Přejít na obsah

ledky v zrcátkách


marsiano

Doporučené příspěvky

Nemate fotku ako vyzera ta poistka pri diode v zrcatku? Som to mal len tak narychlo rozobrate a nenasiel som. Chcem ju vymenit lebo mi nesvietia na obidvoch stranach LEDky

Já se na to terpve chystám, probírali jsem to nedávno v sekci Elektrika s Ace Venturou. Měla by tam být napájená axiální pojistka ve smršťovačce, ta vypadá takto:

http://www.gme.cz/axialni-teplotni-pojistky-do-dps/axialni-tepelna-pojistka-nec-tsf240-p530-047/

To And1. Určitě to půjde dodělat, sehnat dvě pěkný ledky a napojit se přímo ve dveřích. Prakticky zcela jednoduché a dá se s tím pěkně laborovat, včetně velikosti a barvy světla. Diody mají odběr nula nula prd. Ale určitě tam dát pojistku. A ani by nemusela být axiální, stačila by normálně obyč s pouzdrem hezky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spodní světlo ve dveřích se rozsvítí až když otevřeš dveře..., takže by to chtělo na vnitřní osvětlen,í aby se mu zrcáka rozsvítily při odemčení dálkou a večer do něčeho nešlápl :kol-28:

Svatá pravda, nějak mi to nedošlo. :kol-34: . Pardon, takže oprava:

Stačí tedy jeden kabel a to spínané minus buď z komfortky nebo vnitřního osvětlení. Už se to řešilo s Ace venturou v jiné sekci. Z komfortky je to hnědobílý kabel kabel na bledězelené svorkovnici, pin 6 a to na levém a pravém A sloupku (oba stejné). Z toho sloupku tedy přivést spínané minus komfortky do dveří tou průchodkou. A plus si najde ve dveřích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Me ty ledky nesvitej taky, u spolujezdce jsem to opravil, KO byly samotny ledky (Vyrezly z toho plosnyho spoje). Tak jsem tam zatavil tavnym lepidlem nejakou superflux led ale neni to ono.. Sviti to malo, chci tam dat nejakou vykonu ledku, ale asi az v lete, v tehlech mrazech to je na polamani zrcatka. Btw mel jsem uodlepeny samotny zrcatko od toho plastu, divi mse ze nevypadlo, taky jste to meli?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem rozdělal zrcátko a tam je vše naprosto v pohodě, ledky jsou funkční, ale jde do nich jen 10V, proto svítí hrozně slabě. Tak že bude problém někde jinde než v zrcátku, protože mě nefungují i stropní lampičky po otevření dveří. Auto je naprosto suché.

Editováno: , autor: Rabbit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je to samé co jsem měl já :( . Nesvítilo mi celé auto (interier) jen ty červený ledky . Musíš odendat koberečky a jak je komfortka pod sedačkou tak tam je ten problém v mém případě schnilé dráty cca 40 cm ... Nemusí ti tam vyloženě téct ona se sráží vlhkost z toho auta a skončí to pak all na koberci takže to pak hnije . Problém bych hledat tam :):kol-47:  :kol-142:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdárek borci :) Kamarádovi taky nesvítila ta dioda v zrcátku .. tak jsme to rozebrali a zjistili ze do diody natekla voda , nebylo vni nic nez zlutej prásek :D Nová stojí okolo 1500kč ale viděl jsem jí i za 2500kč ... říkám tak to ne  .... na to kašli tak to svítit nebude :D Ta cena je hrozná .. a pak mě napadlo že némám co ztratit .. prázdnej korpus jsme prakticky měli :) Koupil jsem Diody a pár odporů,vyndal prehistorickou pájku se zbytkem cínu a už se pájelo :D :D  Zatím je to hotový jen z půlky ... ješte musím koupit černej sillikon a všechny ty spoje který vidíte ze zhora hezky zamáznout tak aby tam nevznikla moc boule (jen takovej povlak) ale přitom aby už tam nikdy nenatekla voda. z druhé strany vrátím sklíčko které jsem musel vyčistit protože bylo zašlé že by to skoro nesvítilo ..a myslím že na to že jsem to dělal poprvé se to celkem povedlo ... ušetřeno dost korun a až se to vrátí zpátky dovnitř zrcátka nebude ani nic poznat. Nějáká ta malá inspirace pro vás .. třeba vám to ušetří pár kč :kol-17:  :kol-17:  

post-34190-0-76871400-1409049051_thumb.j

post-34190-0-42242200-1409049061_thumb.j

post-34190-0-78044800-1409049075_thumb.j

post-34190-0-58860900-1409049104_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...