Přejít na obsah

origo šrouby vs. neorigo kola


tomass004

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si na O 1 kola Alessio, kamarád mi tvrdí že originální šrouby na ně nedám protože mají jinou dosedací plochu (resp. dám ale budou se pořád povolovat). Kola u sebe momentálně nemám a chci být připraven na to až je budu přezouvat, proto tento hloupý dotaz. Jak to tedy je? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co vim tak šrouby na plechy se nesmí použít na ALU, pač maj jinou plochu.. (možná se pletu)

Adame opravdu se pleteš :)

Na koncernová kola plechová i alu se používají identické šrouby a to s kulovou dosedací plochou.

Šrouby s kuželovou dosedací plochou se používají u kol aftermarketových a to u většiny.Vyjímku tvoří kola speciálně vyrobená pro konkrétní značku vozu,tkzv.přesně vrtaná.Ta mají sedlo podle toho,jaké používá výrobce v prvovýrobě.Středová díra je u těchto ráfků je shodná s orig.ráfky a není třeba používat středící kroužky. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alessio dělá některé typy kol tzv. přesně vrtaná pro koncern VW. Ty mají přesný průměr střed. díry /nedávají se tam středící kroužky/ a sedla pro original šrouby. Jinak je mezi original šrouby Škoda a šrouby Alessio velký rozdíl. Přitáhnout to sice jde a vypadá , že to i drží, ale drží to jen za hranu a ne celou plochou.

post-19448-1267358328,6112_thumb.jpg

post-19448-1267358343,082_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to jak napsal mikl a last.train, kola se dělí do dvou skupin, buď normální, kde se musí použít šrouby s kuželovou dosedací plochou + středící kroužky do středové díry a nebo jsou přesně vrtaná kola, která jsou dělaná pro určité značky aut, tzn. dají se na tyto kola použít originál šrouby a mají i přesně velkou středovou díru, jako mají originál kola. Já jsem loni koupil liťáky Dezent, které jsou přesně vrtaná pro koncern VW a tím jsem mohl použít originál Škodovácký šrouby a i středová díra pasuje přesně ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...