marfan Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 U mňa je to bežný jav ak je veľký rozdiel medzi požadovanou teplotou a teplotou v interiéry. Proste vtedy ide naplno kompresor a tým aj dosť zaťažuje motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 Tak to jsem rád, že je to běžný jev. Já už jsem myslel že se mi zadírá kompresor :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 To je normální, že klima žere výkon. Zvlášť, když máš slabší motor, tak je to v prvních minutách nezvyk. Myslím, že při plné akceleraci by se měl kompresor odpojit (dovedl by mi někdo potvrdit, že to Climatic ve Fabii dělá?). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 15. Září 2018 Sdílet Vloženo 15. Září 2018 Já mám Climatronic, ale tohle nevím. Dá se to nějak poznat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scootey Vloženo 16. Září 2018 Sdílet Vloženo 16. Září 2018 Climatic i Climatronic mě při plné akceleraci odpojuje kompresor, poznám to podle toho že v ten moment zmizí zvukový projev, který tu řešíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kinimod55 Vloženo 29. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2023 Golf 5 2007, stejny zvukovy projev. Presne jak pisete. Pokud je hodne teplo, nebo zima, nebo je vypnute AC, tak je ticho. Nejvic je to slyset pri nastaveni climaticu na 22 stupnu, a pritom je venku taky kolem 20 cili kdyz vlastne kompresor jen udrzuje teplotu. A samozrejme ten zvuk je vic slyset s pribyvajicimi otackami motoru (1500-3000 cca) Auto mam 2 roky, driv jsem si toho nevsiml, ale taky jsem proplachoval motor a dost se ztisil, tak mozna taky proto. Tezko rict. Klimu jsem doplnoval par mesicu zpatky, chladi luxusne. Take me nic nenapada, kdyby to byla volnobezka, tak to prece huci nejvice pri plnem vykonu kompresoru, to same lozisko... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 29. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2023 Klimakompresor na F2 prostě kňourá, když běží jen na částečný výkon. Je to spíše vlastnost, než vada. Je to běžné jak u mé 1.4. 16V před FL tak u služební 1.6 TDI po FL (byť zde je trochu tišší, ale auto má zase poloviční nájezd). Už jsem to přestal řešit a na zvuk si zvyknul. Klima chladí perfektně a mnohem lépe než ve spoustě novějších aut, a dokud tomu tak bude, nemám v plánu se do toho vrtat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.