Přejít na obsah

Vyměňovat chladicí médium v klimošce, či nikoliv?


micho123

Doporučené příspěvky

Ahoj, vyměňuje se nebo ne? Klimoška jede už 8 let, chladí perfektně (manuální), používaná jen občas. Pokud se mění, tak jak poznám že je čas? Kámoš byl s passatem na doplnění, přemluvili ho na výměnu a udělali na něj takový to bu, bu - hele jakej sajrajt si tam měl a jakej tam má být... Ale dyť je to uzavřenej okruh, na kvalitu vzduchu... by to nemělo mít vliv, či se mýlím? Desinfekci dělám pravidelně.

Díky, mějte se M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staré chladící médium se odčerpá, odčerpá se i olej a vysrážená voda. Pak se provede několik desítek minut dlouhá zkouška těsnosti (vákuum v chladící soustavě). Nakonec se doplní nové médium a nový olej. Nic složitého. A vcelku ani nic drahého, záleží podle úbytku chladícího média a servisu kde si to necháš udělat. Já to dělám pravidelně co 2 rok. A pravdou je, že letos mi doplnili jen minimální množství chladícího média. Ale záleží na každém, jak často si nechá udělat kontrolu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak olej v motoru taky měníš i když to pořád jede,nebo ne,tak proč to děláš? Chladivo by se mělo odsát co dva roky,s tím se zároveň odsaje starý olej,který maže už tak dost složitý zařízení jaký kompresor klimatizace bezesporu je. Většinou ten kdo to zanedbává několik let ,tak pak schání rovnou novej kompresor,protože ten původní se bud zadře,nebo přestane tlačit. Já to dělám každý rok,protože klíma běží často,kdo to využije občas,stačilo by jednou za ty dva roky. Auto je drahej koníček,ale kdo má na opici,musí mít i na banány

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto mam 6 let, musim se podivat do servisky jestli tam nekde bude neco jako vymena naplne klimatizece

kdyz to srovnavas s olejem v motroru, tak to by se dalo rict i napr. o oleji v prevodovce? ten jsem zatim nikdy nemenil...

tak ted nevim jestli s tou klimou nekam nezajet :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To asi záleží na tom jak často se klima používá.Jeden ledničkář co plní i klimy má OI a prej nikdy médium neměnil a klima mu pořád funguje (Už 11let). Já jsem měnil kompresor (zbytečně kvůli novému face panelu klimatroniku nešla spustit klima a na ten predface klima šlapala na 100% takže kompresoru nic nebylo) a médium nechal odsát a porovnával odsátý a nový olej byl černej tak asi po 5 letech a 100tis.km. byto možná sneslo nějakou tu údržbu.Cena za odsátí,vypláchnutí systému,nový olej a doplnění chybějícího chladiva jsem platil 814kč.což není tolik abych tomu nedopřál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výměna je zbytečna a olej se mění pouze pří výmněně kompresoru protože se mu nema co stat stane se nekdy že nekdy stratí vykon ale to neni špatnym olejem ale unavením materialu a v okruhu by nemnela byt žádna voda jelikož se okruh vakuuje a všechna vlhkost se s tama odsaje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...