Přejít na obsah

Combik 4x4 (74kW) vymena motoru -> 81kW popripadne lepsi

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim Vas,

chtel jsem se zeptat mam Octavku kombika 4x4 a dostal jsem nabidku ze muzu mit novej motor (81kW a vic) ale nejsem si jist jestli mi tam pujde prevodovka kterou mam 6kv. Nema s tim nekdo zkusensoti?

Dekuji za odpovedi a popripadne rady

Vloženo

Hlavně 74kw co tam máš je systém PD ( čerpadlo - tryska ), zatímco 81 kw je klasická rotačka...takže hafo předělávek a to nemluvím o legálnosti ...

Vloženo
když už jinej motor tak tu 96tku ... btw proč budeš měnit??

Ta 81 byl jenom priklad. Tu muzu mit skoro zadarmo. Jeste jsem nepatral jaky motory se presne delaj. Zajimalo me jaky problemy s tim muzou byt.

Budu menit kvuli vykonu.

Vloženo
a proc tak slozite menit motor?? udelej cip a mas to nebo dej vetsi turbo a cip....variant je vice ,ale to su tu obrat na prislusne organy TDIfuna

proc?protoze komplet motor 96kw sezenes kolem 20cky a hlavne je ten motor trochu lip udelany

Vloženo
proc?protoze komplet motor 96kw sezenes kolem 20cky a hlavne je ten motor trochu lip udelany

nevim jestli chapes ty me nebo ja tebe,ale pokud motor 96 stoji 20 jako ze ano neni lepsi ta varianta udelat cip??? o to me slo.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Ahoj, ja mmám 4x4 66 kW a me by zase zajimalo zda by tam šel napasovat ten 6ti kvalt z toho PD? Popř. ještě výměna za 81kW...

Editováno: , autor: Davee
Vloženo
Ahoj, ja mmám 4x4 66 kW a me by zase zajimalo zda by tam šel napasovat ten 6ti kvalt z toho PD? Popř. ještě výměna za 81kW...

tohle by mně taky zajímalo.je to možné?

Vloženo (editace)

Reakce na výměnu převodovky 6q místo 5q 4x4:

Přeju hodně štěstí při shánění převodovky 6q + 4x4 ;) Převodovka, spojka, poloosy...

Reakce na úplně první příspěvek:

Motor bych neměnil a když, tak za stejnou "generaci"... takže určitě nééé za 81kw rotačku, ale za 96kw/110kw PD. Ale i na 74kd se dá udlat spoustu legrace... brzdy, turbo, trysky, sw, spojka, cooler - pokud jsi člověk s běžným příjmem, tak se dřív dostaneš na limit své peněženky než limit motoru :D

Editováno: , autor: lukash
Vloženo
Přeju hodně štěstí při shánění převodovky 6q + 4x4 ;) Převodovka, spojka, poloosy...

Motor bych neměnil a když, tak za stejnou "generaci"... takže určitě nééé za 81kw rotačku, ale za 96kw/110kw PD. Ale i na 74kd se dá udlat spoustu legrace... brzdy, turbo, trysky, sw, spojka, cooler - pokud jsi člověk s běžným příjmem, tak se dřív dostaneš na limit své peněženky než limit motoru :D

66 je rotačka.. ;)

Vloženo (editace)

Pro Davee: Nechápu tvou reakci ;) Ano, 66kw je opravdu "rotačka" - nikde jsem nepsal, že je to jinak...

Pro houmíka: Ano dávali, od začátku výroby do 09/00, potom ho nahradil motor PD 74kw.

Editováno: , autor: lukash

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...