Přejít na obsah

Bliká kontrolka chlazení


MikiKo

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám problém (motor 1.9TDi 81kW) těsně po startu cca.5s, pouze při totálně studeném motoru, se mi ozve třikrát pípnutí, bliká červeně kontrolka chladící kapaliny (znak stejný jako pod ukazatelem teploty vody) a bliká asi 15s. Po těch cca. 15s zhasne a vše je již v pořádku. Při opakovaných startech s již trochu zahřátým motorem se to neděje a v průběhu jízdy taky ne. Kontroloval jsem stav chladící kapaliny a bylo jí tam víc než mělo, tak jsem odebral, aby byla ve šrafovaném rozsahu, ale nepomohlo to. Začalo se to dít poté, co mi vyměnili rozvody, včetně vodní pumpy (nevím zda to s tím souvisí). Čím to může být? Mám ještě měnit žhaviče, jeden nežhaví. Může to být tím? Nebo termostat či teplotní čidlo (teplotu ale ukazuje normálně) nebo čidlo úrovně chladící kapaliny (proč ale jen při studeném motoru)? Neví někdo?

Předem dík za dobré rady.

M.

Editováno: , autor: MikiKo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak říkal Vladimír Ilijič - čistit, čistit, čistit :smich: Mně stačilo kartáčkem, ale to by v tom byl čert, kdyby nepomohl šroubovák :) Hlavně se musíš snažit očistit co největší plochu. A možná by nebylo od věci omrknout kontakty konektoru.

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...