Přejít na obsah

Výměna chladicí kapaliny


Piaggio

Doporučené příspěvky

Po 6 letech bych věc za 500,- Kč (chladicí kapalinu) vyměnil. Zvlášť , když se z chladicí kapaliny ztrácejí inhibitory koroze, že?

A když budeš šikovný, tak ji měnit nemusíš - a můžeš na starou jezdit vesele dál. Stačí ji vypustit (odsát), opravit hadici a zase tam tu starou nalít.

Ostatně, je to tvoje auto, tvoje peníze, tvoje zodpovědnost a tvoje rozhodnutí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ji menim co 3 roky....Resp budu, auto mam teprve dva, ale menil jsem pred zimou.Nevim jestli je to pravda, ale jeden mechanik mi rikal, ze stara kapalina muze naleptavat tesneni pod hlavou.Sem tam neskodi proplachnout holce chladic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé okřídleného šípu,

děláte dobře, že měníte. Mne to čeká až v roce 2012. Ředím ji na -35st.,to je myslím 1 díl vody a jeden díl nemrznoucí směsi. Ale je to ještě daleká budoucnost. Proto Vám přeji, dožít se všech servisních úkolů ve zdraví a s dobrou finanční situací. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Markovi,

každý výrobce a Ty to určitě víš, udává životnost dané kapaliny. Osobně jsem velmi nedůvěřivý k Škoda servisům měl jsem možnost pár chvil pozorovat práci a něco jsem také vyslechnul. Proto, kdybych někdy musel do výše zmíněného servisu, a to by muselo opravdu hořet, požadoval bych být u opravy. Jsou však lidé, kteří ten čas nemají, to chápu. Pěkný den Ti přeji. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen tak mezi námi - Fridex bude vždy Fridexem. Tj, pokud se jednou naředí, a podmínky v chladicí soustavě se nebudou měnit (např doléváním vody), vydrží klidně i přes 10 let. Stále nebude zamrzat (to je jeho primární účel). Jen nebude mít v sobě už ty inhibitory koroze a další sajrajty, co se časem spotřebovávají (sekundární účel).

Takže, jestli měnit nebo neměnit je čistě jen na vás...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred pol rokom som kupil liter G12. Mala oznacenie G12+.moc som jej neminul,tak som teraz bezal znovu do obchodu,jelikoz budem menit komplet napln,dokupit 2 litre.No to uz bola G12++. Skoro ma porazelo.Viem ze sa to moze miesat.Ale neviem z jakym kludnym svedomim. Viet dakto presny rozdiel?

G12+ aj ta G12++ su v original skoda baleia ,taka slabunkozelena litrova flaska,zo stupnicu.Viem,ze by bolo by asi najlepsie keby bola stejna,ale vyjadrite sa vy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

G12+ výměna po 5 letech, G11 po 3 letech.

Doživotní je u koncernu myšleno 5 let resp 150.000 km.

presne tak dozivotni je takto brano.......

a jakmile se jednou z auta vytahne uz se okyslici a je po ni... to jsme taky slysel v servisu....... takze proc resit takove veci ktere stoji par stovek....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co ta g12++ vs. g12+ ?

Porovnej si specifikaci, případně se obrať na nejbližší servis, technické oddělení Škody či na jiné čerty.

Psát tu, že se nic nestane, na to nemám odvahu - a hledat se mi to na webu nechce ;) .

( z mého pohledu se jedná o marketingový tah)

Mmch, dnešní Speciál 91 má stále stejné vlastnosti, jako ten před čtvrt stoletím, akorát v něm už po olovu není ani památky. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mrknem sana tie normy v com sa to presne lisi.Maju aj zelenu linku.Pokial by bolo lepsie aby bola vsetka stejna tak to vymnim.

A ako to riedit.Naliat najprv koncertrat a potom destilku,ci to v nadobe namiesat a potom naliat do motora.Kdosi tu cosi hovoril o dakej oxidaci tak neviem ci to najpr namiesat a potom naliat. :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...