Přejít na obsah

Jiná barva laku

BJ_CZ

Doporučené příspěvky

Ahoj,

chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s přelakováním nějaké části auta. Mám OII model 08, stříbrnou metalízu. Měnili mi přední blatník a přední spojler. Asi po měsíci jsem si všimnul, že vyměněný díl má jiný odstín, než původní díly. Na první pohled to vidět moc není. Až když jsem se na to koukal z blízka. Ten odstín mě docela štve.

Editováno: , autor: BJ_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se nepletu, tak i celé díly typu blatník apod. se lakují s roztřikem do okolních ploch s následným zaleštěním..právě kvůli tomu, aby splynul případný nepatrný rozdíl.. Mně dělali ve značkovém servisu blatník a nárazník a pohoda

Pokud je to poznat, reklamoval bych to

Odkaz ke komentáři

toto sa stáva takmer vždy pri dolakovávaní, proste tú zmenu je furt vidno(viac či menej ale furt).

ešte to môže byť aj tým že pôvodný lak je viac vyťahaný od slnka ako to nové, alebo fakt "kvalitné" lakovanie

měl jsem od kamínků poďobané víko motoru, tak sju to nechal láknout i s předním nárazníkem.

Měl jsu to štěstí, že se finální odstín shoduje a není to VŮBEC poznat.

Každopádně podle lakýry (40 let zkušeností) jde o to, že UV záření od slunce vyšisuje i ony metalické laky tak dokonale,

že "trefit" stejný odstín je poté při opravách skoro nadlidský výkon. Holt, někdy se to na 100% nepovede.

Každopádně jsem byl od počátku na toto upozorňován, což mi přijde jako fair play.

Jak říkám: u mě se povedlo! :palec2:

K té reklamaci: nemohl bys to vyfotit? Bude to při focení vidět?

Odkaz ke komentáři

právě i proto by se měl dělat ten rozstřik do okolních dílů..pak rozdíl splyne a není vidět skok na spárách

Tak tak. .....Mě teda osobně nikdy nic nestříkali,ale kamarádovi jednou stříknuli samostatně blatník u Passata,taky ve stříbrn.metal a bylo to vidět na kilometry ten rozdíl,pak druhému známéhu stříkali blatník v AutoJarov u OII v bež.cappucino a udělali to rozstřikem a jak jsem chodil kolem toho ze všech možných úhlů a na různém světle tak rozdíl jsem nenašel-perfektní práce.

Odkaz ke komentáři

Už jsem v životě nechal lakovat spoustu dílů na různých autech a pokud to někdy barevně nesedlo, bylo to obvykle chybou lakovny. Naposledy jsem nechal lakovat stříbrnou Fabii po bouračce, kde se stříkala půlka auta. Bylo to po čtyřech letech stáří a není poznat rozdíl ani náhodou. Takže pokud je ta Octa model 2008 a má to jinej odstín, někdo to nepochybně zprasil. Tak si hlavně nenech něco nakukat o šisování od slunce.

Odkaz ke komentáři

To každopádně záleží na lakýrníkovi..tam pak má i vliv, že ve škodovce to lakuje robot, takže výsledná vrstva barvy je tenčí než u lakýry..a pokud je lakýrník skutečný profík, tak to všechno ví. Rozhodně ale ani na skoro novém autě si zas podle mně nedovolí vzít výrobcem dané složení barvy, podle toho to namíchat a pak prostě nastříkat..i v takovém případě ten odstín prostě musí "chytit". No a pak použít rozstřík a je to..není to vůbec poznat

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
To každopádně záleží na lakýrníkovi..tam pak má i vliv, že ve škodovce to lakuje robot, takže výsledná vrstva barvy je tenčí než u lakýry..a pokud je lakýrník skutečný profík, tak to všechno ví. Rozhodně ale ani na skoro novém autě si zas podle mně nedovolí vzít výrobcem dané složení barvy, podle toho to namíchat a pak prostě nastříkat..i v takovém případě ten odstín prostě musí "chytit". No a pak použít rozstřík a je to..není to vůbec poznat

souhlas s Jiríkem DC :palec2:

Odkaz ke komentáři

jsem slyšel, že přešli na "ekologické" barvy, ta původní je možná ještě syntetika, takže asi proto rozdíl v odstínu, ikdyž 08 asi ne, to už je jistě "ekologie" nejvyššího stupně.

Editováno: , autor: Rass
Odkaz ke komentáři

Škodovka od začátku výroby používá na OII ekologické, vodou ředitelné barvy.

Vodou ředitelné barvy jsou už dlouho na autech,ty už byli na Passatu od 1996,OI od 1996 apod. ......to vim že mi to tehdy řikal prodejce když jsem přebíral Passaty B5 začátkem roku 1997 a brácha měl chvilku OI SLX 20V z 1996(čily jednu z prvních)v červený barvě a tomu někdo najel asi po 3.měsících na parkovišti do dveří a vim že taky řikal že v servisu tehdy s toho lakování nových dveří nebyli nadšení že to asi 5x předělávali.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...