Přejít na obsah

Jak zblbnout OII v souvislosti s parkovačkama


superfatty

Doporučené příspěvky

add Zitny: nie, ja som modre svetielka v obrysovkach nemal :( (na mne este setrili :) ).

Co sa tyka fotiek, "dobre" ze ste to takto nafotili, akurat ked su svetla "klasicke", tie obrysovky su v rovnakej "svetelnej teplote" s nimi. Ak sa s tymito obrysovkami pustia xenonove vybojky, obrysovky su az prilis zlte. ...

Jednoznacne ku xenonom sa hodia diodove, ale zase davat k diodam odporovy predradnik, ktory zvysuje zataz kvoli kontrole prudovemu odberu straca zmysel :(

..takze v podstate, modre ziarovky sa neoplati kupovat, a viacmenej som sklamany z faceliftu, kde som cakal diodove obrysovky + zadne zvetla (podobne ako ma passat/golf za priplatok)

Editováno: , autor: wagoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem ověřil cenu v servisu a jedna ta modrá žárovka od ŠA stojí 123,- CZK... což je teda imo dost! a když ani nesvítí bíle... hmm... má to teda cenu?

No, a to je prave skolacka chyba, Vorlajz... lol Overovat cenu cehokoliv u autorizovaneho lichvare skoda je nesmysl. Ta zarovka normalne stoji samozrejme asi o milion korun min, yuk: http://www.e-light.cz/svitidlo/151918/7174XY/

Jasne ze nesviti jako xenon, ale je nutne si uvedomit, z ceho muze clovek vybirat.

a) normalni zarovka - hnusne

b ) modra zarovka vyrobena hladovym ditetem v manufakture v Sierra Leone a prodavana v ceskem agro-tuzing shopu - drahe, sviti bud uplne divne, nebo jeste vic divne, nebo moc modre, nebo vubec. Pripadne se modra barva po 0.0002 vterine sviceni oloupe a shori jasnym plamenem.

c) zarovka OSRAM cool blue popsana vyse, nyni jako OEM ve vsech autech s xenonama, s normalni zivotnosti a TEMER nejvice 'bilym' svetlem, jake se da obycejnou zarovkou vytvorit... nevypada jako xenon, ale je to lepsi nez varianta a i b, navic za 38 korun.

d) zarovka OSRAM cool blue HALOGEN, nejbelejsi svetlo jake jde normalni zarovkou udelat, za 134 korun/ks

e) LED. Luxusni barva svetla, avsak obtizna a nakladna integrace do auta, cena se muze vysplhat az na cca 800 korun za kus, pripadne pro WAGOO kteremu vadi ztraty v predradnem odporu je moznost LED od firmy PIAA s elektronickym predradnikem v cene 1000 korun/ks.

Myslim ze je hezke, ze SA zvolila variantu C sama od sebe...

A jeste teda jedna vec, stejnou barvou jako xenon bude vzdycky svitit zase jenom xenon, cokoliv jinyho se k tomu bude vzdycky jenom vic nebo min blizit... moje ledky patrej mezi ty lepsi na trhu, a stejne je videt na obrazku, ze je to trosku jinej odstin...

post-14998-1224624226_thumb.jpg

Editováno: , autor: Zitny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
Jak Ti dopadla ta reklamace? Na základě toho co tady napsal karlos3, mne to zaujalo a koupil jsem je taky. A mají takový nádech do modra. Tak nevím jestli to nějak špatně zabalili nebo o co jde. Když mají napsané na webu bílé, tak by měly být bílé a ne do modra.

Ahoj, já je mám taky a svítí mi krásně bíle.

Napište, jak jste dopadli s reklamací!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
Já už demontovával parkovačky hodně krát, ten přístup je fakt na nic a chce to nějaký ty kleštičky.. drží to tam na dvou "pacičkách", který se musí celkem pevně stlačit, což je občas na nerva, když ty kleště z toho kloužou, a vysunout.

Dřív jsem to dělal různě rukama a vším možným. Mordoval jsem se s jednou půl hodiny. Teď používám elektrikářské kleště. Jsou to skoro jako kombinačky, ale mají úzké, dlouhé čelisti. Lehce jdou s něma stisknout obě pojitkné kolíčky a snadno se to vytáhne. Vytáhnutí parkovačky- za pět sekund.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, to je opravdu úplně něco jiného. Nechápu to.. koupil jsem to ze stejného odkazu - název "Autostyle žárovka 12V 5W patice T10 -- barva osvětlení - bílá" - kód "EU 1012LB", který je i shodný s nalepeným čárkovým kódem na obalu .. tak nevím, jestli ty nálepky s kódama spletli .. každopádně ty moje hrůzy se pokusím jim vrátit! Přiložím tady ještě moje fotky:

dsc04148nh0.th.jpg dsc04149ui9.th.jpg dsc04150sh9.th.jpg

Takže kolegové, zřejmě jsem na to přišel.

Koupil jsem už podruhé žárovky, jako kolega na obrázku výše. Jedno balení cca za 75,-Kč. Je to Autostyle žárovka 12V 5W patice T10 -- barva osvětlení - bílá, důležitý je kód zboží: EU 1012LB (EU 1012B- je modré světlo). Prvníí balení svítilo stejně jako výše na obrázku, samostatně vypadalo vcelku do bíla, s xenonama slaběji do modra. Nechal jsem to, ale být protože to bylo lepší než původní do žluta. Policie neměla nikdy problém naštěstí.

Později jsem se tady dozvěděl, že prodává Škoda ke xenonům specialní žárovky, které svítí bíle. Jsou barvy světle modré, stály asi přes 200 Kč. Žitný je má vyfoceny o stránku zpět. A svítí- taky do žluta.

Zajímala by mne ta tmavě modrá žárovka co stránku zpět popisuje Viktor MPI z FL Octavie. Ve Škoda servisu, ale věděli jen o světle modrých :aggressive: .

Bohužel fotky co tady jsou tak většinou vypadají všechny žárovky do bíla (prostě zkreslení fotek), ale jsou vyfoceny bex zapnutých xenonů, takže není vidět jak vypadá barevné porovnání s xenama.

Dostávám se teď k pointě. Vrtalo mi v hlavě jak to, že někomu se zdá, že Autostyle žárovky svítí s xenama bíle, a někdo měl zkušenost, že do modra. Tedy jsem zakoupil Autostyle žárovky znovu. A na podruhé se na mne usmálo štěstí- koupil jsem žárovky, které svítí bíle.

Vytáhl jsem jednu původní Autostyle žárovku a nahradil ji novější a rozdíl je dost velký. Když jsem porovnal žárovky odpojené vedle sebe tak jsem si všiml, že původně zakoupené jsou o trochu tmavší než sada nově zakoupená :feve: .

Takže jak se ukázalo (měl jsem na tuto variantu od počátku podezření), pod stjeným označením se prodávají odlišné žárovky. Nevím jestli jde o záměnu typu EU 1012LB a EU 1012B nebo o odchylky při výrobě, ale zřejmě jen záleží na štěstí na co člověk natrefí ;) .

Pokusím se co nejdřív vyfotit obě žárovky a také jak to svítí s xenonama. Ještě bych se přimluvil, aby fotky svítících parkovaček byly pořizovány i s potkávačkama, aby bylo srovnání.

Editováno: , autor: dasbag
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady jsou fotky.

Jednak jsem vyfotil žárovky i s obaly a žárovky detailu. Všimnul jsem si, že při běžném denním osvětlení je ve správně svítící žárovce (svítí bíle) vidět vlákno a vnitřek žárovky. Na modře svítící žárovce (protože je tmavší) vnitřek zřetelně vidět není. Tento rozdíl je vidět na foto detailu žárovek.

A další fotka je rozsvícená obrysovka s xenonama. Podle mne to k sobě pasuje.

Tak snad tyto informace budou k užitku.

post-21850-1249907179_thumb.jpg

post-21850-1249907202_thumb.jpg

post-21850-1249907217_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady jsou fotky.

Jednak jsem vyfotil žárovky i s obaly a žárovky detailu. Všimnul jsem si, že při běžném denním osvětlení je ve správně svítící žárovce (svítí bíle) vidět vlákno a vnitřek žárovky. Na modře svítící žárovce (protože je tmavší) vnitřek zřetelně vidět není. Tento rozdíl je vidět na foto detailu žárovek.

A další fotka je rozsvícená obrysovka s xenonama. Podle mne to k sobě pasuje.

Tak snad tyto informace budou k užitku.

To vypada zajimave, mam jiz sice do tech obrysovek pripraveny 25LED i s odpory od Superfatyho, ale zatim nejsou na to lidi, a toto nevypada spatne. I ta intenzita je asi odpovidajici...

Co se tedy ma vlastne objednat a kde ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vůbec ne, právě proto se mi to nezdálo. Někdy se může stát, že lidi vidí stejné věci různě. Ty nesprávné žárovky mají jen slabý nádech do modra.

Ted tomu nerozumim, nejdrive jsi psal, ze ty spatne puvodni jsou svetlejsi, a ted cituji " ...Vytáhl jsem jednu původní Autostyle žárovku a nahradil ji novější a rozdíl je dost velký. Když jsem porovnal žárovky odpojené vedle sebe tak jsem si všiml, že původně zakoupené jsou o trochu tmavší než sada nově zakoupená..." pises, ze vlastne ty nove zakoupene (spravne) jsou svetlejsi (?).

Takze ty spravne byly ty puvodni svetlejsi ? Nebo ty nove tmavsi ?

Mam v tom trochu gulasch...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do bíla svítí ty, které jsou na fotkách barvy slabší modré. Ty víc modré svítí slabě do modra (zakoupil jsem je dříve). Nevím, který můj příspěvek myslíš větou "...nejdrive jsi psal, ze ty spatne puvodni jsou svetlejsi...". Kdyžtak udělám edit, aby to nemátlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Tak to fouknu sem nebude-li se někdo zlobit..Mám (asi zatím)dvě otázky-1)Je li tuning.autodoplnky.cz obchod solidní protože ceny těch OSRAM NIGHT BREAKER jsou oproti třeba v Autokelly nebo e-light.cz dost odlišné a to podstatně :palec2:

No a otázka č.2)OII,ambiente,2005,když H1-NIGHT BREAKER tak potkávací jaká??nemínim je měnit 2Xdo roka :aggressive: a obrysová tyto? celkem slušná cena né?Sice tu toho bylo už dost napsáno a chce to malinko oživit.Předem dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdar, tak ja mam v aute uz pres rok H1 i H7 Osram Night Breaker a zatim jsem menil jen jednou jednu potkavacku a to bylo moji blbosti jelikoz jsem se ponahlal a pri zhaveni pred startem kdyz se mi prave rozsvicovala jsem to tipnul a tak se ten proudovej raz musel nekde vybit....

Jinak najezdil jsem s nimi cca 46 000 km a zatim pohoda, cili zivotnosti tech potkavacek bych se vubec nebal...

a k te otazce cen: v Autokelly je meli pred nedavnem v akcii a ceny byli dost podobne, cili toho eshopu bych se taky nebal, nakupni ceny budou asi dost nizke, jen na nas obchodnici v kramech chctej hezky vydelat (kdo dnes nechce, ze? :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě že v tom Autokelly mají osram v akci teď a cena konkrétně těch H1 je rozdíl 125kč za sadu ato se mi zdá zvláštní <_< No a jaké máš ty obrysovky?

Ty Cool BlueW5W,konkrétně píší: "svítí až o 20% více, dává nápadné namodralé světlo" já bych nechtěl "namodralé" spíše bílé. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...