Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

no taky to tak asi dopadne... za těch aktuálních 250kKč je to totiž super auto :-)

Tek proč to prodávat když jsi spokojený

je to myšlenka jen kvůli karavanu - táhl jsem s tím přívěs cca 1000kg a ne že by ho to neutáhlo, docela to šlo a v rámci jízdy za kamionem by se s tím dalo jet kamkoliv, nicméně to auto je na tahání přívěsu malé a cuká to s ním dopředu dozadu....

\mimochodem spotřeba na dálnici byla cca 11-12 l

(Opel Vectra 2,5 6V měl spotřebu taky 11-12 při jízdě za kamionem, nicméně ten karavan s tím autem nedělal skoro nic...)

Na tahání karavanu či přívěsů jedině naftový motor.

na ty moje pojezdy 7-10 km několikrát za den by ten diesel asi pošel :-(

Spíš to vidím na silnější benzín a nejlépe CNG...škoda, že nedělá Škoda CNG do motoru 110kW jako je v Passatu...

• 3 měsíce později...

Tož také přispěji do diskuze. Od začátku měsíce má mám také Yetiho motorizaci 1,2, zatím s nájezdem 1200 km. Průměrná spoptřeba mě vychází 5,6l/100 km, ale jezdím sám a na delší trasy po okreskách s dodržováním  předpisových rychlosti. Motor Yetim není špatný, ale více se hodí do Fabie III, s kterou jsem najezdil něco přes 12000 km.

• 2 měsíce později...

Od začátku měsíce má mám také Yetiho motorizaci 1,2, zatím s nájezdem 1200 km. Průměrná spoptřeba mě vychází 5,6l/100 km, ale jezdím sám a na delší trasy po okreskách s dodržováním  předpisových rychlosti.

Předpokládám, že se jedná o motor 81kW se 6-st. převodovkou.

• 1 měsíc později...

Dá se jezdit i za 4,9 l/100 km, Dneska Šumperk- Rychnov nad Kněžnou a zpět za 4,9l/100 km s průměrnou rychlostí 54 km/hod. No a pak, že se nedí

s Yetim jezdit pod 5l/100 km

• 2 měsíce později...

U me je spotreba 1.2dsg 81kw s najezdem 5000km na kratke jizdy cca od 2 do 5 km po centru LBC v prumeru 8-9litru.

• 1 měsíc později...

Ahoj Yeťáci. Tož jsem překročil hranici 20 000 km. Auto jezdí stále perfektně s průměrnou spotřebou 5,4l/100 km

Tož ať ti to tak dál běhá.

• 2 týdny později...

Nechápu jak všichni jezdíte, nejsem schopný se dostat pod 7 litrů, někdy i pod 8 :(

1.2. TSI 81 KW

Upraveno od DanMan

Mám 7,2 dlouhodobou spotřebu podle počítadla. Dá se za 6,3 - 6,5 mimo město, mimo dálnice v létě s lehčí nohou, ale to je trochu nuda. Pod 6 jsem nedal. Jsem spokojený s dlouhodobou spotřebou. Jezdím spíš na ucho, než na otáčkoměr a nápovědu, kdy řadit.

Mě vychází spotřeba 7 l/100 km, pokud dobře počítám. Yeti 1,2 TSI 81 kW, koupil jsem nové auto, natankoval nádrž do plna 53 l, ujel 700 km a natankoval nádrž opět do plna 49 l.

• 4 týdny později...

Tak jsem ujel dalších 734 km a natankoval nádrž doplna 51 litrů, takže spotřeba teď vychází podle posledního tankování na 6,9 l/100 km, ovšem palubní PC ukazuje dlouhodobou spotřebu 6,7 l/100 km, asi se mu nedá moc věřit.

Upraveno od osobne

ta spotreba je odectova a orientacni,ja dam s 2.0tdi 4x4 dsg cca 900km ted v zime asi min nesleduju to,ale kdo by cekal ze to bude jezdit za 5 ze :D

Upraveno od foxdivemaster

tak přátelé, už jsem zde dlouho nebyl, na svým Yeti 1,2/81kW mám již najeto přes 2 2000 km a naprostá spokojenost. Průměrná spotřebu mám 5,4l/100 km.

Pro informaci, byly tady názory, že se nedá jezdit pod 5 l/100 km. Včera jsem byl Šumperk-Hradec Králové přes Pastviny a průměrná spotřeba dle PP 4,6l/100 km s průměrnou rychlostí 56km/hod. Když jsem jel na spátek tak jsem měl spotřebu 4,7l/100 km a púrůměrná rychlost 57 km/hod - zatím má nejlepší spotřeba ( do Hradce Králového jezdím každý měsíc)

Zdravím synek.morava, máš-li ke svému miláčkovi cit a provozu na cestách rozum, tak se to nechá. Věřím, že na jaře a v létě půjdeš o desetinku či dvě ještě dolů. -_-

Taky zdravim, pokud je to na zimnich gumach, je potreba pocitat s tim, ze zimni pneu maji mensi obvod nez letni. Pak samozrejme spotreba dle PP vyzaduje nejakou korekci... Tedy pokud vcerejsi cesta probehla na zimakach, pak bych v lete s nejakym poklesem spotreby radeji nepocital. Jina vec je, ze ta spotreba je fakt super...

letni mam 225-50-17  zimni 225-50-17  proc maji zimni mensi obvod? :D 

Zimní 225/50 R17 ???  A to jako je podle TP???

Ten rozměr v TP je a není nijak omezen dezénem, může ho tedy použít na zimní, letní i speciální dezén.

Upraveno od osobne

před 21 hodinami, Fajerak napsal:

Zimní 225/50 R17 ???  A to jako je podle TP???

samozrejme,zimni maji skoro vzdy vetsi spotrebu protoze maji vetsi valivy odpor,vyska vzorku atp

Zdravím, má vlastní zkušenost po více jak 7 letech s 1,2 co se týče spotřeby na zimní a letní pneu, v létě vesměs spotřeba o chlup vyšší. Letní 215/60 R16, zimní 205/55 R16, tzn. jsou užší a nehučí jako dříve na felicii zimáky. V létě často k tomu klimatizace a jezdí se vesměs taky o něco rychleji než přes zimu. Co mě nyní spotřebu v zimě mírně zvyšuje je celoročně namontovaný nosič lyží a to je znát. Ale dle mých pneu, čistě ze zkušenosti, na zimních spotřeba nižší, taky jsem tomu první 2 zimy nechtěl věřit. Pokud je pneu rozměrově stejné, pak asi ne, to nevím.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.