Přejít na obsah

Problém s VAGem


Lugo

Doporučené příspěvky

A dáváš aktualizaci ovladače obouch zařízení? Jak toho samotného virtuálního com portu tak i v položce řadiče sběrnice usb? - tam je první část toho driveru ... jinak spíš zkusit znova přidat - odebrat programy jestli tam je ten ovladač nainstalován tak odebrat a pak budou někde uloženy ty stávající špatné ovladače, v windows\temp, nebo document and settings \jmeno uživatele \ local seting \ temp - promazat a zkusit znova, musí to zas oznámit neznámé zařízení a požadovat ovladače

udělal jsi toto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to promazal ale bez výsledku...prostě tam po opětovném připojení nahrčí sám co chce...v mém připádě ovladače s datumem 13.3.2008. Ale dle mě to má stejný učinek jako když mu vnutním jiný soubor pomocí té "aktualice ovladače". Nemáte spíše tedy někdo nějaké zaručeně fungujíci ovladače na tento kabel jak pro imaginární COM port tak pro USB port který kabel používá ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám ten sám problém, ale s rozdílem, že přesně takhle se mi kabel chová jen s jedním autem. Ostatní auta jdou číst v pohodě. To zmiňované auto šlo dříve číst mým kabelem bez potíží (vždy jen nastavování servisních intervalů a kontrolka airbagů když se řešil problém s nimi). Potom jednou kluk přijel kvůli změření váhy vzduchu a už nešlo komunikovat s autem. Vyzkoušelo se snad všechno, jiný notebook, software. Asi jeden pokus z 20 byl úspěšný, řídící jednotka motoru se připojila, ale po chvíli ztratila komunikaci a už nešla navázat. Tak už to zůstalo a zatím to není vyřešené. Komunikace nešla navázat s žádnou jednotkou v autě. Rozdělal jsem zásuvku OBD v autě, zkontroloval piny v ní, ale bez úspěchu. Chování VAG-COM je naprosto stejné jaké se tady řeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to jsem zkoušel všechno než jsem vyzkoušel jiná auta. Jiná auta komunikují bez problému. Ale tohle auto dřív šlo číst také normálně, tak zatím nevím co se stalo. Občas jde komunikace navázat, ale jednou ze 30pokusů a stejně se to za moment přeruší. Nikdo se v autě nehrabal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím tě a kde jsi ten kabel koupil?? První bych hledal problém v PC,odinstaluj Vag com,předpokládám že máš verzi 304Cz. Nahrej ji znovu,zaktivuj a zkus. V nastavení rychlosti atd nic nepředělávej,nechej to jak to je. Co se týče testu kompatibility OBD II,tak to neřeš,protože to Tvý auto má pouze normu OBD. To samé s kabelem,odeber,zkontroluj ještě ovladače příp si sathni tady z té stránky a pošli mu je http://ftdichip.com/Drivers/D2XX.htm je to ten 2.04.06 to je poslední verze ovladače.

Pak mě napadá ještě jedna možnost,sice nevím jak škodovky,ale auta který opravuju v práci mají pojistku i na zásuvku,tak za kontrolu pojistek nic nedáš.......

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Po delší odmlce jsem opět zde. VAG stále nejede, ale dospěl jsem aspoň k jednomu závěru. Kabel je naprosto v pořádku a funguje. Po připojení na jiné pc (4 roky starý ACER + 1 rok starý HP)jsem jen zvolil aktuální drivery na kabel, nahrál VAG, vybral správný port a jelo se. Snadné.

Ovšem proč to nejde na mém notebooku (Asus EEE 901) to opravdu nevím. Už jsem vyzkoušel vše. I celkové přeinstalování počítače. Doposud jsem měl WXP Home tak jsem tam pro jistotu dal WXP Pro SP2 ale žádná změna. Připojil jsem kabel, vybral aktuální drivery, nainstaloval VAG, vybral port a opět to ztroskotalo na timeoutu - tedy žádná odezva od ŘJ. Absolutně tomu nerozumím. Tři notebooky všechny s OS WXP Pro SP2, totožné drivery na kabel, stejný vag na dvou to jede jak hodinky a muj si ani neškrkne. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si s tím po obědě dneska zase hrál a podařila se mi zajímavá věc. Když nastavím v VAGu "Start Baud" na hodnotu 9600 tak se mi podaří "plnohodnotně" spojit s ŘJ motoru. Načte chybové kódy, dá se udělat základní nastavení a i test akčních členu funguje. Ovšem jen u ŘJ motoru. U jiných ŘJ je stav stále stejný = TIMEOUT. Tedy ŘJ neopovídá. Když jsem zkoušel VAG na jiných pc tak právě hodnota 9600 v políčku "Star Baud" mi pomohla se spojit s ŘJ motoru. Defaultně je ve VAGu tuším hodnota 2400 a s touto hodnotou kominikoval VAG se všemi ŘJ ale s motorem ne. Po nastavení hodnoty 9600 se pak VAG spojil s ŘJ motorou a dokázal komunikovat i s ostatními. Ovšem na mém pc (Asus EEE 901) se spojí jen s motorem a s ostaníma ne :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, po dlouhém trápení s VAGem se mi to podařilo konečně včera rozjet :palec2:

Problém byl v aplikaci "Super Hybrid Engine" která v EEEčku řídí výkon/spotřebu. Samozřejmě mě toto napadlo jíž na samém začátku, a proto vždy když jsem zkoušel laborovat s VAGem jsem přenul PC do profilu "Super Perfomance" abych zajistil nejvyšší výkon. Zkoušel jsem i s a bez nabíječky ale bez výsledku. No nakonec se ukázalo ,že řešení se ukrývalo v použití jiného - slabšího - profilu a to "High Performance". Neumím si to dost dobře vysvětlit proč VAG jede jen a pouze na tomto profilu.

Jediné co mě napadlo,že by programu VAG vadila jiná frekcence FSB. Program "Super Hybrid Engine" totiž dokáže měnit frekvenci FSB v závislosti na použitém profilu. Při "Power Saving" je to 100Mhz, při "High Performance" jde na standartních 133Mhz a při "Super Performance" na 140Mhz. Tak to tak vypadá ,že VAG prostě jede na standartní frekvenci FSB 133Mhz a neni holt moc přizpůsobivý...

Hlavně,že to šlape :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...