Přejít na obsah

SPOJKA HTP


TiGeRZ

Doporučené příspěvky

Tak jak jsem psal předchozí příspěvek (podezření na spojku), tak mi v servisu řekli, že na vině bude některé z ložisek v převodovce (prý asi to dvojité). Oprava prej 10tis kč, tak jsem to vzal zpátky. Snad to vydrží do jara, pak to budu řešit - teď jezdím minimálně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska sem vezl fabku na výměnu spojky s tím, že cca 2roky zpět (což činí 15tkm) jsem ji měnil poprvní. A tehdy okamžitě po výměně sem zjistil, že po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda... Dva roky (15tkm) jsem to neřešil, ale jelikož mě ty zvuky strašně sr*ly, tak sem auto zavezl dneska do servisu, ať na to hodí oko.. Jinak předtím se měnila spojková sada sachs (koupil jsem ji nekde na netu asi za 2,3 k) a hned po výměně byly patrné tyhle doprovodné zvuky... No jsem zvědavý jak to dopadne, snad to bude ok. Jinak tehdy po servisu jsem ty zvuky absolutně neřešil, měnil jsem hlavu a další spoustu věcí a byl jsem rád, je auto zase v cajku! :)

Ak som to spravne pochopil tak to nebude dvojložisko prevodovky.

Ale toto čo pišeš trochu vysvetli zrozumitelnejšie ,,po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda.,, Po vymačknuti spojky to že uvolniš pedal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To potom nie je ložisko v prevodovke ake odpruženie v lamele samotnej. To funguje ako dvojhmotny zotrvak u nafťaka. čiže pohlcuje kmity.

Ahoj taky ho slyším jen mě se při rozjezdu přenáší vibrace do celého auta hlavně v nízkých otáčkách muže to taky dělat ta lamela?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

shakes  že jaku značku spojky? Tak to sa neopovažim ti doporučiť ked v dnešnej dobe je všetko prebalene a druhovyroba.  U predajcu by som zobral do ruky luk, sachs, lucas a skusil pootačat vibračny stred ktory je mäkši a ten by som zobral. Ale prizval by som na toto posudenie mechanika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc stručny popis tak sa ani vyjadriť nemožem.

Je to težké popsat při rozjezdu v nízkých otáčkách bych to přirovnal k tdi když je v háji dvouhmota proste se to tak divné rozvibruje ale když se rozjezdu svvižně tak se vibrace skoro vytratí mám podezření na převodovku ale radit jde lehce a při jízdě nic nehrci tak už fakt nevím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to by som tipoval na vadny pritlačak spojky. Ak je ten prejav taky že pri nizkych otačkach to vibruje (trasie) pri rozjazde a pri vyššich otačkach hladkejši alebo až dobry tak to bude tym pritlačakom.

Myslíš ze jsou packy na přitlačaku vymackane a málo tlačí na lamelu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Tak našiel som nahrávku meniaceho sa zvuku pri uvoľnenej a zošliapnutej spojke,takto isto mi to robí a je to počuť aj v interiéri.No toto je z Fabie HTP a ja mám 1.4 63kw,no presne taký istý zvuk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=N62babYvIGE

 

asi vadné ložisko,brýle

 

https://www.youtube.com/watch?v=t1_Aaqk5vHU

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...