Cjoctavian Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 dnes stalo auto cely den na slnku a prvych asi 100 m po nastartovani asi 3-4x "cukalo" ked som pridaval plyn... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 No nevím co se ti na tom nezdá, ale ve všem mají pravdu! neříkám že ji nemají, jen první dva body vypusť a ten třetí, no možná, jen mi nejde do hlavy, proč to nedělalo 4 měsíce přes zimu Počkám až bude zase listopad a uvidím co to bude dělat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 muj nazor je obsah je obsah mam doma 2 auta jeden benzin 1,6 a druhy naftak 1.9 tdi a uz bych benzin nechtel .ale je to vec nazoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 30. Červen 2010 Sdílet Vloženo 30. Červen 2010 s objemom to nema absolutne nic spolocne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 1. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 dnes stalo auto cely den na slnku a prvych asi 100 m po nastartovani asi 3-4x "cukalo" ked som pridaval plyn... Rano som nastartoval a ked som sa pohol, tak aj na 2.0 aj na 3.0 to 3x riadne cuklo ako keby chcel zdochnut motor...Trvalo to asi prvych 70 m... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 1. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 tohle jsem našel u hodnocení nového Opelu Astra 1.7 CDTi jak ho hodnotili na iHNED: Po nastartování se totiž ozve charakteristické dieselové rachtání a zejména za studených rán se vibrace nepříjemně přenášejí i do řadicí páky. Naštěstí se poměrně rychle zahřeje a zvukový doprovod se stane kultivovanějším, na konkurenční motory však ani teď nemá. No řekl bych, že by to mohlo být ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 1. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 skater: fábka mi to dělala také, ale dělala to stále. Jinak to může být opravdu normální, jen mi vadí, že někdy to dělá a někdy ne. No uvidíme, kdo z vás třeba ví, že fábie II mají problémy s polosami a větrákem? A že škoda to mění aniž by to přiznala veřejně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 1. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 dnes ráno - 1100 ot/min (říkám tomu vznášedlo ) po dobu min. 40 sekund, pak otáčky spadly dnes po práci - 800 ot/min a přitom 32°C, dusno a startovalo to podle mě normálně . Nezlob se, ale podle mě, řešíš kraviny! Užívej auta a nehledej chyby kde nejsou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 1. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 užívám, je zatím super holt se s tím budu muset srovnat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 1. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2010 keby bol k dispozicii novsi soft pre motor, tak by to snad pomohlo, nie? U benzinovych RS je to teraz velka moda davat novsi soft a vraj maju teraz lepsi krutak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 když jsem byl v těch vedrech na dovče na horách, a na dva dny se tam kolen 19:00 ochladilo, pak to další den uvedené nedělalo. Po oteplení to začalo dělat znovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Asi je to tak, ze v noci sa nieco ochladi a skondenzuje a rano ked mi na auto zasvieti slnko, tak sa to odpari a potom auto cuka... Alebo to ma nieco so zohrievanim katalyzatora alebo teplotou zmatenymi snimacmi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paldous Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 (editace) ...tak uz sa tusim zacinaju prejavovat tie supermotory... Editováno: 21. Červenec 2010, autor: paldous Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 podla mna to len urobi novsi soft... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 je to možné, že s novým softem se tento problém už neobjeví. Škoda že Richard nenechal auto déle po nastartování běžet, mě by zajímalo, za jak dlouho by točky klesly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 tak to ranne skubanie je tu zas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 to Richard: když se mi to stalo poprvé, byl jsem celkem vyplašenej, protože se tak stalo až po pěti měsících a když si přečteš historii 1.4 TSI tak se o tom dost píše. Tak jsme to už odložili a teď znovu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skater Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Dovoluji si uvést krátké ohlédnutí za prvním rokem provozu. Spotřeba: - po zajetí klesla asi o 0,5 l (zda měla pravděpodobně vliv i změna stylu jízdy vzhledem k vlastnostem motoru); - v zimně průměrně 6,4 l; - v létě kolem 6 l; - výpočtem vychází dlouhodobá spotřeba 6,23 l. Olej: - po 15.000 km jsem dolil 1 l. Spolehlivost: - šlape jako hodinky bez jakýchkoli problémů. Zápory: - jediná menší výtka je za chrchlavý zvuk výfuku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 zaujimave, ja uz mam tento motor 1,5 roka a nechyba mi ani kvapka oleja - a to jazdim kazdy den v meste... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikutik Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Takisto, presne po roku ani kvapka oleja..., ale ma nieco po 16 000 km a velmi rozmyslam nad jeho vymenou... neviem ci cakat na vymenu po 30 000 km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skater Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 U spotřeby oleje mne docela zajímá, jak jsou na tom jiné kusy. Můj motor bohužel trochu olej bere, ale není to žádná tragédie. To, že motor s víceventilovou technikou a velmi „řídkým“ olejem nebere skoro nic, považuji za vynikající výsledek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 (editace) Takisto, presne po roku ani kvapka oleja..., ale ma nieco po 16 000 km a velmi rozmyslam nad jeho vymenou... neviem ci cakat na vymenu po 30 000 km... ja pockam co si povie auto samo. Zatial mi to ukazuje na vymenu pri 20 000... Znamy, co pracuje v servise, tak povedal, ze tomu plne doveruje a sam si to tiez menil 1x az po 30 000... Editováno: 13. Srpen 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
canzou Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 téměř po roce a nedolíval jsem nic. Výměnu udělám také po 2 letech nebo po 30 000 km, ale zvažuju změnu intervalů na výměnu oleje, ale ještě uvidím. Když jsme měli tribologii tak jsme se o těch prodloužených termínech bavili, je to prý reklamní tah. V podstatě pokud olej projde zimou dochází k jeho degradaci (hlavně studené starty) a poté by se měl vyměnit. Rozdíl mezi normálním olejem a olejem s delší trvanlivostí je v pouze v obsahu disperzantů, detergentů, antioxidantů a ostatních příměsí. Ale je to jen názor profesora tribodiagnostiky, takže v podstatě si každý může vybrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 Cjoctavian:otázka je, jestli už ten olej není dávno degradovaný. Z čeho si auto odvozuje interval výměny? Je to nejspíš jenom hrubý odhad podle najetých km, teploty oleje a způsobu ježdění (např. časté jízdy se studeným motorem na krátké vzdálenosti). Já bych ty dlouhodobé intervaly výměny motorových olejů viděl také jako marketingovou záležitost. Zde je několik velice zajímavých článků o motorových olejích. Při častější výměně oleje (15 000 km) určitě nic nezkazíš ,ba právě naopak. Toť můj názor na věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 to je jasne, ze motoru tym urobim len dobre, ale je otazne ci sa to aj vyplati. V dnesnej dobe sa uz auta nekupuju na 20 ale skor na 5-6 rokov a pri predaji to v servise alebo bazare sotva ocenia... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.