Přejít na obsah

Elektricé strešní okno


M4RT1N

Doporučené příspěvky

Ja mam origo z fabriky, ale zadna vyhra to neni - max. rychlost s otevrenym oknem je 80 km/h, pak to dela strasny bordel...ale po meste je to prijemny:-). Na dodelavany okna jsem slysel jen a jen nadavky - jak pise crake, negativa proste prevysuji pozitiva. Jo, ale na Superbu je stresni okno i se solarnimi clanky a to je parada, prijemne to ventiluje interier auta kdyz to stoji (a alespon trochu sviti slunicko:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mně stačilo vidět fotky, jak se tu někdy v zimě vysekal jeden místní člen, tuším Kocht. Na to, co se stalo se střechnou Octavie se střešním oknem musím říci jen..."ne díky".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znám origo el. ve Fábii osobně velmi dobře, můžu sehnat i foto. S dodělávaným oknem mám zkušenost jen z Felicie a Favorita, ale ani proti nim nemůžu říct jedno křivé slovo. Rozhodně žádné zatékání ani jiný problém, asi trochu záleží taky na tom, od koho si to necháš dělat ;)

Jestli si objednáváš nové auti, nech si dát origo v el. a máš pokoj, jestli už Fabuli máš, tak Ti nezbyde nic jiného, než jít do mechanického, dodělávaného. O el. montovaném dodatečně jsem ještě neslyšel. Z těch mechanických se na Fábii montují 2 druhy, jedno je jen výklopné s roletkami, označení tuším Topstar a je to typ ještě z Feldy, druhé je podstatně větší a dá se i vysouvat (nad střechu). Párkrát už jsem ho na nějaké té fabuli viděl a nevypadá to špatně. Na oba typy se můžeš mrnout na www.skoda-auto.cz v sekci příslušenství Fabia - vnější výbava.

A když bych měl porovnat mechanické a origo el., tak origo je samo sebou větší frajeřinka a pohodička, nicméně nutno říct, že ve výklopném režimu není účinnost větrání zdaleka tak velká jako u mech., protože origo el. má oproti mech.oknům bohužel o dost menší max.úhel otevření, což mi na něm trochu vadí :unsure: Zvláště když uvážím, že tento způsob větrání je velice komfortní a přitom i účinný i ve vysokých rychlostech. Jinak když origo otevřeš (zasuneš) je to nádhera, ale jak už tu padlo, jen asi tak do 80km/h, pak už je aerodynamický hluk moc silný.

Celkově, ať už si vybereš kterékoliv, neprohloupíš -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diagnostik: Tady ale nikdo nemluvil o tom, ze by mel neco proti stresnim oknum, ale kdyz jsem videl jakym zpusobem se provadi montaz, tak at se na me nikdo nezlobi, ale to bych svemu autu nikdy neudelal. Vezmou flexu a za chvili mas diru ve strese... Ne, ne a jeste jednou ne. Jedine z vyroby, jinak radsi budu stahovat okna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

na favoritu mi delal jeden borec ze zasekl sekyru do strechy a pak do diry brusku a jel .))

Jinak mam origo okno v octuli, a strasne rad bych si ho poridil do fabie, rekneme kdyz pouzijem origo dily tak by problem s torzni tuhosti byt nemel, pokud se to udela poradne tak tect by to taky nemelo, ale problem mam v tom ze poradne nevim co vse krom okna, mechanismu, ovladace, nekolika kabelu musim sehnat....tak nejak me logicky vede moje otazka ke komfortce jestli s tim nebude problem, ale jsem laik tak se radsi ptam....

Otazka dve : Ma moznost vzit okno s jedne totalne rozbourane fabie, ackoliv nedostala ranu pres strechu pocitam ze energie se siri takze i kdyz na prvni pohled okno vypada netknute nemuze uz byt jeho vystuzní schopnost snizena?

Díky za odpovedi, i kdyz sem si vedom ze ozivuju mrtve tema B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Drazí kolegove vim ze toto tema jsem tu uz resil ,nevim teda opravdu nic o flexe jak se zapichne do strechy videl jsem montaz u S120 a byla to pohoda polozil sablonu na strechu vyvrtal 8mm diru nasadil prostrihovaci nuzky a objel to dokola ten strih byla tak cisty ze vypadl presny plech vcetne tapecirunku dovnitr a na hrane toho strihu se ani na jedinem miste neoloupla barva takze nejake straseni o tom ze sekyru do strechy neni opravdu na miste .Me jen zajimali vase poznatky s timto oknem.dekuji kolegovy myslim tim jednoho z adminu ktery bleskurychle me tema o par radku dole uzamkl.verim ze dublovat temata je zbytecne ale opravdu funkci obnoveni neumim pouzivat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tondas2: tobě nabízejí ve Škoda servisu dodatečnou montáž střešního okna v elektrice? :unsure: Pochopil jsem to z Tebou založené a uzamčené diskuse správně? Jestli ano, tak to zírám, to slyším prvně, že by el.střešní okno montovali i dodatečně. A kolik za to prosím Tě chtějí? Origo z výroby stojí 16t Kč, tak by mne to jen zajímalo.... Díkes. Obnáší to mimo jiné i jiný tapec na střeše atd. Tak si myslí, že dodatečná montáž musí být pěkný ranec.

Co vím, tak Škoda montuje dodatečně pouze tyto dva typy mechanicky ovládaných stř. oken:

http://www.skoda-auto.com/cze/drivers/acce...gory=0000000066

To první vyrábí tuším Velm, je ještě z dob Felicií a má obchodní označení tuším TopStar. VS-3 jestli si matně vzpomínám, tak by mělo být TopStaru velice podobné, jen nemá roletky a ovládá se takovým tím madlem a ne růžicí...

To druhé okno je výklopné a výsuvné a mělo by být na Fabii o něco vhodnější než ty první dvě (VS-3 a TopStar), neboť problém je asi v tomhle: první dvě jmenovaná okna jsou ještě z dob Favoritů a Felicií, které měly střechu rovnou, kdežto Fabie má střechu lehce zakulacenou, což způsobuje trochu pnutí v rozích těchto stř.oken v případě, že jsou na Fabii namontovány. Proto by mělo být vhodnější to druhé okno (výklopné a posuvné), které už je vyvinuté přímo na Fabii. Nehledě, že se dá i vysouvat, máš modré nebe nad hlavou a taky plocha tohoto okna je větší :palec2:

O elektrickém dodatečně montovaném nic nevím a ani v nabídce origo příslušenství Škoda není... :huh:

Jinak jsem taky milovníkem střešních oken, ale mám origo el. z výroby...

Editováno: , autor: Wassermann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám dodatečné mechanické výklopné a odsuvné z nabídky origo dílů, jeho součástí je pomocný rám, který nahrazuje vyndanou příčku, je schválené jako příslušenství, jinak je tuším ještě schválené nějaké elektrické výklopné a odsuvné z nabídky Webasto za cenu mechanického od Škody

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem taky ještě neviděl ,že by se otvor pro střešní okno řezalo flexou jsou na to speciální nužky aby to nepoškodilo lak a okolo výřezu pro střešní okno . Měl jsem střešní okno u okty a naprosto v pohodě a s tím hlukem to je pravda s otevřeným střešním oknem se nedá jet moc rychle , ale je to uplně stejný jako kdybych měl otevřený zadní okna je to potom na ohluchnutí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dodělaný a nemám s ním jakýkoliv problém už několik let.

Celé vysunuté ho využívám minimálně,nejvíc v létě abych vyhnal z auta horký vzduch.Vyklopené ho využívám na jaře a podzim poměrně často.Při rychlé jízdě se určitě hluk projevuje,ale není tak nepříjemný jako od zadních oken.

U montáže jsem byl a samozřejmě střechu prostřihovali a před nasazením rámu střih ošetřili antikorozním přípravkem.Rám ještě něčím podmázli,neptal jsem se,ale myslím,že lepidlem na okna.

http://www.a-c.cz/cz/sortiment/p2696.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známej si nechával dodělávat el. střešní okno do Octy a musím říct, že to vypadá úplně perfektně. Nic nenaznačuje, že by tam to okno nebylo již z výroby. Cena zoufalých 20k...

Za 20t uz mozes mat klimu ked sa posnazis :)

Njn, hezký, jenže já mám třeba na klimatizované prostory alergii jako kráva :( Takže u mne jednoznačně vítězí střešní okno, klimu bych nechtěl ani zadarmo :t Ale uznávám, že to jsem asi rarita :unsure:

BTW: klima za 20k je použitá z bouračky, ne? Střešní okno za ty prachy je nové a splnou zárukou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...