Přejít na obsah

Tomasx

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tomasx

  1. Za 420 K jsem nedavno kupoval skladovku Volkswagen Golf Variant Maraton edition, kde je uz velice slusna vybava a také 1.2 TSI 81 KW . Dat za Rapida 425 K to uz je bud laska, které se neda odolat, nebo nevim, ale každého věc.
  2. Tomasx

    Fabia III

    Tak jsem se dival na ty zrychleni. Na tu 3 je to dobry, ale na tu 6 to je k placi. To bude muset pokazde muset jit alespon na 5 kdyz bude zpomalenej. Pokud to nekdo bude trapit na tu 6 tak ho bude talcit i HTP 40 KW s prstem v nose. To kluci trosku prehnali s tim prevodovanim. Nedovedu si predstavit jak tento motor bude fungovat v Octavii nedej boze se 4 lidma na palube. Jestli jsem nekdy premyslel ze Octavia 1.2 by mohla stacit tak po zhlednuti akcelerace jsem vylecen. Proste ta sestka je hodne do tezka a ten motor na to nema at na papire to vypada vic nez dobre. Skoda
  3. Tak nevim , ale me ta akcelerace prijde docela slaba. Moc se tomu nechce. Sednout do toho 3 lidi tak je to lenochod.
  4. Tak nevim asi jsem divnej, ale ta cena mi prijde tragicka. Za 409 tis. mas auta mnohem lepe vybavene. Jako vzadu klicky, manualni klima, zadnej tempomat, park. senz. nic. Mrkni co dostanes u Golfa za tu cenu, ale v podstate je jedno kam jdes. Rapid ma jeden velkej problem a to je cena. Tohle by melo stat tak max 320 tis. To ze to nekdo dava jako RS a ma to 77 KW a rika si zakaznik to snese ma prece " jako RS " mi prijde trosku mimo. Stejne k tomu jednou Skodovka dojde a bude muset jit hoodne dolu, protoze lidi se podivaji ke konkurenci a zjisti ze za stejne penize mohou dostat mnohem vice. A tohle musim bohuzel napsat, ikdyz jsem Skodovkar a mam Fabii. Pokud bych se ted rozmyslel do ceho jit tak Rapid by byl opravdu na chvostu a ne proto, ze je skaredej me se libi ale staci se posadit dovnitr podivat se na detaily na pouzite materialy a pak do ceniku a neni o cem se bavit, ale tak kazdej at si koupi co chce.
  5. Tomasx

    Rapid u prodejce

    Tak ono kdyby Rapid stal od 260 zaklad po 330 000 v te nejlepsi vybave tak asi by se dalo lecos prehlidnout a reklo by se je to levne auto,ale problem je prave v te cene. Pokud auto stoji 400 000 nebo i dokonce na skodaplus 490 000 a clovek se podiva na ten vnitrek tak je to k placi. Za takove penize, aby clovek videl celou mechanickou cast pod sedadlem to se jen tak nevidi. Pouzite plasty a treba i tvar vyplni jsou opravdu zalostne u auta s cenou vyse. Koukal jsem napr na Yetiho byl na salone cenovka pres 500 000 taky dverni vyplne cele z plastu, ale proste to vypadalo mnohem mnohem lepe jako celek. Jak jsem napsal pri cene kolem 300 000 by spousta lidi nereklo ani popel, ale za 400 000 a vice mas uplne jinou ligu to je bohuzel realita.
  6. Tomasx

    Škoda RAPID

    http://www.skodaplus.cz/Car/613277/skoda-rapid-1-6-tdi-cr-dpf-ambition?query=ord%3D6%26dir%3D0%26priceFrom%3D0%26inOperationTo%3D0%26speedometerFrom%3D0%26mark%255B0%255D%3D32%26model%255B0%255D%3D573%26fulltext%3D%26off%3D15 No opravdu levne auto. To se muze koupit jen opravdu blazen, nebo Skodovkar, ktery je zaslepen. Tak mozna -150 a dalo by so o tom alespon uvazovat, ale exterier vypada dobre.
  7. Docela by me me zajimalo jak to bude pokracovat. Chyba se stat muze, ale cekal bych ze kdyz uz jednou vymeni retez za jiny tak bude problem vyresen. To jako ze lidi budou jezdit kazdych 10-15 tisic jezdit na vymenu retezu ? A co po zaruce ? Skodovka a celej koncern by se mel stydet. Jen tak mimochodem by me zajimalo jestli Ti co si koupi TSI ted jestli budou mit opet ty stejne problemy. Jsem sice Skodovkar, ale tohle me opravdu dostava ... A jeste si casto rikam kdo a jak to testoval, prece nekdo to musel schvalit, s tim motorem se jiste jezdilo, testovalo ?? Nevim nerozumim tomu.
  8. Tomasx

    Topení 1.2 TSI

    Paneboze tak to prodej, kdyz je to podle tebe taskovej krap a kup si Matize. Mas 53 let tak snad nepotrebujes radu jak s tim nalozit. Pokud chces Skodovku, ktera dore topi tak si kup Feldu ta topi jak das, ale zbytek stoji vis za co. Ach jo
  9. Meli se vykaslat na face a nechat toho chudaka dozit. Doufam, ze F3 bude jine kafe. Proste dle meho nazoru se to auto nepovedlo a oproti F1, to byl krok zpatky. To uz i ten Roomster je lepsi alespon ma styl, ale F2 hlavne zezadu katastrofa.
  10. Zdravim vsechny ! Nejake hovado me objelo nejspise klickem cele auto. Mam metalizu a je to na bilou vrstvu. Chtel jsem se zeptat jestli nemate nekdo zkusenosti s opravou techto ryh pomoci paint fix tak se to tusim jmenuje. Jedna se o to, ze se opravuji jen lokalni poskozena mista a ne cele lakovani dilu. Zkousel jsem to Tempem rozlestit trochu to pomohlo, ale uz to zacina zase vylizat jak na to sviti slunko. Mozna kdybych to vzal barevmou lestenkou tak by to chvilku vydrzelo, ale po par mesicich ty ryhy zase vylezou. Popripade bych poprosil na nejakou dobrou lakovnu jsem z Olomouce, ale i Brno by nebylo k zahození Dekuji za info. Preju vsem, aby to nikoho nepotkalo ten pohled je otresny.
  11. Tak pokud je to jen vadnou serii tak bude asi dobre to postupne vymenit. Schvalne jsem se dival na civku co mi odesla a mela na konci A mam Fabii r.v. 2005. Na internetu jsem si objednal novou a ta ma na koci uz F . Priznam se, ze po tom co se mi to stalo tak uz nejsem tak v klidu a cekam, kdy se polozi dalsi. Z vlastni zkusenosti mohu rict, ze se s autem v podstate nedalo jet. Byl jsem nalozen a odvezen assist. sluzbou.
  12. Osobne to tipuji na civku. Presne tohle se stalo i me . Auto jelo bez problemu a pak z ničeho nic skub ztrailo vykon a kdyz jsem zastavil svitila elektronika a auto slo na dva valce. Trepalo se jak ratlik a v podstate se s tim nedalo jet. Musela me odtahnout asistenční služba. Po vymene civky vse v pohode akorat ta duvera v auto klesla. Ted uvazuji koupe jedne cuvky do rezervy a nacviceni vymeny.
  13. Ja jsem o tomto problemu vedel, ze je s civkama u 1.2 problem, ale rikal jsem si no nejak se s tim bude dat dojet, ale po osobni zkusenosti to moc opravdu nejelo. Vazne uvazuji o tom, ze jednu civku si koupim a natrenuji vymenu. Ted vim, ze jednu mam menenou , takze bych se mohl splest jen jednou. Docela by me zajimalo v cem je problem, jestli je to v civkach, nebo v elektrice 1.2. Pokud ma nekdo podrobnejsi informace proc k tomu dochazi dejte prosim info. Verim, ze spousta lidem to muze pomoci.
  14. Zdravim pratele ? Trosku oprasim tema a rad bych se zeptal v kolika tisicih vam odesla zapalovaci civka ? Už i já jsem si tento víkend dockal a odesla mi tesne pred 40 000 km na druhem valci. Ted jen cekam,kdy mi odejde dalsi... Vazne uvazuji, ze si koupim jednu jako nahradni dil, protoze zkusenost s assistencni sluzbou je fajn, ale jednou mi to stacilo . Mam 1.2 47 KW RV. 2005
  15. Priklanim se k nazoru Tangerina. 130 dle tachometru neni pro HTP problem a jako utrpeni to i ja osobne nevnimam. Pokud je rovinka tak i zrychleni ze 130- 160 pri obsazeni dvema pasažery neni nikterak tragicke. Docela se bavim jak nekdo kdo ma 1.4 55 KW dela jak, kdyby mel 90 KW. Tam, kde se bude HTP trapit se bude trapit i 1.4 mozna o neco mene, ale trapeni to bude. Verim, ze v primem srovnani klidne i v kopci by si 1.2 o moc neodjel . 1.9 TDI je jiste jina liga. Nicmene tohle zde bylo probirano nekolikrat. Osobne mam take 1.2 chip Cimbu a dobry. Je pravda, ze pokud do toho sednou 4 chlapi a v lete zapnu klimu tak uz je to slabe .
  16. No to me taky napadlo, ze by to mohlo byt serizenim tech lanovodu, ale to radeji necham na servisu. Spis me zajima, jestli se to cas od casu stane kazdemu, nebo je nejaky problem. Dnes se mi to stalo na krizovatce a to je neprjemny. Chcete dat za jedna a narazite ( rychlost tanm nejde ). Pomohlo vyradit a tusim na potreti tam sla. Pak je treba cely den klid .... Z to jindy tam jde jak po masle.
  17. Preji pekny den ! Chtel jsem se zeptat jak vam jde radit prvni rychlostni stupen. Me se obcas stane, ze tam jednicku nemuzu zaradit na poprve. Musim vymacknout spojku a znovu zkusit dat jednicku. Z 90% to jde normalne, ale nekdy se ji nechce. Projevuje se to tak, ze chcete dat za jedna a radicka jde tak na pul drahy a pak jakoby narazi ... proste by to chtelo jeste kousek, aby tam rychlost zapadla. Jak jste na tom vy pratele jde vam jednicka vzdy na poprvé ? Jinak ostatni stupne naprosto vpohode. Najeto 37 000 1.2. Dik za info
  18. Tomasx

    Spotřeba

    Tak vas asi trosku nastvu, ale Praděd - Olomouc po značku 3.9 až k baráku 4.2. To byla opravdu nejnizsi spotreba co jsem dosahl a byla to trasa 70 km. Cesta tam 5.4. Minuly tyden Hranice na Moravě - Pustevny az nahoru na parkoviste 5.5 cesta nazpet 4.4. Dlouhodobou jsem mel 6.2 ted mam 5.9. Jo a bylo to s klimou. Fabia 1 kombajn 47 KW chip Cimbu
  19. Osobně bych řekl, že nejlepši režim pro motor HTP jsou okrsky, kde si jedeš 90- 100 KM/H. Tam ten motor tam dokáže jet opravdu úsporně . Ve městě to není tak úsporný jak by to vyadalo, ale je město a město. Někdy jsem schopen jet město za 6.5 a z toho v létě s klimou za 10L , takže asi tak. Obecně asi žere ve městě o něco méně než třeba 1.4, ale není to dle mého nějak moc velký rozdíl. Na dálnici do 130 si myslím, že spotřeba je srovnatelná s 1.4 nad ní nevím tam se bude asi karta otáčet ve prospěch silnějších motoru. Co mě, ale dokáže opravdu naštvat jak páni novináři napíšou při rychlosti 130 žere HTP přes 10 litru tak to mě opravdu berou všichni čerti. Ano okamžitá může být i 13 do mírného stoupání, ale průměr není 10 L to je blbost. Já mám průměr 6.2 a to jen proto, že 50 % je dálnice, kde jezdim 120- 130 dle tachometru. Osobně jsem spokojen.
  20. Přeji pěkny den ! Dnes jsem si udělal vylet s rodinkou z Olomouce na Praděd. Je to směr z Olomouce na Šternberk a dále na Bruntál a pak směr Praděd. Spotřeba tam se zaplou klimou 5.6. Cesta nazpět spotřeba 3.9 po značku v OL. Průměrnou rychlost jsem měl 62 km/h je to přeci jen cesta, kde je hodně vesniček . Cesta nazpět je v podstatě stále mírné klesání. Na tak strašny motor HTP jak ho hlavně páni novináři nemají rádi to docela jde
  21. No tak to mas opravdu smulu, ale jak jsem psal vyse bud je v tom motoru konstrukcni vada, nebo byla nejaka serie, kde nebylo vse v poradku, protoze tyto pripady uz jsem nekolikrat cetl. Kdyby byla Skodovka seriozni tak by mela vse zacvakat, protoze tohle se nemuze stat po 50 000. To neni tesneni, ale cela hlava. Docela by me zajimalo, jestli se tohle stava i u te silnejsi 47 KW ? Co jsem cetl tak to byly 40 KW ... Snad to dobre dopadne a MB to opravi na svoje naklady. Drzim palce
  22. By me zajimalo jak se k tomu stavi Skoda k temto vecem. Evidentne jde o konstrukcni chybu techto prihod jsem cetl uz spoustu. Ten motor delaji uz chvilku tak bych cekal, ze tohle se stavat nebude a tento fatalni kopanec vyresi. Ja mam 1.2 47 KW tak doufam, ze me to nepotka, ale prevazne co jsem videl a cetl tak to byla 1.2 6V. Nekdo rika, ze je to podtacenim motoru, ale i tak by se to podle me nemelo stat.
  23. Zdravim ! Byl jsem take na cipovani s panem Jandou a ten rikal, ze krom sani je u nove Fabky vacka trosku pootocena tusim, ze rikal, o 6 stupnu. Byl u toho i tangerin. Pry ta vacka je stejna, ale nejak pootocena. Nejlepsi by bylo porovnani nejlepe F1 po chipu a F2 po chipu v provozu zda to stoji vubec za tu namahu. Osobne jsem zkousel svoji Fabku s chipem proti Fabce bez chipu a byl tam trochu rozdil. V praxi jsme to zkouseli z krizovatky z mista na dalsi semafory a byl jsem o trosku lepsi, ale nebylo to nejak dramaticky. Nicmene pri vlastni jizde jsem ten rozdil citil hodne. Moje auto drive tahlo a pozdeji uvadalo v pruznosti bych rekl, ze bych byl urcite lepsi. O klidnejsim behu na volnobech nemluve.
  24. No ja hlavni zmenu vidim hlavne v tom volnobehu ... S tim autem se mnohem lepe rozjizdi nema to tendenci zdechnout a na volnobeh takrka bez vibraci nesrovnatelne oproti seriovce. Jinak, kdyz to srovnam tak zacina mit silu oproti serii drive a pomaleji uvada. A jeste jedna perla na konec . Kdyz jsme s kolegou zkouseli sprint z krizovatky ma seriovku tak jsem byl o neco lepsi a se zvetsujici rychlosti jsem se trosicku vzdaloval. Poznat to je, ale do letadla to ma furt daleko
×
×
  • Vytvořit nový...