Přejít na obsah

Spotřeba různých motorů ve Fabii I


tondas

Doporučené příspěvky

na dálnici si bere HTP dost při rychlosti přes 140, ale na druhou stranu, kterej benzín ne, jinak se dá jezdit s HTP opravdu za slušnou spotřebu

auto ma najazdenych zatial 1200km,este neje dobre zabehnute. Ty mas na htp, a mas nanom najazdenych 170 000km? ked hej tak je to pekna porcia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že motor v HTP žere při 130 10Litru vyplodí redaktoři co dělají testy a pak jedinci co chtějí dokázat jak moc tento motor žere. Vzhledem k tomu, že tento motor mám a mám i pal. pc tak mám určitou představu kolik ten motor při těchto rychlostech žere.

Bohužel se to určuje dost blbě, protože najít opravdu dlouhou rovinu a počasí, kdy není protivítr, nebo naopak je problém. Neříkám, že nevidím čísla 9, 10 L při 130, ale většinou je to silnice mírně do kopce opravdu stačí mírně a není problém pak říct, že to žere 10 litru ... Na druhou stranu jezdím tu stejnou trasu i opačným směrem a tam se při 130 ukazují čísla jako 4, 5L takže opravdu reál při 130 bude 7- 7.5L.

Ono spousta lidi si jede jedním směrem a pak napíše žere to 10L ,ale opačným směrem už nejede, aby alespoň měli nějakej průměr.

Mám jednu trasu, kde jedním směrem to zajedu za 7.2 a druhým za 5.1 z toho je tak 50 % dálnice, kde jedu tak 120-130.

Celkový průměr mám 6.2

Je jasné, že když do toho zapnu klímu a při předjíždení budu šlapat až na podlahu a z omezené rychlosti na 130 budu dávat co to dá tak pak může být spořeba klidně i 9L ,ale nemám iluze, že jiná auta budou na tom výrazně lépe teda alespoň benzín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakr: To je zajímavý, jak jsou ty fotky od sebe časově vzdálený, protože na dvouch je najeto 170 tis a na zbytku těsně pod 100 tis. lol Jako by to bylo každý z jinýho auta. Teda pokud si jen tak přez vag neměníš ujetý kilometry dle nálady. :t:D

Co je na tom divnýho, fotky se stejnýma km patří k sobě, tzn. ty se 170K km (spotřeba dálnice a max. rychlost) a fotky s cca 100K km jsou starší a z úplně jiný trasy, mimochodem první fota jsou z D11 a druhá sada je z cesty HK-Vyškov, nechápu tě???

zrovna dnes je to takto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a co je na tom divného, za šest jezdit bude dost těžko, studený poskakování od semaforu k supermarketu s neustálým řazením ???

To máš uplně jedno...v práci občas jedu s Rumem 1,2 HTP a je to líná mrcha kterou musiš pořád vytáčet do otáček.Jezdí s ním více lidi a neřikám to jen já.Prostě HTP nebrat!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nas teraz prideluje auta jedna sefka,pytal som sa jej preco take auto ked jazdim dialky. Ona povedala ze to auto uplne nato postacuje a bolo za priaznivu cenu. Toto auto budem mat asi 2roky. Takze potom mozem napisat co spravy narocny provoz na motor htp. Najviac ma sklamal tah auta. V octavke som slapol na plyn a prijemne ma zarazil do sedacky. Lahko sa nato dalo zvyknut a teraz mozem mackat pedal kolko chcem a nic take nezazijem. Buduci tyzden idem do berlina, pokusim sa autu ist po krku co to da.

Tak to tá tvoja šéfka určite dala najprv na priaznivú cenu a inak o ničom inom neuvažovala. Hoci som s Fabiou spokojny a aj dovolenku v Chorvatsku si viem predstaviť, pravidelne jazdiť takéto dlhé trate bude náročné. A nedala ti to náhodou za trest? :-)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to tá tvoja šéfka určite dala najprv na priaznivú cenu a inak o ničom inom neuvažovala. Hoci som s Fabiou spokojny a aj dovolenku v Chorvatsku si viem predstaviť, pravidelne jazdiť takéto dlhé trate bude náročné. A nedala ti to náhodou za trest? :-)))

Za trest to asi nebolo. Vacsina zien nevie ani naco je vykon. Ona videl aze maximalka je 160km/h tak to musi stacit. Uz ma to nestve aky motor mam. Auto sa vymeni za 2roky lebo to nevydrzi. Teda ja mu to nedovolim asi svojim chovanim. Ked berem benzin na pumpe a potom sa idem pripajat spat na dialnicu tak to toci do maxima co to da,lebo inac sa to vobec nehybe. Ten kto pozna pumpu OMV pred Zamarovcami, pumpa v kopci. Ked z nej vychadzam tak to musim tocit jak kolotocar kolotoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmm...to by mě zajimalo kolik najezdiš ročně kilometrů,hrdino?

Takovy prispevky mam nejradsi - nechapu, co ma mnozstvi rocne ujetych kilometru spolecneho se spotrebou nebo schopnosti ridice jezdit s malou spotrebou. To je zase myslenka dne.

Spotreba pri jizdach po meste kolem 8 litru neni nic divnyho. Kdyz je to HTP takovej brak, zajimalo by me, za kolik by ve stejnem rezimu jedilo vychvalovane 16V nebo MPi nebo jakejkoliv srovnatelnej benzinovej motor.

Ze Romariooo jezdi po meste s mensi spotrebou bude asi tim, ze ma pokud se nemylim OII TDi. Srovnavat pak dynamiku TDi a HTP je trosku (vic) mimo misu a nesvedci to zrovna o autorove zainteresovanosti.

A to, ze se maloobjemovej nepreplnovanej benzinovej motor musi tocit a presto nebude prehnane dynamickej, to by predpokladam napadlo i mene znaleho jedince.

Romariooo, trosku soudnosti a srovnavat srovnatelne. Jak je videt, da se i s HTP jezdit velice usporne a se slusnym rychlostnim prumerem, viz foto vyse.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za 8 litrů po městě jezdím i já - dostat se k 7 litrům je umění.

Jiank HTP se dá jezdit za hodně pěknou spotřebu, ale dálnice a 120+ je pro spotřebu u HTP hrob. Ono taky ruku na srdce, proč honit HTP 140 a víc?

Kdepak hrob nejenom na spotřebu, zrovna v sobotu při cestě na sraz nás jela kolona okta 1.9 TDi, okta 1.6 a nejsilnější 1.4 fabule a na koho myslíš, že před Prahou čekali :D:D:D, jsem už pak ani neviděl dým od vejfuku TDIčka lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...