Přejít na obsah

Blikající světla a palubní deska


Petr Rais

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

mám problém trvající poslední tři měsíce. Mám Fabii 2001, 1,4Mpi, koupil jsem nové žárovky a od té doby mi problikávají světla a přístrojová deska.

Dělá to pořád, ať už mám vysoké otáčky a nebo nízké. Na stěračích a na servu taky nezáleží. Tak nevím, poradíte mi někdo? Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Hlavně je důležité rozlišit případ, kdy napětí skáče podle otáček (závada je pak v regulaci otáček nebo buzení alťasu) od případu, kdy napětí kolísá "jaksi samo" - to většinou způsobuje právě ten vadný snímač natočení volantu. Tím, že dává falešný signál, nepravidelně spíná a vypíná hlavní čerpadlo serva, které je docela velký bumbrlíček - jeho odběr je nárazově až 80A, což právě dělá s napětím na baterce psí kusy - kolísá klidně i o 1V. Při nízkých otáčkách je to ještě patrnější, protože zvýšenou spotřebu nestačí krýt svým výkonem alternátor. Pokud to bliká i s motorem v otáčkách vyšších jak 2000rpm (kdy už by altík měl mít plný výkon), bude to s vysokou pravděpodobností ten snímač úhlu volantu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jednoduchy zpusob jak zjistit jestli je to vada snimace natoceni volantu (pokud nemas diagnostiku) je odpojit snimac natoceni volantu od zdroje, nastartovat a pokud blikani zarovek prestane, je to vada snimace. Snimac odpojis od pumpy docela jednoduse, 5 min prace. odmontujes levou predni mlhovku, pumpa je schovana za ni. jdou do ni 3 konektory, odpojis ten nejvice na pravo. tu je link na obrazek jak to vypada za tou mlhovkou:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravim mám fabiu 1.4mpi 2003 a začali mi na palubovke preblikavat kontrolky a lietať ručičky. Kábloví zväzok vyčisteny vyzdvihnuty. 

Zaujimave je že to začalo robiť vtedy keď som menil sviečky a čistil som klapku sprejom.. poskladal som a vtedy mi to začalo. Tak som sa naštval a skúsil som vymeniť budíky po výmene budíkov som dopadol tak že nič nepreblikuje len nejde rychlomer ani nezapočítava kilometre. 

Vie mi niekto poradiť čo s tým.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...