a spokojenost.Hoď tam to co ti tu lidi psali.Buď castrol nebo mobil či jiný 5W-40 a máš klid.Ten interval nemusíš přeprogramovat.Ale když to uděláš tak tě aspoň pc zase upozorní až budeš mít další výměnu před sebou.To je celé.(jinak dle mého LL olej má označení 0W-30,ale nejsem si jistý)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

0W-30 už se nedává to jsou ex long life, ted se davaj 5W-30 Long life ale vse uz je tu tak rozebrané, že se člověk akorát pořád dokola opakuje, lidi prostě serou na čtení a jen se pořád ptaj na ty stejný věci ... hrůza :aggressive: Kdy tu lidi konečně pochopí, že třeba Shell a Castrol je až na obal stejnej olej ... lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem myslel je jsem v tématu kde se diskutuje o olejích. Tak nevím proč někomu (viz seler) vadí že se tady ptám na olej. Už dlouhou dobu tady ty stránky pročítám a vidím že jsou tady lidi kteří strašně rádi píšou o neschopnosti hledat a asi si myslí jak jsou dobří. Ja samozřejmě hledám. proto jsem taky našel tohle téma a nezakládám nové. Jen se dále informuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pěkné, že jsi nezaložil nové téma ale kdyby jsi si ho přečetl celé tak se tam dozvíš vše na co jsi se ptal a nemusíš psát nový příspěvek na který máš odpověď třeba o pár stránek předtím.

Není to o tom, naučit se hledat ale taky o tom, si to přečíst celé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle téma jsem si četl celé no... jenom z tech příspěvku po prvním přečtení, když se v těch olejích neorientuji, to není tak patrné. Myslím že je jednoduší bud napsat odpověd a hotovo nebo na to prostě neodpovídat a neřešit tady pak tohle co řeším. Ale každýho věc. Ja už jsem se dozvěděl co jsem potřebova tak moc dík za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Hoši,řešíte tady otázku,která je jasná každému pruměrnému býkovi.Postupujte podle návodu a tam je napsaná norma,které má olej vyhovovat.Pokud máš dost peněz zajeď do autorizovaného servisu,pokud jich máš míň www.heureka.cz a tam najdeš litr za 180Kč,vetšina lidí používá Castrol EDGE 5W- 40.

Editováno: , autor: tim 35
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je jedno co lejete za olej. Pokud splňuje normu tak je to v pohodě! osobně jsem vyzkoušel ve svém RS značku STARLINE a tech 12 tis km se autu nic nestalo. Nestane se tedy nic ale...motor může být více hlučný. Nyní v autě mám Valvoline a nemůžu si stěžovat...kvalitka. Motor krásně tichý a na Valvoline jezdí nejsilnější TDI v ČR. Chlapci z Diesel power fora taky doporučují.

Takže...je jedno co a za kolik! Když má normu tak se nic nestane!

edit: kamarád má OI a jezdí do řempa v cb kde májí sudový olej. Jen si do petky napustí 5l a jede dom s ušetřenýma korunkama. Litr tam mají asi za 70 kc. 180tkm a kokta si jen chrochtá :) olejům zdar a na nejdražší se vyprdnout.

Editováno: , autor: Šulin Hrozný
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...