Přejít na obsah

ODVZDUSNENIE BRZD v servise

TiGeRZ

Doporučené příspěvky

Tak bol cas vymenit brzdovu kvapalinu......Vonku bolo zle pocasie tak som siel do servisu.... Nejako sa mi nezdal ten postup pri odvzdusneni ...alebo bol spravny?

Prvy mechanik siel do auta aby zoslapaval brzdovy pedal

Druhy mechanik menil kvapalinu a to systemom: Zacal od zadnych kolies co je spravne.....

Povolil odvzdusnovaci srob pripojil hadicku a prvemu mechosovi hovoril nech stlaca pedal, on stlacal a stlacal a druhy mechanik hovorí dost zoslapni pedal a drz mechos zatiahol odvzdusnovaci srob. Pocas zoslapavania ho vobec nezatahoval....

Nezda sa mi to ci znahodou nenasaval system zaroven aj vzduch ked to len tak tlacil na ten pedal a spet.......

Mechos mi vravel ze nie........... Brzdy brzdia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom odvzdušňovacím šroubu měl hadišku danou do kapapliny nebo ne?

Měnili to tak, že to celý vypustili a pak vodvzdušňovali nebo po dobu výměny kapaliny dolejvali do nádobky furt brzdovku ay nenasáli vzduch zvrchu?

do kvapaliny no dufam..... mal tam nejaku nadobku ale ci v nej bola kvapalina neviem nebola totiz priesvitna.

No odsal s nadrzky nalial novu..... a potom zacal koleso po kolese.... potom ked skoncil zadne doplnil brzdovku do nadrzky.... a isiel zase na predna brzdy...

Editováno: , autor: TiGeRZ
Odkaz ke komentáři

No ved hej, ale aj ked ma tu hadicku ponorenu v brzdovke(v tej nadobke)..... tak ked mechos co sedi v aute sa mu pedal vysune do polohy ako ma byt, tak mu to zase vcucne kapalinu spet s tej nadrzky, ked nedotiahne ten vypustny srob neee ????? .....

Kua dufam ze to dobre vysvetlujem :p

Odkaz ke komentáři

No ved hej, ale aj ked ma tu hadicku ponorenu v brzdovke(v tej nadobke)..... tak ked mechos co sedi v aute sa mu pedal vysune do polohy ako ma byt, tak mu to zase vcucne kapalinu spet s tej nadrzky, ked nedotiahne ten vypustny srob neee ????? .....

Kua dufam ze to dobre vysvetlujem :p

:smich: :smich: Myslis ze to funguje tak!!! Tak mi vysvetli preco DOLIEVAL brzdovu kvapalinu do nadrzky ked odvzdusnil zadne brzdy. :p;) ;) ;) ;) :) Ved bi sa podla teba mala vracat naspat!!! :palec2:

Odkaz ke komentáři

:smich: :smich: Myslis ze to funguje tak!!! Tak mi vysvetli preco DOLIEVAL brzdovu kvapalinu do nadrzky ked odvzdusnil zadne brzdy. :p;) ;) ;) ;) :) Ved bi sa podla teba mala vracat naspat!!! :palec2:

Nefunguje jasne ze to nejde naopak :))))))))

IDE mi hlavne o ten system lebo vsade sa piiise:

natlakovat system...naslapat povolit srob o pol otacky a zaslapnut pedal a drzat ...zatiahnut srob a zase natlakovat a zase dokola.....

a on nic nezatahoval tak preto ma to zmiatlo nooo...... ;)

Odkaz ke komentáři

Tím tlakováním to to děláš, když si měl kuchlí brzdy a dostal se ti tam vzduch.

Když měníš brzdovku dole vypouštěním a nahoře to uhlídáš, tak máš tlak v brzdách furt a nemusíš tlakokovat.

Hodně zjednodušeně řečeno.

Ani nemusíš vědět, kdy měl povolenej a dotaženej odvzdušňovák.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...