Přejít na obsah

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?


Martin 3500

Doporučené příspěvky

Takže smutné update mé situace: dle zjištění je čidlo OK, servo OK a problém je v elektroinstalaci, která je v havarijním stavu :-( Ostatně co čekat, když auto má namotáno 2x víc, než co je na tacháči ač na to absolutně nevypadá (jak exteriér, interiér, tak stav podvozku)..chjo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdárek, Lili tu myslím psala že to auto opravdu vypadá pěkně neponičeně na těch cca 170 000 Km tak akorát, a jak to pak poznat? jedině podle vinka a ověřit v servise nebo na webu. Ale to je na každým z nás a naběhnout jsem si viděl i automechanika. V práci teď přišel jeden pracovník na to že má na Renckovi +100 000 km ( a to jen díky tomu že ho nabourali na parkovišti, oprava ve značkovém servise a tam na to přišli)  ve značkovém servise mu pak řekli, že mohl klidně přijít a oni by mu ho prověřili. Ale to sem nepatří.

 

K servu: mám najeto 209 000 Km a na servu je natočeno 3450 hodin. originál původní servo , řízení i snímač   :kol-47:

 

vychází mi z toho že to při průměrný rychlosti 60,6 km/h by to tak mohlo být. Je to otázka zda se to dá k něčemu použit. :kol-32:

Editováno: , autor: Combi2002
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kúpil som si zvukové tlmenie servočerpadla TRW na Fabiu s obj. číslom: 6Q0423165, vyzerá to že to pasuje na čerpadlo z hornej strany kde je nádržka. Našiel som v ETKE info otom. Z čoho sa vlastne skladá to servočerpadlo? Malo by tam byť nejaké ozubené čerpadlo+elektromotor, elektronika a pod. Nemá niekto nejaký obrázok, že ako to vyzerá z vnútra? Preto sa pýtam, lebo podľa všetkého stačí len zvukovo tlmiť hornú stranu toho čerpadla. Nemá stým niekto skúsenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj všem, takže můj servoproblém je odstraněn - byly tam dvě věci - samozřejmě pár uhnilých kabelů a davany treti snimac uhlu natoceni volantu :-/ Takze si rikam, ze to moje puvodni servo bylo ok a mohla jsem si usetrit par kacek. Nicmene nevadi, ja si ho necham doma, kdo vi, kdy se bude hodit :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím 

Odboru znalých ,by som sa chcel spýtať,ako rozpoznám na prvý pohlad tie čidlá natočenia volantu?

Mám servo TRW a občas mi počas jazdy vypadne /pri zastavení opäť nabehne/ . Mám možnosť kúpiť lacnejšie nové čidlo,ale neviem ako ich rozoznám.

Vie niekto poradiť?   Vďaka 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narážka na hlavní kabelový svazek ve fábuli 1, který byl ze začátku výroby zapakovaný v ochranné trubce tak, že se v průhybu dolů shromažďovala voda a kabeláž narušovala - řešení použité dokonce ve finále i fabrickou servisní sítí bylo odstranění té izolační trubky, do které byly kabely původně uzavřeny a ponechání kabelů jen stažených do svazku "volně se houpat ve vzduchu".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastne ,ano-čítal som to niekde tu .Sa mi vidí že som to už aj pozeral ,ale asi by bolo treba vybrať baterku a popozerať poriadne. A mohol by eventuálne ten porušený kábel robiť tu neplechu s tým servom. Ono to väčšinou vypadne na rovnej ceste pri jazde ,ak idem viac ako 30 km./nie rýchlosť/.Po meste je to ok.Preto mi nejde do hlavy ,že by sa mohol ten zväzok nejako prudko pohnúť na rovnej ceste tak,aby vypadlo servo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dnes som to len tak pozeral,tak mám tie káble zamotané akoby v izolačke,tak to budem musieť rozrezať a prekontrolovať.

Díky za linky, prečítam.

ještě pokud máš TRW, tak samotné servo bylo zabalané do nějakého molitanu a pře něj kryt, ten molitan pokud také nasál vhkost, tak to blblo. Ale většinou je problém v kabelovém svazku, odmotat, zkontrolovat jestli není nabobtnalý a podvázat ať se neválí v kanálku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...