Grym Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 Tak dneska jsem menil znamemu na aute olej, a podle posledniho stitku z kvetna 2010 a toho ze si nepamatoval kdy to menil naposledy, tak mel olej najeto 36tis. Vytekla z toho cerna hnuska Posledni dobou se setkavam ze lidi na ten olej doslova se*ou s vymenou. Tady bylo sluchem pekne poznatelne, kdyz motor bezel na ten hnus a pak kdyz se nastartoval s novym olejem. Najednou se auto zklidnilo a motor bezel daleko potiseji. Jen jsem nemohl povolit olej filtr, byl tam uz doslova pripeceny Auto Golf IV motor 1,6 74Kw jako mam ja. Najeto pouze 163tis. Ovsem z prodlouzenou nechtenou vymenou oleje Jen me udivilo ze mu v obchode nabidnuly olej Champion 15w40. Nu tak jsem to procetl, a splnuje alespon normu VW 501.01 takze lze pouzit bez problemu. Byl v nejake akci za 5litru zaplatil 440,-kč. Bohuzel jsem doma bez zasoby oleje, takze jsem mu to tam nalil, verim ze Champion jsou kvalitni oleje a kdyz ma tu normu co je doporucena, tak to bude v pohode. Urcite lepsi nez ten hnus co tam mel. Kdo vubec ten olej pro znacku Champion vyrabi ? bylo tam psane Made in Belgie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 niečo podobné,dokonca ešte horšie som zažil aj ja... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spawn2009 Vloženo 20. leden 2013 Sdílet Vloženo 20. leden 2013 Zdravím všechny omlouvám se že píše po tak dlouhé době ale dostal jsem se k tomu až teď. Zjistilo se že když vyskočil indikátor tlaku oleje tak motor mazal což jsme měl velké štěstí. Bylo vyměněno zaoxidované čidlo tlaku oleje cestou domu s vyměněným čidlem se mi nic nerozsvítilo tak snad to bylo ono časem se to pozná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 21. leden 2013 Sdílet Vloženo 21. leden 2013 Tak hlavně, že je motor ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 Cavte, pls. Aky olej na octafku 1.8t 110kW AGU ? Momentalne davam Valvoline Durablend 10W-40 Pocul som ze lepsie ist do 5W-30 alebo 5w-40. Co je na tom pravda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikaldac Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 Je to pravda, do oktávek je lepší 5w-40. Motor si bude jen krochkat, jak mu bude chutnat. Jinak značka oleje dobrá, já teďkom naliju Mobil 1 super 3000 x1 5w-40. Předtím jsem dával total 9000 a taky spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Fycke Pravda je taká že 5W40 je určite lepšia voľba ako 5W30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Uz som sa informoval aj u mechanikov, tiez mi povedali ze mam ist do 5w40. Otazka. mozem len tak prejst z 10w40 na 5w40? netreba nejake "vymytie" motora? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Není nutné. V servisu mi taky po 10W40 dali 5W40 bez problémů. Obojí je polosysntetika. Mezi námi ty průplachové oleje jsou pěkný svinstvo. Vyčistí to i "dobrý" bordel a to je pak zaděláno na další problémy.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 (editace) Ok dik moc chalani. A aku znacku oleja preferujete? Ja pouzivam Valvoline, ale nejako v hlbke duse tomu oleju neverim. 1.8T 110kW som pocul ze su moc citlive na olej, je dost mozne ze kvoli oleju mi teraz odislo turbo a musel som repasovat. Takze aka znacka je podla vas dobra? A este jeden velmi dobry znamy, tak povediac "vedec" v SR pri vyvoji roznych systemov v oblasti automobilov, mi raz davnejsie poradil olej ARAL. Ma niekto skusenosti? Ten olej je malo znamy ale ja osobne by som do neho siel: http://www.motorove-oleje.sk/aral-high-tronic-5w-40-4l/ Dikes Editováno: 17. Únor 2013, autor: Fycke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Hlavně dodrž specifikaci VW pro Tvůj motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 A kde zistim aku mam normu? Viem ze to je to VW XXX,XX (cisla 500,01) alebo nieco take ale kde to najdem? Mam 1.8t 110kW 1999 AGU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 V manuálu k autu. http://forum.skodahome.cz/topic/100557-trocha-teorie-nikoho-nezabije/page__view__findpost__p__1575887 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Nemozem tam nic najst. :/ V navode 1.8t110kw tam nic nie je o tom pisane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Zeptám se jinak: U jiných motorizací tam ta specifikace napsaná je? Ne! Ale je tam taková nebo podobná tabulka: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 OK, tym padom tento olej podla normy 502,00 mozem pouzit v 1.8t 110kW http://www.motorove-oleje.sk/aral-high-tronic-5w-40-4l/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 áno,môžeš...vymeniť po 15tkm/1rok.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Jestli máš pevný interval QG0 nebo QG2 pak ano. Anebo jak píše Libero1071 měnit každopádně po 15 tkm anebo častěji. A ještě si přečti tento příspěvek a pár dalších následujících. Hlavně ty od rsrsrs a zaměř se na text pojednávající o označení oleje C3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Fycke ten Aral môžeš kľudne použiť... Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ccdeny Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Ahoj kluci, mám motor 1,9 tdi,asv,najeto 181tkm a v součastnosti olej Castrol Magnatec Diesel 10w40. Na tento olej jsem slyšel,že rád napomáhá ucpávání sitka ve vaně a také,že si sním moc nerozumí hydr.zdvihátka v hlavě motoru. Já osobně nemám problém ani s tlakem oleje nebo klepáním,ale na druhou stranu si říkám co kdyby na tom bylo něco pravdy Budu tento měsíc měnit olej (po 10 000km) a vybral jsem si olej od Mobilu-jen potřebuji poradit zda tento: Mobil Super 2000 X1 10W-40 nebo Mobil Super 2000 X1 Turbo Diesel 10W-40 oba dva splňují normu jen u jednoho je napsáno diesel-moc nevěřím že je tam nějaký rozdíl. Jinak jsem lajk,ale autíčko mám rád a chtěl bych aby mi dlouho sloužilo a tak mu chci trochu dopřát-klidně mi můžete poradit i jiný olej,ale Castrol už ne e. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 ccdeny ten mobil môžeš kľudne použiť budeš spokojný problém v tom nevidím je to dobrá voľba fakt nemusíš vymýšľať a riešiť iný olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ccdeny Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 A můžete mi říc jakej je-poku je rozdíl mezi: Mobil Super 2000 X1 10W-40 a Mobil Super 2000 X1 Turbo Diesel 10W-40 můj názor je, že tak max. v samolepce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 Co specifikace, je u obou naprosto stejná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 18. Únor 2013 Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 vyzerá to tak že iba v samolepke si myslím tiež lebo diesel akurát nemá API normu SJ SL to je asi všetko. dôležité pre teba je to že oba oleje spĺňajú normu VW 505 00 pre tvoj motor ostatné ťa zaujímať nemusí. z toho vyplíva že sú oba oleje použiteľné do tvojho motora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrPa Vloženo 25. Únor 2013 Sdílet Vloženo 25. Únor 2013 Do mojí Octavie I 81kW r.v.2000 motor AHF 225tkm poslední roky dávám Castrol Magnatec 5W-40 C3. Pročetl jsem velký kus tohoto fóra,ale nějaké konkrétní doporučení značky tady moc napadlo. Jen jsem "vycítil", že jsou i lepší oleje než Castrol... Budu teď měnit olej a vybírám mezi stávajícím Castrolem Magnatec, Shell Helix Ultra 5w-40, Total Quartz 9000 5W-40. Normu VW505.0 splňují všechny. Ceny jsou přijatelné u všech - roky kupuju olej přes Olejspol. Shell je dokonce levnější než ten Castrol - za 542,-/4L http://www.olejspol.cz/zbozi/shell-helix-ultra-5w-40-4l A taky jaký je názor na filtry FRAM (hlavně olejový) - je to dostačující jako třeba MANN ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.