Pepa007 Vloženo 18. Květen 2013 Sdílet Vloženo 18. Květen 2013 Ale máš tam i DAB Je to otázka kodování.Totéž i BT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Máte už niekto novšie navigačné dáta do Amundsen+ ako verziu 0038? Toto je ešte mapa z roku 2011 (vtedy bolo vyrobené moje auto) a chcelo by to už novšie mapy, lebo mi ešte napr. chýba nová časť R1, po ktorej sa už vtedy jazdilo. Inak čo sa týka "nefunkčného" tlačítka Phone, tak ti nie je vada. Síce zopár šťastlivcov má pod týmto tlačítkom BT, ale k tomu aby to fungovalo musí byť v aute aj anténa a mikrofón a správna verzia Amundsen+ aby to fungovalo. Niekomu to funguje bez toho aby si auto objednal s doplnkovou výbavou BT, ale ja mám napr. smolu, ja mikrofón v aute nemám, takže mi to nemôže fungovať ani náhodou. Riešil som to v troch servisoch ŠA na základe toho že je tu veľa ľudí ktorím to ide, ale nakoniec všade bol výsledok taký že treba minimálne mikrofón a anténu, ale skôr celý BT modul (aj keď ho rádio pravdepodobne má v sebe), čo je neoficiálne cca. 250 €, v značkovom servise cca. 500 € + práca. Ja som sa na nakoniec to vykašlal, lebo aj tak používam dva telefóny, a kúpil som si za 72 € lepší BT headset ktorý si poradí aj s dvoma telefónmi naraz, a tým pádom mám handsfree telefonovanie zabezpečené aj mimo auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 12. Červen 2013 Sdílet Vloženo 12. Červen 2013 Jakej máš FW? Já mám 0263 a mapy taky 0038. Mapy jsou už určitě novější, ale když máš Amundena+ (RNS315), tak jsem ještě nenašel nikoho, kdo tam umí mapy hodit, chce to koupit origo kartu s mapama. Ale má tu někdo novější FW a umí ho tam dát???????????????????? Nejlépe Praha a okolí. Jinak ne všechny Amundseny+ maj v sobě BT modul. Pokud tam je, což jde poznat z menu a nebo když navi otevřeš, tak pak stačí natáhnout jenom kabel s mikrofonem, kterej stojí asi 600Kč (25€). Mikrofon tam dáš v pohodě sám, ale bude potřeba kódování, takže stejně budeš muset k někomu zajet. Na origo Škoda servisy v tomto případě ani nekoukej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxell Vloženo 23. Červen 2013 Sdílet Vloženo 23. Červen 2013 Zdravím, vykradli mi Octavii a spolu s ní i navigaci Amundsen. V servisu mi auto dali do původního stavu a dostal jsem i mapy 2013. Mapy jsou na 8GB SD kartě. Chci si tam dohrát mp3, jako jsem to měl dříve, ale všechny počítače odmítají na kartu zapsat. Windows data uloží, ale po vyndání karty všechno zmizí. MAC pro změnu hlásí, že karta je jen a pouze pro čtení, nezávisle na fyzickém zámku. Nevíte někdo, jak na kartu dostat mp3? Půjdu s tím asi zpátky do servisu, ať mi to odblokují, ale nejsem si jistý, že si s tím poradí. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OctavianusII Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Zdravim potreboval by som poradit a to velmi surne. mam octaviu tour II a kupil som navigaciu amunden, a nikde neviem zohnat ramik okolo radia pretoze mam manualnu klimu, lae stredovy panel je uz z faceliftovej octavie cize potrebujem surne poradit pre RAMIK OKOLO NAVIGACIE S MANUALNOU KLIMOU ALE PO FACELIFTE !!!!! dakujem velmi pekne 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 2. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2013 (editace) Ahojte, vsiml jsem si u sveho Amundsena zajimaveho jevu. Obraz na displeji je zhruba 1-2 sekundy v lagu za realnou situaci. Jednoduse, na navigaci je auto jeste pred krizovatkou ale ve skutecnosti je jiz za ni? Po zastaveni se auticko na displeji jeste chvili pohybuje nebo preblikne a presune se na realnou pozici. Na spravnost pokynu to vliv nema, tak premyslim, jestli to je normalni stav nebo je neco u me blbe. Lag neni vzdy stejne velky, nekdy je to opravdu dost okate, nekdy to ukazuje skoro presne. Navigaci mam v aute z vyroby. Editováno: 2. Červenec 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 3. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2013 Miku - když mam auto dýl v podzemní garáži, tak se amundsen+ dýl chytá, ukazuje mi třeba odchylků pár desítek metrů, že jedu offroad třeba v "bloku domů" po přejetí pár křižovatek se to srovná a ukazuje dobře.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel21 Vloženo 3. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2013 Určitě to souvisí s kvalitou příjmu signálu satelitů - problém v husté zástavbě nebo může být problém i v anténě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 6. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2013 Maxvell: kde ti ji vykradli prosim tě? Plánuju dát tátovi do okty2 amundsena a mám za to, že amundsena právě proto že toho moc neumí, se moc nekrade... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 Jak je to s aktualizací map, které jsou poslední? Mám auto z roku 2012 Amundsena+ a mapy jsou západní Evropa verze 0038, jestli by mělo smysl vůbec aktualizací kupovat. Dále jsem zjistil, že pro OIII jsou mapy zdarma, nešlo by to naroubovat i do Amundsena+, kompletní ČR je předpokládám v podkladech pro východní Evropu. Díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 Komplet CR by mela byt jak ve vychodni, tak v zapadni Evrope. Ale vic neporadim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 ČR je jak ve východní tak v západní a co vím tak nelze do OII nelze dat mapy z O3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2013 (editace) ČR je v obou, ale ptal jsem se na kompletní ČR, protože na těch mapách západní Evropy je napsáno, že ČR jen částečně. Jinak mám to v SII, ale tam to asi taky nepůjde z OIII, i když je zvláštní, že u Navtequ na webu není jiné možnosti. Editováno: 14. Červenec 2013, autor: Lancelot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 (editace) Kompletni CR je v obou. To ze je CR jen castecne je nejaky informacni pozustatek z minulosti kdy ani v jednech nebyla kompletni CR. Editováno: 15. Červenec 2013, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 On je celej Amundsen+ ohledně navi pěkně na .... Já jsem ho dával kvůli integrovanýmu BT HF, abych nekupoval dražší Columbus a ještě BT jednotku atd., takže mě řešení s Amundsenem+ vyšlo na polovinu. Mapy jsou ale vážně na prd. Neupozorňuje na měřený úseky, mapy starý, aktualizace nejde a kartu za několik tisíc si kupovat vážně nechci. A místo toho aby změnil trasu, když přijme dopravní informace s prácema na silnici a 6km kolonou, tak mě pošle pěkně do tý kolony. Dvě hodinky popojíždění... Jiná navi přijme info, změní trasu a na první odbočce vymyslí objížďku. Další sranda jsou ty dopravní informace, místo toho aby mi to zobrazilo nejbližší omezení podle aktuální polohy, tak mi to vyplivne seznam 45 míst z celý ČR. Jinak jako mp3, cd, telefonování - to je prostě ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 (editace) To je asi individualni. Na normalni navigovani to podle me bohate staci a treba me tech par chybejicich funkci bohate vykompenzuje fakt, ze je to zabudovana navigace, coz prinasi mnoho vyhod, ktere prenosna nikdy nepozna. Aktualizace za prachy je blba a ta cena je opravdu otresna, na druhou stranu, kdo na to nema, tak zde na foru jiste najde mnoho lidi, co to udelaji za par supu. Editováno: 15. Červenec 2013, autor: mike_k 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 Zdravím, vykradli mi Octavii a spolu s ní i navigaci Amundsen. V servisu mi auto dali do původního stavu a dostal jsem i mapy 2013. Mapy jsou na 8GB SD kartě. Chci si tam dohrát mp3, jako jsem to měl dříve, ale všechny počítače odmítají na kartu zapsat. Windows data uloží, ale po vyndání karty všechno zmizí. MAC pro změnu hlásí, že karta je jen a pouze pro čtení, nezávisle na fyzickém zámku. Nevíte někdo, jak na kartu dostat mp3? Půjdu s tím asi zpátky do servisu, ať mi to odblokují, ale nejsem si jistý, že si s tím poradí. Díky Na novou SDkartu s mapami 2013 již nejde nic jinýho nahrát. Pokud chceš poslouchat hudbu, použij CDčko, popř. aktivuj AUX vstup. Karta je zamčená kvůli úpravám a zamezení kopírování map On je celej Amundsen+ ohledně navi pěkně na .... Já jsem ho dával kvůli integrovanýmu BT HF, abych nekupoval dražší Columbus a ještě BT jednotku atd., takže mě řešení s Amundsenem+ vyšlo na polovinu. Mapy jsou ale vážně na prd. Neupozorňuje na měřený úseky, mapy starý, aktualizace nejde a kartu za několik tisíc si kupovat vážně nechci. A místo toho aby změnil trasu, když přijme dopravní informace s prácema na silnici a 6km kolonou, tak mě pošle pěkně do tý kolony. Dvě hodinky popojíždění... Jiná navi přijme info, změní trasu a na první odbočce vymyslí objížďku. Další sranda jsou ty dopravní informace, místo toho aby mi to zobrazilo nejbližší omezení podle aktuální polohy, tak mi to vyplivne seznam 45 míst z celý ČR. Jinak jako mp3, cd, telefonování - to je prostě ok. jiné navigace Ti taky ukážou dopravní informace z celého území. Když máš zapnutý navigování, tak se ale pro tebe relevantní informace na trase sami posunou nahoru a jsou navíc barevně zvýrazněné Navi mění trasu jen tehdy, když je zdržení nad určitou mez. V ČR bohužel systém TMC/TP moc nefunguje, resp. nefunguje aktualizace. V Německu žádný problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 TMC v Nemecku je v podstate dokonalost. Tak nejak ma ten system fungovat. Bohuzel u nas funguje tak na 5% Nemeckeho stavu a podle toho to vypada. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 no ber to tak, že vše co amundsen neumí + problém ho updatovat odrazuje do jisté míry zloděje Mně by se taky pro brázdění Evropou líbil Columbus, ale nervy že to auto nemůžu nechat nikde stát - možná tak v západní-západní cizině + nesmyslná cena mně odrazují. Auto má být od toho, aby bylo pomocník, ne abych kolem něj já furt lítal a bál se s ním opustit barák.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 16. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2013 Mam Amundsena uplne ze stejneho duvodu, byt pri porizeni auta stal uplne stejne jako Columbus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 Psal jsem cvičně Ferdovi, napadlo mně, jestli by šlo v autě nakódovat, že by se dal měnit Amundsen a Columbus bez dalšího kódování (asi pro Columbus dodělat BT jednotku?). Že bych si ho měnil když potřebuju jezdit dálky, tak ten Columbus se hodí víc pro funkce které má a do města, na nákupy, apod. tam strčil Amunsen. Zatim nemam odpověď - halt čas dovolených Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 dodělat BT jednotku a může se vesele měnit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 18. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2013 Takový návrat ke kastlíkovým rádium, jo? To vůbec není špatný nápad , ale to už si rovnou můžeš koupit externí navigaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 19. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2013 Njn, co nadelas, kdyz je v CR tolik exotu, co kdyz na neco nemaji, tak si to koupi kradene. Ostatne na tomto foru je jich take mraky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 19. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2013 mně se ty přenosný moc nelíbí, jednak je s tim otrava to furt davat na sklo, to je pak omatlaný, pak když posloucham muziku, tak je to blbějc slyšet - zvykl jsem si na to, že když baba mluví, tak si můžu regulovat hlas na volantu a nemusim koukat kde co lítá, mrknu na maxik a vim..... zatim mam auto v záruce, tak je to jen nápad - nechci se v tom šťourat zatím, ale pak by to nebylo od věci, tady se to moc nekrade - neznam nikoho kdo má columba, že by o něj přišel bežným provozem v Belgii nebo Holandsku, no a v ČR v garáži bych ho prohodil, toť má idea.... Ne že to budu přehazovat každej den.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.