Přejít na obsah

měření autokapalin


TomasB

Doporučené příspěvky

Na základě požadavku jednoho výrobce náplní do aut jsem se dostal k celkem zajímavé věci pro uživatele jakéhokoliv auto fóra. Protože tento výrobce náplní má zájem o stovky ks ročně, oslovil jsem výrobce a na světě je ruční přístroj za velmi zajímavou cenu. Když už jsem docílil super ceny, která je individuální koupí nedosažitelná, tak Vám to sem nabídnu. Co to umí?

Měření stavu AKU, bod zamrznutí chladící kapaliny, bod zamrznutí ostřikovací kapaliny. Měří se tak, že se kápne kapka kapaliny na hranol a zaklapne se víčko. Pak už jen pohled do kukátka a máte výsledek.

A teď ta cena. 1200,- + 150,- dopravné(bez DPH). Cena je opravdu exklusivní.

Pokud by zde byl zájem, mohl bych jich objednat o to víc. Předpokládám, že obchod dopadne, protože cena se onomu výrobci líbí a vzorek co mám v kanclu vypadá super, čili předpokládám, že nic nebrání uzavření kontraktu po odsouhlasení vzorku.

Byl by možný i osobní odběr v Praze. Ještě podotýkám, že můj dodavatel je renomovaná německá firma.

Pro případné rejpaly: nejedná se o inzerát, nýbrž průzkum zájmu.

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevim, bývá tu jeden a ten stále říká, že tohle je Lampárna, tady se smí všechno, tak jakýpak OT?

Ještě dotaz k věci, na jakym principu těn měřák jede - měří "čirost" kapaliny?

index lomu

k OT: no je zcela zřejmé, že zde platí pravidla jak pro koho a jak kdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomáši ,

mě by zajímalo jakou to má životnost, kolik měření lze provést, je potřeba po určité době dělat kalibraci, jak se postupuje při měření, změřím chladící kap. pak chci dělat baterku, nebo kap. do ostřikovače - je třeba něco měnit - proplachovat a pod.

( mě už teda používání zastaralého hustoměru typu - balonek - plovák nebaví ! )

Napiš na : turbomotor@seznam.cz

Mirek1,8T

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

měřit můžeš do aleluja, tak dlouho, dokud ho nerozflákáš fyzicky. Běžným zacházením to je na hodně dlouho, budeš-li k tomu ohleduplný, tak to máš na celý život. Když ti spadne na zem, tak ho nejspíš odděláš. Je to jen optika, nic víc, nic míň. Takže pokud s tím nebudeš třískat a nebo nepoškrábeš hranol, tak není co by se tomu mělo stát.

Kalibrace se dělá na destilovanou vodu a není potřeba ji dělat nijak často. Kalibrace ti zabere asi tak minutu času.

Samotné měření probíhá tak, že odklopíš záklopku, kapátkem kápneš na hranol kapku kapaliny, zaklopíš záklopku a koukneš do kukátka, kde už vidíš rovnou výsledek. Pak hranol opláchneš troškou vody, otřeš jemným hadříkem a můžeš měřit další.

Takže jak vidíš, nic složitého.

Mimochodem, na stejném principu pracují i ty "měřáky" na Shellkách jak měří kvalitu motorového oleje v motoru. Opět je to jen refraktometr. Na těch Shellkách používají na ten olej digitální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych to bral.Jak se zobrazí výsledek?

no jak to popsat? To asi nevyfotím. Koukneš dovnitř a když na hranolu nic není, tak vidíš celý kolečko krásně modrý. Když na hranol kápneš kapku a zadekluješ, tak část toho kolečka zbělá a udělá se jasná hranice mezi bílou a modrou. No a tam, kde ten přechod protíná příslušnou stupnici, tak tam odečteš hodnotu. Vizuální efekt je krásný, neznalým se to líbí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tady si můžeš stáhnout PDF a tam to uvidíš. Jen oproti reálu je ten obrázek takovej vyblitej, v reálu je ta modrá krásně sytá. Přímo tento konkrétní na těch stránkách vůbec nemají. Ono celkovvě tyhle droboští není gró jejich bussinesu. Jinak se ceny těch ručních co jsou na stránkách pohybujou mezi 4-10tKč bez DPH. Digitální mezi 10-20tKč orientačně bez DPH.

http://www.schmidt-haensch.de/products+M5e...6.html?&L=1

Pro případné zájemce jsou tady stolní v různé úrovni "vymakanosti", ale tam už je řeč o stovkách tisíc. No a nebo kdyby někdo potřeboval procesní, na měření přímo ve výrobě, tak jsou takový, který se osadí na potrubí, zásobník, kotel,... napojí se do PLC nebo převodník a už jen softwarem ošetřit automatizaci procesu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Trochu to tu uschlo, ale dneska mi volali z nákupního oddělení o aktualizaci nabídky na 2000ks pro rok 2009. Takže to oživuji.

Je zde někdo kdo by měl zájem? Ale jen opravdový zájem, žádné možná a pod. Uvidím, jestli bude možné pár ks navíc nějak zařídit. Zatím proto neslibuji, ale pokud to mám nějak zařídit, tak chci vědět kolik ks navíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...