1.8 TURBO závada 17705 - Motor 1.8 T - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

1.8 TURBO závada 17705

tapir

Doporučené příspěvky

raob design airbrush napsal:
jak se ta závada jmenuje není to náhodou pokles tlaku turba???

Je to přesně spojení turbodmychadla se škrtící klapkou, pokles tlaku, myslím že to už někdo popisoval že měl prasklé 2 hadice já ani nevím kolik jich tam je bude mi to dělat známej ale myslel jsem že někdo poradí konkrétně a tím si ušetříme hledání a jak jsem říkal nikde to nesyčí tak to bude asi problém najít. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jendaRS napsal:
Závada velmi častá na tomto motoru, jezdil jsem s tím 3 roky(17705), když se to onehdá hledalo, tak se nic nenašlo, pokud auto jezdi a nedělá brikule neřešil bych......

Jsem spíš typ že když je něco špatně chci to mít v cajku tohle bych neřešil ale ráno když je zima tak auto jede až když spadne sytič jinak chcípá a cuká a pak další věc že to přičítám i vyšší spotřebě možná se mýlím a je to nohou ale přijde mi že takhle nepracuje správně turbo a pak to víc chlastá myslím že při 130 po dálnici je průměr 8,5 docela dost a t.j. vlastně ve finále 9litrů. Mám to načipovaný na 200 koní tak možná tohle bylo špatně i když jede nádherně.

Jak říkáš ty možná je lepší tyhle věci někdy neřešit a jezdit zaplaťpánbu za ty ceny benzínu co jsou. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Dík za rady.

Odkaz ke komentáři

Asi tak: chceš se rozjet zostra, auto se rozjede, ale jakoby ho něco přidusí, ubere v zátahu a hned zas zabere, pak to citis jako ze zatlaci do sedacek, protoze to udela takovej jakoby skok ve výkonu...takhle mi to občas dělala Rska, a je pravda že ta umí zatlačit....pořád vzpomínám :D

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Takže závada v mém případě objevena a hned odstraněna po sundání plastového krytu motoru byla zpuchřelá hadice která je hned nahoře jako vývod asi plynů z víka ventilů a je dobře vidět stojí jako origo díl docela kotel cca 1000 ale stojí to rozhodně za to auto odspodu zabírá tak 2x líp a jede jako z praku proto doporučuji nejdříve všem optickou kontrolu hadic podotýkám že jsem nic neslyšel až viděl. Takže asi takhle a budu to sledovat dál i když myslím že je snad vyřešeno definitivně.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...