Wheel Vloženo 10. Květen 2008 Vloženo 10. Květen 2008 Ahoj, chcel by som Vás poprosiť o radu, keďže vyhľadávanie mi nedalo uspokojivý výsledok. Ako je to s umývaním tohto motora? V manuáli píšu, že je to povolené, no doporučujú zakryť alternátor, a napr. na cimbu.cz píšu toto: " U moderních systémů zapalování a vstřikování důrazně nedoporučujeme mytí motorů tlakovou vodou. Dochází totiž k pronikání vlhkosti do jednotlivých svorkovnic příslušenství systému vstřikování a zapalování, svazků elektroinstalace a zemnících bodů. Motorový svazek dnešních automobilů stojí desítky tisíc, navíc se takto postižený automobil velice obtížně diagnostikuje. Setkali jsme se i s "vylezlými" piny řídící jednotky motoru a to už se škoda blíží řádově stovce tisíc korun. " Motor som nikdy neumýval, no chystám sa na to, pretože je to špinavé "jak prase" V priloženej fotografii som vyznačil kritické miesta, ktorých sa obávam. Vopred vďaka všetkým za rady, moc mi pomôžete. S pozdravom Wheel Citovat
TiGeRZ Vloženo 10. Květen 2008 Vloženo 10. Květen 2008 no ja som pocul nieco o vysokotlakej pare..... a nasledne vysusene vysokotlakym vzduchom.......osobne neumyvam iba povrchovo ocistujem...... Citovat
Escrito Vloženo 25. Květen 2008 Vloženo 25. Květen 2008 Ahoj, chcel by som Vás poprosiť o radu, keďže vyhľadávanie mi nedalo uspokojivý výsledok. Ako je to s umývaním tohto motora? V manuáli píšu, že je to povolené, no doporučujú zakryť alternátor, a napr. na cimbu.cz píšu toto:" U moderních systémů zapalování a vstřikování důrazně nedoporučujeme mytí motorů tlakovou vodou. Dochází totiž k pronikání vlhkosti do jednotlivých svorkovnic příslušenství systému vstřikování a zapalování, svazků elektroinstalace a zemnících bodů. Motorový svazek dnešních automobilů stojí desítky tisíc, navíc se takto postižený automobil velice obtížně diagnostikuje. Setkali jsme se i s "vylezlými" piny řídící jednotky motoru a to už se škoda blíží řádově stovce tisíc korun. " Motor som nikdy neumýval, no chystám sa na to, pretože je to špinavé "jak prase" V priloženej fotografii som vyznačil kritické miesta, ktorých sa obávam. Vopred vďaka všetkým za rady, moc mi pomôžete. S pozdravom Wheel Tento motor, když jsem umýval u Fabie Combi, tak potom chvíli motor vydával nějaké divné zvuky ale asi po 5 km to přestalo tak jsem si oddechnul a už ho raději neumýval Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.