Motor 1.2 HTP
671 témat v tomto fóru
-
cafte mam HTP 1,2 47kw r2003 A za jazdy alebo cestou z kopca ked hodim neutral tak mam spotrebu najmenej 1,0 -1,2 l/100km uz to robi cca mesiac a pol pred tym som maval 0,4 -0,6 l/100km . neviete mi prosim poradit cim moze stupnut spotreba na neutralu ?Inac pri zaradenej rychlosti som nespozoroval zvysenu spotrebu dakujem velmi kekne
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ako zistim,ze treba vymenit silentbloky na motore na fabii 1,2 htp 47kw ,respektive silentblok na prevodovke???? Ked pustam spojku tak mi trase celym autom acitim to az na kostre auta. Ked to bolo na jame tak to vyzeralo na spatny silentblok na prevodovke ale niesom si isty.Ma niekto skusenosti.Nic podobne som tu zatial nenasiel. Dik.
-
- 22 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, mám fabii 1.2 40 kw, při najetí okolo 100 000km mi začala hlučet převodovka, teď mám 120 000km a rachot je to takový, že nevím jestli se mi to každou chvilku nerozletí. V servisu mi potvrdili, že je to převodovka a doporučili opravu nebo výměnu. Mám možnost za velmi dobrou cenu koupit převodovku z 1.2 47kw. Vím, že jsou tam jinačí převody na rozvodovce a 3 až 5 rych.stupni a chtěl jsem se zeptat jestli budou nějaké problémy nebo jestli s tím má někdo zkušenosti a poradí mi, jestli mám radši schánět převodovku na 1.2 40kw. Proč se mi rozbila nevím, nejsem řidič začátečník a auto jsem kupoval nové, při kontrole mi bylo řečeno, že olej tam byl a aby ta použitá n…
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Chtěl bych Vás poprosit o radu. Mamina si před dvouma rokama koupila Fabiu 1.2 HTP 2003, jí to na jezdění do práce stačí, ale během této doby již dvakrát měnila zapalovací cívku. V servise jí řekli, že tento problém u Fabií je častý a že se to často kazí. U obou případů předcházelo to, že auto začne cukat a po té začne blikat kontrolka "Kontrola elektroniky"(zdálo se že se kontrolka rozsvítí vždy po přidání plynu). Po té auto přestalo uplně jet. Dnes : opět začíná blikat kontrolka "Kontrola elektroniky" a vypadá to na třetí stejnou závadu během necelých dvou let!! Auto má najeto 60 000 km!! Už si nevím rady, fabiu mám sto chutí pustit proti zdi Fabiím v…
-
- 11 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Caute mam taky problem .Pri volnobehu a zoslapnutii plynu sa mi ozve tak cca 2cekundovy zvuk (ten zvuk je ako ked pri vas tatrovka zastavy a vypusti vzduch ale tatrovka to mam na brzdach a ja ked pridam )Za jazdy neviem ci to robi bo to nieje pocut .Ked ale stupam na plyn stale tak ten vzduch nepocujem .Musim vzdy ustalit otacky a ked nanovo pridam vo volnobehu az vtedy je to pocut . Prosiiim stretol sa s tym niekto ?Je to vazne ?A co bude stat oprava?Dakujem
-
- 7 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nevie niekto poradiť ak naštartujem fabiu nepočuť nič od motora.Ak mám za sebou pár kilometrov a motor je už zohriaty,tak pri otáčkach okolo 1100 a viac počuť akoby sa mi niečo nepravidelne trelo od ozubeného remeňa.Na všetky tie koliečka na ktorých je ten remeň som nastriekal WD 40 ale nepomohlo to.Poradte mi či to nemôže byt ložisko na vodnej pumpe alebo niečo iné vďaka.
-
- 5 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Panove mam dotaz, nevi nahodou nekdo jaky je vnejsi prumer potrubi ktere vede ke stredovemu dilu vyfuku u Fabie I 1.2 HTP 40kW ? Potrebuji objednat rezonetor a nevim jaky vzit prumer. Diky za rady
-
- 7 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Mám Fábiu 1,2 HTP 3roky. Doteraz mimo tankovania som na ňu nemusel siahnuť. (Servisné prehliadky som absolvoval ). Pred pár dňami sa mi však stalo , že sa auto nechcelo pohnúť. Skratka , prešli sme asi 2km, stáli sme asi1/2hod, po naštartovaní sa auto nevládalo pohnúť. Pripadalo mi to , ako keby bolo zabrzdené. Preto že po niekoľkých pokusoch som sa dostal len do jazdnej dráhy, motor opäť skapal, skúsil som auto aspoň odtlačiť s cesty. Išlo to úplne ľahko. po znovunaštartovaní sa auto pohlo bez problémov. Nakoľko však väčšinu teraz jazdí manželka sama, má strach , že sa to zopakuje a ona nebude vedieť čo s tým. Nemali ste niektorý podobný prípad? môže to robiť ABS, aleb…
-
- 8 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Mam problem s Fabiou 1,2 40kW, kupena ku koncu roku 2005. Prilis sa na nej nejazdilo, doteraz fungovala bez chyb, bol na nej par krat meneny olej, dolievana brzdova kvapalina, ale inak ziadne opravy. V poslednom case sa mi stava, ze motor zhasne ked preradujem rychlost a klesnu otacky motora. Rozsvieti sa kontrolka "chyba elektronika motora" a auto potom treba znovu startovat na vela pokusov. Je to nahodila chyba a tazko sa reprodukuje, pretoze sa stava to len tak sporadicky. Pozical som si od kamarata VAG-COM kabel a podla dielenskej prirucky som porobil rozne testy, ale pri testoch som na chybu nenatrafil. Vypis chybovych stavov: VAG-COM Version: Release 409.1-US …
-
- 0 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
na motoru je zboku olej viz foto má 60t zjisitl jsem to asi před 500km co s tím? v čem může být problém?
-
-
- 29 odpovědí
- 20tis zobrazení
-
-
-
-
zdravím, nemá někdo zkušenosti s tím že mu nechtěla komunikovat ŘJ s diagnostikou?? byl sem u dvou lidí ti to zkoušeli jak vagem tak BOSCH diagnostikou a vůbec to nechce komunikovat, vůbec to nenašlo řídící jednotku, teda vag našel airbag ale nic víc. Mám SIMOS3 motor AWY tak poraďte
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdraví mám fabku 1,2 40 KW a dnes sem ráno nastartoval rozjel se a po chvíli mi motor začal cukat a vůbec netáhnul jako by tam nešel benzín nebo co po chvíli mi to skoro chcíplo a nereagovalo to na přidávání plynu, když sem sundal nohu z plynu tak se to zas chytlo a jelo to ale jen chvyličku pak když sem přidal tak zas jeko by to šlo jenom na dva válce, na volnoběh je to v pohodě i když přidávám plyn na plno tak v pohodě ale když se rozjedu tak po chvýli zas, nevím čím to je. radili mi že je to možná palivový filtr, ještě sem ho neměnil a mám už 110 tisíc
-
- 14 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravim ! mam takyto problem... Staale mam po jazde v aute v motorovom priestore pri olejovom filtry olej ...je VSADE aj na remeni oprskane je vsade ((( aj na alternatore... Tesnenie na olejovom filtr. bolo menene za nove a ajtak staaale ... KDE JE PROBLEM ? 1.2 HTP 47kW 2003 90tkm... Dakujeem
-
- 4 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý deň Ráno po 5km asi motor vynecháva cuká pridám plyn necuká ale má slabý ťah . Asi po 10km prestane a motor ide normále servise vyčistili rekuperačný ventil Ale robí to samé na VAG zistili tie to závady P1443 Snímač polohy recirkuláce spalín 1X Príliš malý signál P1103Lambda sonda obvod vyhrievanie 1X Rada 1, sonda 1 Malý výkon P1403 Systém recirkuláce spalín 3X Regulační rozdiel Prosím o radu motor 1,2 47kw 12v
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím "znalých" aby mi pozreli v ETKE presné označenie vstrekovacieho ventilu na motor BME 47kW MR2007. Vopred ďakujem.
-
- 4 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ako sa chová fabia ked odchadza prvá lambda na dvojlambdovej fabii. Aké chyby su na VAGU.
-
- 16 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Chcel by som sa informovat od niekoho ci by bolo mozne vymenit motor 1,2HTP 6V za 1,4 16V 74kW Alebo ci to niekto uz robil. A co by to vsetko obnasalo. Dakujem
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Myl jsem arvou celý motor, teď večer nějak začaly být hlučnější kladky, či řemen, tak jsem je prostříknul wd-40, sice se ztišili ale něco začlo lehce cvakat, jakoby nějaký bordel na řemenu, což je asi nejpravděpodobnějši ale raději se ptám jestli to spíše nejsou příznaky pro výměnu. Při volnoběhu je slyšet cvakání tak 4krát /za sekundu (něco jako když máte kamínek kousnutý v pneu) Někdo možná bude nadávat že jsem myl motor wapkou, ale byl dost špinavej a to já nerad
-
- 4 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahoj,mam takovy problem dneska jsem jel do prace a normalne napoprve jsem nastartoval,bez problemu,ujel jsem asi 2 kilometry a chcipl jsem to.Po chvilce jsem to sel nastartovat taky to chytlo jak ma a za chvili se mi rosvitilo ASR a ne ane zhasnout po dojeti do prace a chcipnuti,jsem sel nastartovat ,asi za 8 hodin ale ta mrska ne a ne chytit.Chytla asi az na 5 pokus ale bylo to asi tak ze chytla chcipla ,ale pak to chytlo a uz to bylo v poradku.Dojel jsem do garaze tam jsem to chcipl a nastartoval a chytla napoprve ,tak jeste asi 3 a vzdycky tak jak ma ,a to ASR pretalo svitit nemuzete mi poradit co to asi muze byt,nemohlo by to mit spojitost s tim ASR? Jinak do ted to …
-
- 11 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
zdravim, nevie mi niekto poradit alebo nema nejake skusenosti,ked nastatujem (fabia 2004 kombi 1.2 47kw)niekedy mi zacne piskat akoby remen ale len ked je studeny motor ked sa zohreje uz nic. Dakujem
-
- 7 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Zdravím kolegové, mám velký problém se svojí Fabií HTP 1,2 12V 47kW: - pořád šlapala jako hodinky (najeto 76t km), ale před 2 dny zničeho nic prudký pokles výkonu, silné vibrace, rozsvícená kontrolka elektroniky motoru (oranžový kohout) a auto jelo (jestli se to tak dá nazvat) jen na 2 válce, motor nešel vytočit na víc jak 1800-2000 ot/min, volnoběh byl samozřejmě taky hodně rozkolísaný - protože normálně jezdím na lpg, přepnul jsem ihned na benzín, ale závada přetrvávala - zastavil jsem, zkoušel jsem opakovaně několikrát vypnout motor a znovu nastartovat, ale problém byl pořád stejný, tak jsem se doslova odplazil cca 15 km domů na 2. a 3.rychlostní stupeň rychlostí…
-
- 6 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
nejde vytočit přes 3000 ot za min co s tím krom toho že hodit ze skäly ps. nějaký expert dělal rovody
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Mám Fabii combi 1.2 HTP 47 kW BME (7/2006) a včera ráno, když jsem startoval, tak jsem zjistil následující závadu: motor po chvilince po nastartování přejde na nepravidelný chod (jakoby na 2 válce) a rozsvítí se žlutá kontrolka kontroly výfukových plynů. Po přidání plynu motor reaguje pomalu - nepravidelný chod zůstává a žlutá kontrolka začne blikat. Zajel jsem zase zpátky do garáže a dneska jsem to šel zkusit a zase stejný výsledek. Prolezl jsem fórum, ale nic podobného jsem nenašel. Má to najeto 28235 km (svíčky při tak málo km???), týden po zimní prohlídce bez žádných závad. VAG nemám, takže asi nezbyde než zajet do servisu. Neporadil by někdo, kde by mohla být závada…
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně jedné "vady." Začnu asi motorem : 1.2 6V ... Je mi jasné že to nikdo chválit nebude, ale potřeboval bych to opravit. V čem tedy spočívá můj problém. Motor "chcípá". Když běží na volnoběž a přídám plyn tak se tak do 1OOO ot. trochu "dusí" a třese se. Dnes sem přišel na to, že když sešlápnu plynový pedál o malinký kousek, kdy se ani nezvednou otáčky, tak motor zhasne. Měl sem to na diagnostice a hlásilo to sporadické vady, že je na jednom válci bohatá směs, špatná cívka (vysokonapěťový zdroj) na svíčce na tom samém válci a třetí vada, opět sporadická, byla ta, že je něco se vstříkovacím ventilem a tak sem nalil do benzínu nějaký aditiva…
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-