Přejít na obsah

Ostrikovace predniho skla


pesek

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Zdravím. Mám takový problém. Mám fabii 1.4 16V a najednou mi přestali fungovat přední stěrače a ostřikovače. Bylo to spálenou pojistkou, kterou sem vyměnil. Nyní mi fungují stěrače, ale ostřikovače stále nejdou přitom tam mám směs na -40 a 2 měsíce nové čerpadlo originální. Nevíte čím by to mohlo být proč nefungují ostřikovače? Navíc auto mám v garáži. Děkuji za každou vaši radu. Tomáš

Editováno: , autor: Luďa
Stěrače a ostřikovače sou asi zvenku, tak přesouvám z interiéru do exteriéru.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam taky podobny problem. Zamrzla mi voda a pojistka se spalila tak jsem ji vymenil a jak to rozmrzlo jde predni ostrikovac ale zadni nejde ikdyz motorek bzuci. Mohl by nekdo poradit?:( Jo jinak tece to pod podlahou ridice zvenci je tam nejaky kryt a pres ten tece voda proudem..

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přední ostřikovače už jdou, ale zadní ani náhodou, přitom pod autem nikde nic neteče a v kufru taky nic není vidět tak už nevím, kde by mohl být problém.

Tak co ti není jasné? Rozpojila se ti hadička k zadnímu ostřikovači, najít místo (přibližně už to máš, jak píšeš) a zase spojit.

Navíc už je tady k tomu téma

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přední ostřikovače jsou nezávislé na zadním.

Když ti vypadne hadička nepoteče nic z auta ven, teda pokud nevypadne hned u nádržky, ale poteče ti to do interiéru, neb hadička k zadnímu ostřikovači vede levým prahem.

Takže zjistit, jestli bzučí motorek zadního ostřikovače, pokud ano a ostřikovač přesto nefunguje, je vypadlá hadička.

A necituj předchozí příspěvky, porušuješ pravidla!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Ostřikovače mi stříkají jen tak do půlky předního skla a tak by mě zajímalo jestli se dají seřídit nebo by to mohlo být jen tím že jsou ucpany? V dílenské příručce o údržbě jsem se dočetl, že seřídit nejdou. Je to opravdu tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přední jsem neseřizoval, ale zadní jsem seříidil tak, že jsem do dirky ostřikovače strčil tenký špendlík a nasměroval dirku tam kam jsem potřeboval (je tam taková kovová kulička, ve které je ta dirka)....lze to tímto zpúsobem nasměrovat dle potřeby ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, máte pravdu, nedá se seřídit. Tak to se mi spíš stalo to, že jak jsem tam strčil ten špendlík, tak jsem to pročistil a pak to stříkalo dobře. :) Takže zkontrolovat hadičky, čerpadlo, ostřikovače a případně vyčistit, či koupit nové. :)

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdarec pánové.

Chci se s Váma podělit o mou zkušenost s opravou nefunkčnosti zadního ostřikovače na Fabii 1.4 Mpi 50Kw rv.2002.

Zjistil sem nedávno,že se mnou nechce spolupracovat zadní ostřikovač,tekl mi čůrek vody z pod auta u levých zadních dveří.Bylo to tím,že hadička zadního ostřikovače,která je spojená (nebo má jeden z více spojů) za řídící jednotkou je jednoduše rozpojená,takže sem musel pro lepší přístup demontovat komplet celé sání a vylousknout ŘJ,a pak,už jen spojit dva konce hadiček do sebe.A problém byl vyřešen.

Editováno: , autor: Dubajzek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...