Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
630 témat v tomto fóru
-
Máte někdo zkušenost s problémem připojení k řídící jednotce motoru. Když jsem auto kupoval , vše fungovalo , VAG načetl všechny jednotky v autě. Momentálně je stav takový, že se připojím VAG-em ke všem řídícím jednotkám, k motorové se diagnostika připojí a po cca 5 vteřinách se odpojí a hodí to chybu "není spojení s controllerem". Motorizace 1,4/16V/63kW, kod motoru BWX, r.v.2008. Diagnostika je v pořádku , na ostatních autech mi funguje. Děkuji za rady
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, u moji Fabie II 1.2 TSI 2014 mi poslední asi 2 měsíce setře zadní stěrač pokaždé když nastartuju. Dříve mi to nedělalo. Nevíte co s tím? Blíží se zima, tak bych nerad, aby mi to stíralo, až budu mít zamrzlá okna. Děkuji
-
- 4 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
-
jak vyměnit žárovku pro osvětlení SPZ
-
- 1 odpověď
- 9,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny a zároveň Vás žádám o rady či zkušenosti s přídavnými dálkovými světly na Roomu či Fabii. Nechci tady řešit projektory, jestli svítí dobře nebo špatně,ale z mé zkušenosti bych raději obětoval kulaté mlhovky za přídavné dálkové, nebo nějaké jiné řešení s přídavnými světly. Tak předem díky za radu, protože zatím jsem nic neobjevil.
-
- 30 odpovědí
- 16,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, prosím o radu. U fabie 2 facelift (2014 rok) s Maxidotem mi přestala svítit levá přední žárovka (čočka + H7). Problém je ale v tom, že mi to žádná kontrolka neukázala - jak je to možné? To tak má být? Nebo se to musí někde donastavit přes diagnostiku, pokud ano, tak kde se to dá cca najít? Děkuji moc.
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ve výbavě STYLE (nemám ostřik světel, nádobka 2l) je na palubce vidět kontrolka upozorňující na nedostatek kapaliny pro ostřikovače. Má někdo tento ukazatel fční a s jakou výbavou? Už jste někdo bádal, jak případně doplnit? Hladinoměr se dá sehnat v náhradních dílech, ale schéma zapojení a kam jsem zatím nenašel.
-
-
- 61 odpovědí
- 37,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravim, nebudem zatazovat, z nicoho nic pocas dna prestal fungovat korektne central vodicove dvere a odislo komplet stahovanie okien vodic a spolujazdec. poistky ok, prezrel som som kabelaze v husich krkoch a na vodicovej strane bol preruseny hnedy vodic, vymena kabelaze ale nadalej nefunguje ani stahovanie okien ani central poriadne. ak zamknem zo spolujazdcovej strany tak prebliknu svetla a auto sa korektne zamkne, ak z vodicovej musim podrzat kluc a po case cvaknu zamky ale rozsvieti sa na stredovom tuneli symbol uzamknutia auta z vnutra a svieti. mam podozrenie na zamok vodicovych dveri ale co by mal spolocne zo stahovanim okien. preto prosim o radu.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s ventilátorem topení u roomstra. Nejde, pojistky ok, na climatronicu (automat) při přidávání otáček ukazuje že ano, ale nic, vyměněn regulator(předřadny) vyčištění motorku a po týdnu opět nic, fungovalo to týden, nemůže být špatný ten ventilátor? Poprvé fungoval dobře, odpor od helly, teď jsem sehnal nový ventilátor taky Hella, ale než to zase rozdělam chci se zeptat na nějakou stejnou situaci, při výměně musí palubovka ven, tak to chvilku dá, ať to nedělám zbytečně, jo někdy se rozběhne, ale jen na pár vteřin hlavně ráno odpoledne ani ťuk v těch teplech je to nepříjemný, v dešti se mi opotilo okno a to byla hrůza
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, svítí mi trvale airbag, myslel jsem, že postačí smazat chybu vagem, ale bohužel, po chvilce naskočí znovu. Konektor po sedačkou spolujezdce jsem rozpojil, prostříkl sprejem na kontakty, ale konektor byl absolutně čistý, ale bez úspěchu. Diagnistika hlásí následující přoblém : 1 Fault Found: 9439003 - Igniter for Seat Belt Tensioner; Passenger's Side B1007 1B [137] - Resistance Too High MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 254 Prosím, nějaká rada v č…
-
- 14 odpovědí
- 15tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Nevíte někdo kdo si někdy všiml večer detailů podsvícení u FII? Jedná se mi o to když při vypnutem motoru zapnu parkovačky, tak všechny spínače svítí normálně kromě tlačítek u climatronicu. Má to tak být nebo je někde chyba? Dík všem za odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 965 zobrazení
-
-
Zdravím všechny, potřebuji poradit. Nemáte někdo zkušenosti jak vyndat ven spínač sklonu světel, nemůžu na to přijít. Je na to nějaký fígl nebo se, nedej bože musí k vůli tomu rozebrat celá palubovka? Mám Fabii 2 1.4 TDI elegance kombi. Všem budu vděčný za radu, moc dík.
-
- 5 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Nefungují mi přední odstřikovače. Zadní v pohodě, ale přední ne. Motorek vyměněn, opět stejný problém. Motorek odstřikuje jen na jednu stranu, tzn. na zadní stříká, přední nereaguje. Motorek běží na přední odstřik na slabý výkon. Je možné, že když se tam střídá plusové a mínusové napěti ( vpřed/vzad) je jedno z nich velice nízké? Nemám jak to změřit. Kde může být chyba? Vedení odstřikovače prokazatelně není poškozeno a chyba bude buď v napětí nebo někde na ovládacím prvku u volantu? Ovšem když přitáhnu k sobě na odstřik, tak se stěrače zapnou a nic nestříká. Chvilku mi přišlo po výměně motorku, že to trochu stříká ale jen nepatrné množství.
-
- 4 odpovědi
- 9,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, Nedávno se mi stalo, jel jsem někoho vyzvednout, nastartuju v pořádku, přijedu, vypnu motor a asi 5 minut jsem čekal při zapnutém rádiu. Poté jsem otočil klíčkem do poslední polohy před startem, vše ok, a otočením klíče na nastartování auto úplně zdechlo, jako když odpojite auto od baterky, nešlo vubec nic. Napadlo mě zkontrolovat baterii. Na baterii je takový kryt, domnívám se že tam jsou nejspíš pojistky, ale nejsem si jistý, fabku mám poprvé. Byl docela volný, zatlačil jsem na něj a opět elektřina naskočila a v pohodě jsem nastartoval. Podruhé se to stalo následující den, ale: Dojíždím k místu a hledám kde zaparkovat, pomalu popojíždím a začly znít …
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahoj klubáci, protože se internet šíří nabídkami na nezávislá topení(za docela dobré peníze) a já jsem tu nenašel žádného šílence, který by to nainstaloval a trochu o tom napsal rozhodl jsem se, že do toho půjdu. Budu instalovat nezávislé benzínové topení WEBASTO THERMO TOP C do škody fabie 2 s motorem 1,2l HTP 51kW. Jako výbava je klimatronik, takže tam to bude ještě s modulem pro ovládání větráku. Pro ovládání topení jsem vybral Thermo call TC3 + ovládací tlačítko v interiéru. Kabeláž si budu dělat svojí a přidám jí do stávající kabeláže aby to vypadalo fakt dobře . Držte mi pěsti. Postupně jsem budu psát co jsem všechno potřeboval a co to všechno stálo. počítám s m…
-
-
- 13 odpovědí
- 22tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
chci se zeptat jestli se to už někdy někomu stalo případně řešil že nejdou otevřit 5 dveře na tlačítku pod spz to někdy jde někdy ne,na dálkovém ovládání zatim vžydcky.Dráty u kufru přerušeny nejsou mikro spínaš ok.máte někdo schéma zapojení mikrospínače abych případně to zkusil nějak proměřit děkuji
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, v poslednom čase si všímam, že nefunguje zvuková signalizácia parkovacích z pravej strany. Samotné senzory sú funkčné, čiarky na displeji ubúdajú správne. Napadlo ma, že tam budem mať pokazený reproduktor, ale keď som nastavil Fade/Balance na zadný pravý reproduktor, tak hraje. Máte nejaký nápad, že čo s tým môže byť? Rádio mám Columbusa (RNS510).
-
-
- 5 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám Fabii II r.v. 2009 s motorem 1.2 44kW a proto to také nemá prakticky žádnou výbavu.. Chtěl bych si vyměnit rádio jelikož tam mám nějaké neoriginální a už mě začíná docela štvát.. Pořád se přepíná a prostě nefunguje úplně dobře.. Tak bych tam chtěl originální rádio Swing a měl bych pár dotazů.. Viděl jsem na pár fotkách, že rádio ukazuje i venkovní teplotu, ale nejsem si jist, zda teploměr tam vůbec je nainstalovaný, jelikož "palubní počítač" mi nezobrazuje prakticky nic kromě paliva. Palubní počítač jsem chtěl původně taky vyměnit, ale nemá to smysl. Sice spotřebu bych rád viděl, ale mám to vypočítaný, že to jezdí tak za 7l a na ty moje cou…
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim obejdnal som si radio z ali konkretne tento model https://www.aliexpress.com/item/32882178177.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5b804c4dvoO1NlKlasicky som ho nacvakol na iso konektor + pripojil can bus jednotku, po zapnuti zapalovania radio nabehne za nejakych 20 sekund ale signal radia nie je sto percent dobry aj ked je naladena nejaka stanica tak aj tam pocut v pozadi ze niekedy zacne sustat, pukat v reprakoch aj ked je stiahnuty zvuk, praska aj ked zapnem mp3 z usb (to este na oreginal reprakoch skoda) ako keby nieco radio rusilo, so starym radiom nebol problem, + hodnoty auta mi ukazuje hluposti spravne ukazuje len dobijanie. Dalej som menil reproduktory…
-
- 4 odpovědi
- 10,1tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
zdravim, potkal se uz nekdo s tim ze pri nezapnutych pasech sviti kontrolka pasu ( coz je normalni ) ale slabe sviti i kontrolka volantu ? po zapnuti pasu obe kontrolky zhasnou , servo funguje bez problemu, na diagnostice zadne chyby v zadne RJ jde o auto fabia 1,2 , rok 5/2010 uz ma denni sviceni v mlhovkach
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
mám fabia 2007, přední okna v el které buď jdou oboje nebo žádné, motorky a spínače jsem měnil a pořád nic, Tejden to jde a pak 2 měsíce zas nic, jinak centrál a vše okolo v pořádku. Diagnostikou přes pc mi projeli upně vše a nikde nic. Může to být komfortní jednotka?
-
-
- 1 odpověď
- 1,2tis zobrazení
-
-
Ahojte. Dnes sa mi stala taká nepríjemná vec. Počas jazdy mi vyskočila ikona baterie. Jazdu som došiel. Potom som sa vracal naspäť, opäť vyskočila.... po asi 15 minutách vyskočila aj ikona volantu a nešiel posilovač. Tak som vypol auto a už som nenaštartoval. Došiel kolega , naštartovali sme cez káble. Mieril som rovno do servisu IMPA v Petržalke. Počas cesty my vyskočili aj ikony abs, brzdy a hláška niečo s brzdami. Zdarne som došiel do servisu, ani som ho nevypinal, siel som do vnutra a keď som sa vrátil, auto sa samo vyplo s tým že nedetekuje kľúč. Samozrejme opätovne som už nenaštartoval. Vzali ho do servisu. Zavolal si ma technik nech sa idem pozrieť. že je zatečený …
-
- 7 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj, Roomster 1,2TSI 63kW, asi ve stejnou chvíli odešly na autě dvě věci najednou: - klima přestala chladit (climatornic), asi se vůbec nespouští kompresor - ventilátor chladiče motoru běží pořád naplno tušíte někdo pls jestli to může mít společnou příčinu? Najeto 100.000 a dodnes jako hodiky.... Díky moc Martin
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, dostal jsem v dědictví Fabii II asi ve výbavě junior (jestli se něco tak nazývalo) a auto nemá ani elektrické stahování oken a ani centrál. Má někdo zkušenosti s doděláním? Je mi jasné, že se budou ménit vnitřky dveří, kabeláž, asi i komfortní jednotka, kódování. Auto musí zůstat v rodině, takže prodej a výměna za lépe vybavené nepřipadá v úvahu.
-
-
- 11 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím potreboval by som schému zapojenia budíkov fabia 2 FL konktor T32a modrý nie zelený ! Ďakujem
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám dotaz. Jak správně vyměnit spínač brzdového světla na roomsteru? Našel jsem popis, zmačknout pedál ( mačkal jsem vší silou na doraz), vsadit do otvoru pootočený spínač ( původní byl černý, nový zelený ), otočit až cvakne, pustit pedál, připojit drát. Po tomto postupu mě brzdová světla svítí, ale až je pedál sešlápnutý pakticky na doraz. Jak v prodejnách autodílů, tak v servise mě tvrdili, že se spínač musí nastavit. Samozřejmě nikdo nechtěl říct přesně jak. Buď to nevěděli prakticky, nebo říct nechtěli. Jaký je vlastně princip toho samonastavení spínače? Díky
-
- 6 odpovědí
- 26,7tis zobrazení
- 1 sledující
-