Petr150 Vloženo 30. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2017 Pak by uz musela byt chyba v servocerpadle. Zadna chyba se nikde nenacetla,bylo to ve dvou znackovych servisech a nic. Problem je jen v zime a kratce po startu pri rychlejsim pohybu volantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domecek Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 Prosím o radu. Senzor úhlu natočení (TRW) jsem měnil již vícekrát, po intervalu ca. 5 let. Nyní naposledy před půlrokem. To mi z něj při demontáži vytekla docela nechutná sra*ka a shnilý senzor jsem doloval ven. Vysušil jsem, zatěsnil, půl roku vše fungovalo a nyní opět zkrat. Tentokrát mě při demontáži zůstal v ruce senzor rozlomený na 2 půlky, ale především při demontáží vytekla asi deci oleje, čistého. Poradíte, co tento průsak může způsobovat a co všechno bude nejspíše třeba přetěsnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 ta decka oleje by měla někde chybět - zkontroluj hladinu v nádržce serva. Pokud chybí, tak řízení teče a nezbývá než koupit nové, případně repasované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 Přesně tak,do řízení malinko prosakuje olej a to je ten problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mar.se Vloženo 7. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2017 Vy, co jste měnili čidlo TRW starší provedení, kde jste ho kupovali? Na skoda-dily.cz za 2172Kč (česká prvovýroba), originál, nebo mají někde levnější? Našel jsem i na e-bay z Číny za 54USD (ale není to padělek a bude fungovat?) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valdaa Vloženo 21. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2017 Dobrý den mám Fabii 1,4mpi a v létě jsem vyměnil senzor na posilovači řízení. Dnes mi najednou vypíná za jízdy posilovač a svítí kontrolka posilovače. Zároveň mi začala blikat kontrola airbagu. Už jsem z toho na prášky. Můžete mi prosím poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 7. leden 2018 Sdílet Vloženo 7. leden 2018 Ahoj,také jsem řešil podobnou věc.Fábia 1.4MPi,r.v.2001,servořízení TRW.Za jízdy se rozsvěcela kontrolka serva a servo vynechávalo.Oleje v něm bylo dost a nikde netekl.Snímač polohy volantu vypadal také v pořádku.Zkusil jsem ho vyměnit za jiný z vrakoviště,chvíli vše fungovalo jak má,pak to začalo zase.Takže jsem přivezl z vrakoviště i TRW čerpadlo a vyměnil ho.Alespoň jsem si ho vybalil z toho drolícího se molitanu.Ale ouha,hned druhý den servo zase vynechávalo. Podle diagnostiky 00816-snímač servořízení přerušení/zkrat na plus,sporadická.Takže v konečném finále jsem objednal nový snímač polohy volantu,zamontoval ho a od té doby všechno funguje,jak má. Takže u těhle TRW systémů pozor na různé starší díly,kterými se to snažíte opravit.Pokud to jde,použijte raději nové. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delk Vloženo 25. leden 2018 Sdílet Vloženo 25. leden 2018 Ahoj bando, chtěl bych se zeptat moudřejších a zkušenějších. Máme v rodině Fabii 1 1.4 MPI. Výbavou totální holota. Včera se na ní odpojilo servo a po půl dnu zase šlo. Dělá to skoro každý den. Po vypsání z VAGu sporadické chyby. Vymazány a budou sledovány dále. Co mě ale zarazilo je, že vypisuje v palubní jednotce chyby 1324 a 0778. Dle mého laického názoru jsou to ale chyby spjaté s ESP a 4x4, což samozřejmě ale moje social edition nikdy neměla a nemá. Toto jsou jediné chyby, které nejdou smazat a stále se hned vrací. Je možné, že je jednotka špatně nakódovaná? Čidlo natočení volantu pro servo jsem dělal asi před dvěma lety, koupeno za novější upravený model. V diagnostice se v bloku hodnot zobrazuje úhlová rychlost otáčení, odebíraný proud servem bez zásahu do volantu je 4A. Světla nepohasínají a cca 5 minut sledování hodnoty otáček serva a odebíraného proudu neukazují na žádnou jinou nesrovnalost ohledně serva. Budu vděčný za každou dobře míněnou radu ohledně mého problému. Díky Zbyněk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. leden 2018 Sdílet Vloženo 25. leden 2018 0778 je snímač úhlu, ne? Jednotka samozřejmě může být špatně nakódovaná, může být chyba ve svazku, zejména pokud je chyb více Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benko211 Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 Ahoj,Mam Fabia 1 2006 a problem so servom.Vypaluje mi malu poistku c.7 Servo mam KOYO.Vymenilo sa cerpadlo a a problem pretrvava.Taktiez sa prekontrolovala komplet kabelaz a ziaden kabel nieje poskodeny. Stretol sa niekto s rovnakymi priznakmi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Únor 2018 Sdílet Vloženo 27. Únor 2018 Ten prokletý trpný rod: "Vymenilo sa", "sa prekontrolovala" - Vrtáš se v tom ty, nebo někdo jiný? Jaká pojistka č.7 - v boxu na akumulátoru, nebo v interiéru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hrnous Vloženo 14. Květen 2018 Sdílet Vloženo 14. Květen 2018 Má někdo tip kde AKTUÁLNĚ sehnat čidlo řézení TRW v tom provedení D tj inovované apřitom né to prokleté repasované DXko ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
razzex Vloženo 31. Květen 2018 Sdílet Vloženo 31. Květen 2018 Zdravím, mám problém se svou Fabií 1, 1.4 MPI, r.v. 2000 a doufal jsem, že by mě tu někdo už trochu zkušenější mohl trochu nasměrovat. Takže problém - náhodně se po určitém počtu ujetých km (3, 20, 50) rozsvítí oranžová kontrolka posilovače řízení a jde cítit, jak posilovač přestává fungovat až nakonec přestane. Z motoru nic neteče, baterie je čerstvě měněna, žádné jiné kontrolky nesvítí a světla neblikají. Zkusil jsem po tom, co se kontrolka zapla na semaforu vypnout zapnout motor a posilovač opět začal fungovat a vydržel dalších 40 km jízdy. Z informací na internetu jsem došel zatím k předčasnému závěru, že by se mohlo jednat o špatnou kabeláž, tedy problém s kabelovým svazkem - špatný vodič, někde špatný kontakt atd. Rád bych se proto na vás obrátil o radu jestli je můj názor správný a jestli je nějaký způsob jak tuto poruchu blíže diagnostikovat a třeba ji zkusit sám opravit Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 31. Květen 2018 Sdílet Vloženo 31. Květen 2018 Pokud svítí kontrolka, tak je v ŘJ uložená nějaká chyba - chtělo by ji přečíst, budeš tedy potřebovat VAG, pak se dá pokračovat dál. Mohou to být kabely, může to být ŘJ, servo se může přehřívat kvůli závadě v mechanické části řízení a nebo úplně něco jiného.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 Zdarec, na Fabii mi nefunguje posilovač s následujícími chybami. 01309 - Power Steering Control Module (J500) 49-10 - No Communications - Intermittent 00566 - Steering Assistance Operation 27-00 - Implausible Signal 01288 - Terminal 30; Steering Assist 07-00 - Signal too Low Začal jsem tím, že jsem se dostal k servu. To vypadá OK,. Konektory bez problém (žádná koroze). Kabeláž na první pohled taky OK, ale úplně nevím, kam přesně se dívat. Díky za rady co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 začal bych tím nízkým napětím na svorce 30 - koukat nemá smysl, musíš měřit, v tomto případě vedení od alternátoru a dobíjení, případně pojistky na akumulátoru. Stáhni si DP tam je to popsané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martis65 Vloženo 22. Září 2018 Sdílet Vloženo 22. Září 2018 (editace) Dobrý den včera sem dal plný rejt fabie 1,4 16V rok výroby 2006 jednička a najednou šel volant těžce a na palubce se rozsvítila kontrolka volant a vykřičník. S autem se nedá vůbec řídit hrozně těžce jak kdyby něco odešlo. Prosím vás o rady? Stále svítí i když vypnu a zapnu motor. Kolik si mám připravit na opravu? Dneska budu volat do servisu. Děkuji za odpovědi. S pozdravem Martin Drajko Editováno: 22. Září 2018, autor: martis65 Špatně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 22. Září 2018 Sdílet Vloženo 22. Září 2018 Ahoj trošku tady čti. Nemusí se vyloženě jednat o vadu serva. Mrkl bych na pojistky,pak diagnostika Vag. Příčin proč nejede servo může být víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martis65 Vloženo 22. Září 2018 Sdílet Vloženo 22. Září 2018 Dobrý večer tak dneska jsem doleval kapalinu chladící. Kontrolka zhasla. Po ujetí cca 50km se kontrolka zase rozsvítila a zase šel volant těžce. V pondělí auto jde do servisu. Nevím bude to nějaká chyba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Píšeš,že jsi doléval kapalinu a kolik? Mrkl ses,jestli ti někde neteče? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martis65 Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Doleval jsem kapalinu chladící ale tím to nebude. Včera zase se kontrolka rozsvítila a zase šel volant těžce jako kdyby vyplo servo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 28. Září 2018 Sdílet Vloženo 28. Září 2018 Ahoj...chci se zeptat....řeším na otcovém autě problikování světel lomeno posilovač řízení posiluje neposiluje přeposilovává...zjistil jsem, že je pravděpodobně problém v tom senzoru úhlu...tak jsem se o to začal zajímat...je to, co jsem vyfotil na fotkách ten senzor??TRW?? jakým nejinteligentnějším způsobem a pokud možno co nejjednodušeji v domácích podmínkách do vyměnit? vím, že to drží na 2x torx, ale nějak jsem nepřišel na to kde to končí v nádobě na kapalinu...a druhý dotaz....vyfotil jsem i tu nádobu a zajímalo by mě jak zjistím, že je jí tam málo? čuměl jsem do toho jak kočce do řiti a nepoznal jsem z toho nic...vylučovací metodou bych nejdřív chtěl zjistit, jestli jí není málo a popř. dolít.. ...servus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whiscool Vloženo 27. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2018 (editace) Zdravim mam nasledovny problem pred dvoma dnami mi menili servo..daval som repas KOYO + snimac...servo slape super ale hoc kedy mi z nicoho nic zasvieti kontrolka volantu a zostane svietit zmazat sa da iba cez VAG ..ale servo ide stale ziaden problem..len ta debilna kontrolka chyby mi pise tri len netusim ci to s tim ma dajaky suvis : Adresa 44: Posilovač řízení Labely: SVO\6Q0-423-156.clb Řídící jednotka: 6Q0 423 156 AA Díl: LenkhilfeKYO V957 Kódování: 10140 Dílna #: WSC 31414 VCID: 6ED2F6242A9704310B-50E6 1 nalezena chyba: 00816 - cidlo posilovace rizeni (E250) 27-00 - neverohodny signal Adresa 09: Centrální elektrika Labely: SVO\6Qx-937-049-C.lbl Řídící jednotka: 6Q1 937 049 C Díl: 00 BN-SG. 1S33 Kódování: 09354 Dílna #: WSC 13765 VCID: 3B740F702965A199FC-5072 1 nalezena chyba: 01598 - napeti baterie 07-10 - signal prilis maly - Sporadická Adresa 08: Klima/topení Labely: SVO\6Q0-820-045.lbl Řídící jednotka: 6Y0 820 045 Díl: Klimaanlage X0830 VCID: 72EAE2543EAF20D1EF-5072 1 nalezena chyba: 65535 - ridici jednotka: chyba v pameti 00-00 - - Editováno: 27. Říjen 2018, autor: whiscool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2018 Určitě reklamovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whiscool Vloženo 28. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2018 (editace) reklamobvat servo ci cidlo ..ale podotikam servo ide dobre len ta debilna kontrolka stale svieti Editováno: 28. Říjen 2018, autor: whiscool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.