Přejít na obsah

první díl výfuku - prasklina


bretakral

Doporučené příspěvky

ahoj

doufám, že tento dotaz nedávám blbě, jsem tu nový.

Mám problém s prvním dílem výfuku, mám v něm prasklinku. Je to ta část výfuku, která je prošroubována hned k bloku motoru (nevím jak se přesně jmenuje). Nevíte prosím, jak tuto prasklinku můžu zavařit, případně kolik stojí nový díl? Nebo nemá někdo nějaký starý, ale nepopraskaný?

je to octavia 1.6 55kW rv. 2001 (vím, že nic moc, ale stačí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na ten odkaz jsem se díval, takhle to vůbec nevypadá. toto je myslím až za tím co myslím já. je to ten první uplně svod, na který člověk kouká, když otevře kapotu. tam mám asi 3cm dlouhou prasklinku. je to litina, nebo co a já nemám tušení, jestli by se to dalo zavařit třeba normálně co-čkem, nebo plamenem. případně jestli je potřeba nějaký speciální materiál a kolik stojí. teď o výkendu jsem se připravoval v práci na stk, jsem autoelektrikář, svařovat neumím, to bych dal kolegům, ale oni jsou dost neurčití. neví jestli by to vydrželo. případně jestli víte kde bych to sehnal, já ten díl vyfotím, takhle je to dost zmatené, ale snad někdo příjde na to, co mám na mysli :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi nejlépe se mi osvědčily na litinu elektrody přímo určené na svařování litiny bez předehřevu. CO2 bych nedoporučoval, litina má pak tendenci praskat hned vedle sváru. 1 kus elektrody stojí cca 50-60kč, záleží na výrobci. A s 2,5mm elektrodou uděláš zhruba 4-5cm svaru. Prasklinu samozřejmě vybrousit - udělat prostě úkos na V svar. Doufám že jsem to napsal trochu srozumitelně, kdyžtak se ptej lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží jak moc je to prasklý a jak je litina vyhřátá. Já měl svody prasklý na 2 místech, zavařit se nopodařilo. Tak sem kupoval nový, cena kolem 6500Kč- celkem ranec. Ty svody se vyrábí někde v Rakousku a je to celkem slabej materiál, hodně rádo to praská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...