Přejít na obsah

Mechanizmus vnějších klik


Milos

Doporučené příspěvky

Zdravím, dneska mi "odborníci" v autorizovaném servisu měnili moje původní kliky za lakované a zdá se mi že pravá zadní klika se vrací zpátky z o hodně měnším odporem než ostatním. To znamená je tam nějaká pružinka nebo nějakým způsobem se tohle dá nastavit? Rád bych si to už dal do pořádku sám, bohužel ani nevím jak demontovat ten vnitřní tapec abych se dostal ke klice? Můžete poradit. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti nespadlo nic dovnitř tak není potřeba sundavat tapec.

-otevřeš dveře a zboku vydloubneš záslepku

-pod ní objevíš šroubek(hvězdičku) ten o pár otáček povolíš(pozor né úplně aby nespad dolu!!)má to předepsáno o kolik otáček ale to   většinou nesedí,a výtáhneš krytku vedle kliky,.....já to dělal tak že sem jednou rukou povoloval a druhou při odtažené klice tahal za   krytku

-až bude venku krytka tak mrkneš dovnitř,samotná klika má ze zadu takové jakoby "u"-čko které přitahuje kliku zpět(je možné že není   zasazeno).....když to uvidíš rozebráný tak uvidíš přesně sam co a jak

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a to je problem to změnit???? ;)

No, trošičku.. Objednla jsme si od papiczeka kliky ve žlutý lemon, ale přišly mi ve žlutý sprint :feve: takže je musim vrátit.. No a co jsem si zjišťoval, na žlutou lemon už se nějak moc nehraje.. :feve::feve: Všude maj skladovou novou sprint.. :feve:

Což znamená že budu muset někde nechat namíchat a bůh ví, jak to trefí.. :feve::feve::feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tak jsem se taky stal majitelem lakovaných a klik. :palec2:

Sice tu na fóru už návod není, :( ale v hodně diskuzích se to řeší furt dokola. Takže výměna šla docela v pohodě. LZ dveře, PZ, dveře, PP dveře a poslední ty řidičovy. A ehje problem, klika nejde vyndat.

Překaží ji tam ten mechanismus, který ji vrací do základní polohy (ten kvůli kterému musí být klika vytáhnutá, když se povoluje aretace, a taky ten, kvůli kterému klika nezapadne jak má, pokud se vrátil do své původní polohy a Vy tam tu kliku rvete následně)

Tady přikládám fotku:

post-12297-1277332719,7336_thumb.jpg

S tou klikou už nejde hejbnout víc dozadu, aby se dostala až za ten mechanismus, je slyšet, jak v pření části do něčeho naráží - měla by se už totiž vykrucovat ven, ne s ní ještě někam šoupat.

Dokážete někdo poradit?? :help:

PS ani hrubá síla nepomohla, tahal jsem za to jak kůň a dostal jsem akurát ten výstupek na klice tak, že byl zároveň, ale k obtáhnutí ho kolem toho mechanizmu chyběly tak 3 mm.

PPS tak teď budu jak trotl jezdit se třemi klikami v barvě a jednou černou kol100

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se ti klika tolik nevrací,tak vem za kliku a na fotce jak je vyznačený rámeček,tak vezmi nechtama nebo peanem za plast co zapadá do té vyznačené drážky,trochu povol kliku a nasaď ho blíž k sobě,jako ven z auta a zamáčkni,aby si to pěkně sedlo. a voala

post-30979-1277483020,3535_thumb.jpg

pokud budeš chtít,tak mam cestu v sobotu do Č.lípy a v neděli zpět přes boleslav,tak se tam někde můžeme srazit a vyměnim ti to.

Editováno: , autor: azriel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heureka, tak klika už je vyměněná. Já jsem neměl problem s tím ji tam zandat, ale vůbec ji vyndat.

Tak jsem si zkusil vyndat ještě jednou tu zadní a pokusil jsem se stejnými pohyby vyndat tu přední. Z toho jsem zjitil, že tu kliku ve předu něco opravdu "drží".

Aby se klika vyndala musí se trochu otevřít a pak vysunout dozadu (a přesně tenhle pohyb mi s ní nešel udělat) Předevčírem jsem se s tím mordoval víc jak hodinu a bez výsledně.

Už nevím proč mě to napadlo až dnes, ale v tu chvili, kdy se má ta klika vysunout dozadu, jsem s ní dozadu cuknul, ono v tom cvaklo a klika byla venku. Je zvláštní, že ani silou ani postupným tažením se ta klika neuvolní.

Na vině jsou tyhle výstupky:

post-12297-1277488025,2822_thumb.jpg

Ten třmen v řidičových dveřích je jako jediný kovový (ostatní jsou plastové) a ten musí být těsnější než ty ostatní. Dokonce jsou ty výstupky víc "odřené, než na té zadní.

Tak, děkuju za nabídnutí pomoci:palec2:, ale nebude potřeba.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 5 let později...

Zdravím,

 mám lehký problém s klikou u PZ dveří. Když otvírám dveře, tak se klika zasekne v krajní "vytažené poloze", a ani poo zabouchnutí nezaskočí zpět, ale dvře se zavřou. Jen klika trčí ven a musí se jí pomoct. Čím by to mohlo být?

 

Fabia 2003 HB.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...