Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.4 16V

1. Zahájeno uživatelem stonek,

Zdravím, při výměně svíček u motoru 1.4 16V 55kW BBY se mi nedaří dostat k první a druhé svíčce, protože tam překáží hrdlo na dolévání oleje (červeně označeno na obrázku). Nevíte, jak ho sundat? Nerad bych hrubou silou něco poškodil. Předem díky.

2. Zahájeno uživatelem *saimon*,

Zdar borci, mám fabii kombi, 1.4 16V 55kW, r.v. 11/2005, 203.000 km. Teď při těch ranních mrazech (pouze když mrzne) se mi po nastartování rozsvítí kontrolka teploty motoru a pípne (červená vlevo nahoře). Po čase mi zhasne, nebo když vypnu motor a znova nastartuju, tak už se nerožne. Nemrznoucí směs tam mám, rozvody jsou měněné před 5.000 km. Co je špatně? Jak to můžu opravit? Díky za radu.

3. Zahájeno uživatelem Saman,

Zdravim, tohle mi nasel vag: Eíslo dílu oídícího modulu: 036 906 034 BL Komponent a/nebo - verze: MARELLI 4LV G 3699 Kódodvání softwaru: 00071 Kód opravny: WSC 13765 Dodateená informace: TMBMC46Y823507100 SKZ7Z0A1348127 1 Nalezeny chyby: 16520 - rada 1 -sonda 2 El.zavada v obvodu P0136 - 35-10 - - - Sporadicky Nesetkal se s tim uz nekdo? Co je na odchodu? Dik. Saman

• 15 odpovědí
    • 24,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem čenda85,

Zdravým tady všechny příznivce Škodovek.Jsem tady nový a hlavně z důvodu že si už nevím rady.Svítí mi kontrolka motoru a EPC.Na diagnostice mi to ukáže chybu závady 17566 a 16785. Když kouknu do VIS3 tak mi to postup odstranění nenajde.Nevíte jak tyto chyby odstanit?děkuji všem za pomoc.

5. Zahájeno uživatelem mirekdusek,

zdravím, moji přítelkyni se na autě rozsvítila kontrolka výfukových plynů, odvezl jsem to tedy do servisu kde mi přehráli software řídící jednotky a kontrolka zhasla.. když jsem přebíral auto tak jsem nastartoval a kontrolka se opět rozsvítila a k tomu se nově rozsvítilo EPC.. hned jsem šel zpátky a reklamoval jsem to. odvezli to hned zpátky že to znova přehrajou. Po deseti minutách technik přišel s tím že odešla uplně škrtící klapka a že nová cca 8000... řekl jsem že se jim zítra ozveme a dáme vědět.. Ale zajímá mě jestli to nemohl nějak podělat ten technik když přehraje software a 5 minut na to odejde klapka.. oni tvrdili že to udělat nemohli. a druhá věc auto jsme ko…

• 5 odpovědí
    • 4,8tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem jozinec,

zdar mám 1,4 16V 55kw včera mi dělali u nás v servisu rozvody, vše ok. auto jede normálně dobře , stejně jak před servisem , okorát při volnoběhu mi přijde že motor cuká jako by byly malý otáčky. občas když jemě přidám na volnoběh a otáčky padaj, tak spadnou třeba až na 200ot a skoro to chcípne. další věc je že mi palubní počítač ukazuje velkou okamžitou spotřebu když jemě přidám plyn, např. při 40km/h na trojku, tak mi tam skáče 25l atd..... ale jinak auto jede v pohodě bez problému prostě jako před zásahem. malá poznámka , mám to předělaný na lpg , ale děje se to jak při plynu tak benzínu. můžou to bejt svíčky? mám na nich najeto dost.... (cca 25tis) ale že by šl…

• 4 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem labi,

Včera jsem nastartoval na 3 hrnky a tak jsem dojel i do práce.Kontrolka motoru nejprve blikala a pak se rozsvitila nastálo.Po příjezdu jsem chtěl zjistit který hrnek nejde a tak jsem postupně oddělával kabely od svíček.Kabel na druhým válci mě pekně proškolil až jsem ho skoro urval z modulu.Sebral jsem odvahu a zkusil jsem to znovu a jak mě to zase prokleplo tak jsem ho odhodil tak šikovně že jsem zjistil kde je prokleplý.Protože prskal pěkně bokem do spony.Koupil jsem tedy novou sadu kabelů Tesla.Ale pořád to není ono.Auto tak divně za jízdy poškubáva a na volnoběch je motor taky neklidný.Zkoušel jsem odpojit egr a jet to projet,ale taky se mi zdá že to pořád škube.Obvzl…

8. Zahájeno uživatelem rokane,

zdravím,prosím o radu,a to:stává se mi(dělá to jen občas),že mi při akceleraci jako by něco drnčelo z motoru.Co to může být a co stím?motor 1,4 16V 74 KW Díky za radu

9. Ahoj, dříve mi to dělalo jen za studena ale teď už po každém nastartování zavrčí startér, je to dost nepříjemný zvuk tak bych to chtěl odstranit ale nevím jestli nebudu muset vyměnit celý startér, poradí někdo?

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 13,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Sdíčák,

Zdravím, Mohl by mi tady někdo napsat jaký je hlvný rozdíl v těchto motorech ? Upravené sání nebo tak něco ?? Někde jsem i četl že 55kw má EGR, ale novější 63kw už nemá je to pravda ?? Díky za info

• 2 odpovědi
    • 4,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem unnamed,

Zdravim panove, mam 74kw verzi fabie a krom toho ze zere olej asi jako vsechny tak jede dobre ..chtel bych se ale zeptat .. uz sem tady cetl o krouzcich ktere sou slabe a vymena by mela vyresit ten problem s zranim oleje ..ale jeste by me zajimalo jake mate upravy ktere zvysuji vykon a popripade kdyby ste mohli tak nejaky odkaz na dily .. mam na mysli ostrejsi vacky, vyf. svody nebo cely vyfuk, dobre sani a pod.. proste vse co vam zvysuje vykon na tomhle motoru .. pac kdyz uz se budou menit ty krouzky tak by sem se do toho chtel pustit i vic kdyz uz bude rozebrany motor.. moje predstava je takovato ..zvetsit vrtani na 76,5 a pouzit pisty z turbo 1,4 pokud by to bylo mozne…

• 1 odpověď
    • 3,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Jolana,

Koupili sme Fabii 1.4 16V z roku 2003 má najeto něco okolo 130 000 km z Ústí nad Labem, byla servisovaná každých 30 000 km. Všechno bylo v pořádku, ale pak se s ní jelo na wapku a při odjezdu nechtěla nastartovat po hodinovém mučení chytla a odjeli sme. Všechno v pohodě, ale teď se s ní znovu jelo v dešti a samovolně chcípla a nešla nastartovat. Dělá to jak za studena, když se s ní jede krátce tak i při dlouhé cestě, ale stává se to jen při dešti a hlavně po té wapce, předtim sme jeli na Moravu pršelo a všechno v pohodě. Nevíte kde by mohla být závada? Jestli elektronika nebo to může být něco jiného?? Děkuju za odpověď

13. Zahájeno uživatelem -SiD-,

Dělal jsem si takovou údržbu auta, vyměnil jsem svíčky a kabely, vyčistil vzduchovej filtr, vymontoval jsem škrtící klapku + ten mezikus pod ní a to jsem pořádně vyčistil. Pro smazání paměti ŘJ kvůli tej klapce jsem odpojil baterku. Když sem to dal všechno zase dohromady, auto špatně chytá, nedrží otáčky na volnoběh, střídavě jede na 3 válce a občas i chcípne. Při tom všem svítí kontrolka EPC. Když se rozjedu a nepřidávám moc plyn, prostě takový jenom popojíždění po městě, dělá to též, ale když motor víc zatížim, šlápnu víc na plyn nebo jedu do kopce, auto jede dobře, žádný cukání, vynechávání a EPC zhasne. S tim horším startem a volnoběhem se mi to občas stalo už před t…

• 8 odpovědí
    • 3,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Majký,

co připojit na kryt motoru toto? je to na 1.2, ale dle všeho to padne i na 1.4 16v

• 4 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Qwee,

Ahoj, auto pri zaberu z niceho nic prestane tahnout, jako bych sundal nohu z plynu, ale ja ji tam stale mam..) Otacky sjedou az na volnobeh a dal se nic nedeje. Musim znovu zmacknout plyn a pak je vse v poradku - az na to, ze to chvilku skube. U automechanika se zavada neprojevila, na diagnostice se nic neukazalo, zadne chyby. Dela to treba dva dny a pak tyden nic.. Nejake rady prosim???

16. Zahájeno uživatelem Honza Klapka,

Dobrý den Mám Škoda Fabia 1,4 16V 55kW rok výroby 2005, najeto 143 tis. km. Auto mám od února a používám ho denně do práce cca 20 km tam 20 km zpět. Teď k problému: včera najednou z ničeho nic jedu na trojku, najednou při 2,5 až 3 tis otáčkách vylétly okamžitě na cca 5 tis. bohužel ne výkon jenom otáčky :-) po asi třech sekunách jízdy zase klesnou na 3 tis.(úplně stejný efekt jako když zmáčknete spojku, na kterou sem samozřejmě nešlapal). Problém se vyskytuje od včerejška místy, někdy otáčky vylétnou, jindy ne. Jezdit se s tím zatím dá, ale dost mě to vyděsilo. Nemůže mi někdo prosím poradit, v čem by mohl být problém, než začnu utrácet peníze v autoservisu? Děkuji

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Majký,

Ahoj, tak budu dělat generálku motoru (žere olej) toto téma se řešilo několikrát, ale dle člověka který to bude dělat doporučuje udělat i výbrus a nové písty ... . Otázka zní: je to potřeba a nebo stačí jen kroužky + udělat hlavu? dle témat se dělají pouze kroužky a ta hlava. jinak se nelze podívat na http://forum.skodaho...?showtopic=2197 tak netuším co tam bylo díky za odpověď hlavně těm co mají tento problém vyřešen

• 29 odpovědí
    • 27,4tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem century,

Právě jsem vyčistil škrtící klapku.. Ale nevím kolik tam toho mam nastříkat.. myslím tím sprej.. Koupil jsem si čistič karburátorů... Má to obsah 500 ml. Koukal jsem, že při čištění šlo kouře zápachu a zem byla černá jak to šlo všechno z výfuku.. Aby to nebylo horší než lepší.. Co myslíte.. kolik se tam toho má dát? A auto za jízdy cuká pořád takže to asi nepomohlo..

19. Zahájeno uživatelem hgx-pro,

Dobrý den, vlastníte někdo FABII 1.4 16V 74kW? Chci se zeptat kolik se dají vytočit maximální otáčky? Zkoušel jsem to vytočit až na 6400ot/min, ale 6400ot je uz v červeném, kde by to správně vůbec nemělo jít? Diky za odpověď

20. Zahájeno uživatelem marek7,

Dnes jsem po nastartování zjistil, že mi z výfuku jde voda. Nastartoval jsem, pak jsem nakládal věci do auta a ejhle na zemi flek. Vypadá to na vodu, auto 3 dny stálo. Jinak olej to nežere . Nevíte co by to mohlo způsobit, bojím se aby mi nezačal reznout kvůli tomu výfuk.

21. Zahájeno uživatelem Termoska,

Za jízdy mně neustále svítí kontrolka systém kontroly výfukových plynů. Co vše to může zapříčinit? Případně jak moc závažná závada to je.

22. Zahájeno uživatelem freek,

nemá někdo zkušenosti s chiptuningem 1,4 74 kw ? chtěl bych si to nechat trochu vylepšit ale nedaří se mi sehnat někoho důvěryhodného . má to někdo od SPORTMOTOR nebo X TUNING ? dík

23. Zahájeno uživatelem Wheel,

Ahoj, mam Fabiu 1 16V 55Kw rv 2005 a zaujimala by ma jedna vec. Vsimol som si, ze auto je pomerne tiche do 100 az 120 km/h, no potom zacina v aute pomerne vyrazne narastat hluk. Pritom, ako mi bolo povedane v servise, loziska a podobne "typicke" bolesti Fabie su v najlepsom poriadku. Neviem, ci som nejaky extra citlivy na hluk, alebo co, no dost mi to prekaza. Coraz castejsie mi pripada, ze to je auto stavane tak do rychlosti 130 km/h, aj ked samozrejme viem, ze to nie je pravda. Ide mi vsak o akusticky komfort, a ten nie je prave najlepsi. Viem, ze od maleho auta nemozem cakat komfort limuziny, no predsa len by ma zaujimalo, ci by sa nedalo este nejako zlepsit utlmenie…

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 7,1tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem resson,

chci se poptat,jestli jsem v tom sam nebo ne:) na 5 jedu 80-točí 2500 100km/hod točí 3000 a při 130 točí 4000..je to normální? díky r.v.12/2001

• 4 odpovědi
    • 2,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem rokane,

zdravím,měl bych dotaz,chystám se měnit rozvody a slyšel jsem,že je dobré vyměnit i gufera,ale nevím které.Trochu mi totiž prosakuje olej.Dotaz je o které gufera se jedná,jestli o vačkovou,nebo klikovou hřídel.motor mám 1,4 16V 74kw AUB.díky

• 0 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.