Motor 1.4 16V
453 témat v tomto fóru
-
Dobrý den vespolek Můžete mi někdo poradit s autem :D vyčetl jsem přes VAG readiness kod a par věcí mi asi nefunguje. Mohl by mi někdo poradit Jde o to že jsem měl v jednotce nějaké chyby s lambda sondou a snažím se zjistit která to je. Bohužel si nějak nevím rady. Díky za vaši pomoc
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím potřebuji poradit, když auto stojí na slunci tak po nastartování se rozvítí kontrolka tepoty motoru a zazní pípání které po chvilce ustane, po krátké jízdě zhasnu motor a znovu nastartuji tak už je vše vpořádku neví někdo co by to mohlo být ?
-
- 0 odpovědí
- 908 zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny...mám takový nepříjemný problém s mojí fabkou 1.4 16V 74kW 2001.Když mi auto stojí víc než asi deset minut,nastává problém se startováním...trvá to asi 5-8s než motor naskočí,při otevření dveří u řidiče totiž je slyšet zbytečně dlouho čerpadlo, které moc nadávkuje palivo.Když odemknu auto a vlezu dveřmi spolujezdce,tak je vše v pořádku,brnknu a jedu...pravděpodobně je tam nějaký systém obohacování při mrazivém počasí, který je v mém případě stále v provozu...měl jsem to ve Škoda bohemia v Kutné Hoře a nic...měli to tam asi týden a při odjezdu mi mávali,pač byli rádi že se mě zbavili...Nic nevyřešily,zkoušeli novou vstřikovací lištu,kabely jsou prý ready a …
-
- 15 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Fabii 1.4 16V a rozsvěcuje se kontrolka motoru,diagnostika načetla chybu 17559-válec 1,nedosaženo ochuzení směsi.Poradí někdo jak dál postupovat a jaké hodnoty případně naměřit.
-
-
- 23 odpovědí
- 26,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý večer, chcel by som sa informovať ohľadom klepania ventilov na Škode Fabia 1 1.4 16V. Auto má 52000 km, automatickú prevodovku. Všimol som si, že pri nízkych otáčkach(pod 2000), alebo v kopcoch pri prudšom zošlapnutí plynu, krátko zaklepú ventily. Robí to, keď je motor zohriatý, za studena som si to zatiaľ nevšimol. Olej je teraz menný-Shell Helix HX7 5W-40(predtým bol Castrol 5W-40 a robilo to tiež), taktiež v automatickej prevodovke je nový olej. V servise tvrdili, že hydroštely sú v poriadku, ale tam to zrejme skúšali len za studena na mieste a vtedy to nerobí, len pri zaťaži. Kolega má ten istý motor v manuálnej verzii najazdené 230000 a jemu nič také nerobí. Mô…
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Prosím vás o radu. Asi minulý rok se mi poprvé objevila během jízdy kontrolka EPC a kontrolka motoru. Hledal jsem zde na fórech a dozvěděl jsem se že to muže být brzdový pedál, ten byl v pořádku. Také ze to muže být v klapka, tak jsem ji nechal vyčistit. Po nějaké době se mi stalo, že během jízdy mi auto z ničeho nic ztratilo tah a padala jak rychlost tak i otáčky. Zastavil jsem, vypl motor a nastartoval, auto se chovalo jako by ho někdo držel otáčky se zvedly, rychlost je zvedla asi na 5 km/h a nechtělo se víc rozjet. Pomohlo až 3x nastartovat než se to probralo. Důvod na diagnostice byl, že se ukazovali špatné hodnoty tlaku, tudíž jsem nechal vyměnit …
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo jestli by se dal dát na 1.4 16V 55KW neorigo katalyzátor aby to šlapalo v poho?
-
- 17 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den může mi tady někdo poradit co to znamená děkuji Powertrain - Fuel and Air Metering - ISO/SAE Controlled Injector Circuit/Open - Cylinder 2
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, Řeším problém na své f1, 2002, 1.4 16v 55kw, AUA. Nestrartuje, diag prázdná. Benzin tam jde, jiskru nedává. Cívka rok stará valeo vyměněna za novou Bosch, beze změny, stejný problém. Kabely a svíce cca rok staré. Pojistky se zdají ok. Nějaké rady na řešení? Chvíli před tímhle problémem psal Vag lambdu za kaťákem zkrat na kostru, auto občas chcíplo a pak nešlo nastartovat. Po tom, co se tenhle problém stal, tak vyměněna za jinou, avšak stále nestartuje. Díky moc
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Mam jeden problem vymena tesneni pod vanou a nejake tesneni odvetravani klikovky.Cela vana motoru je sucha a odmaštena po ujeti cca 15km koukam nato a opět je vše suche ale ve středu vany jsou kapky od oleje jakoby to prosakovalo.Čim to muže byt nevite někdo jak se ten olej tam dostava?už nevim.Dikec.
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Dobry den. Dnes jsem vyměnil motor bky a namontoval bby a nemohu nastartovat ? poradi někdo prosím? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Ahoj chci se zeptat měnil jsem převodovku. A na převodovce je čidlo které vlastně ukazuje rychlost,kylometry atd. To čidlo jsem poškodil jak jsem ho chtěl demontovat. A ted když řadím nahoru tak mi vždy vyskočí otáčky .Tak bych se chtěl zeptat jestli to je tím čidlem a nebo mám hledat chybu jinde. Jinak svíčky filtry nové díky za odpověď
-
- 2 odpovědi
- 1,3tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám dotaz na chybu motoru a výkon auta Fabia I 1.4 MPI. - Svítí kontrolka motoru - Motor ztrácí výkon - na neutrál točí jen něco pod 5000, dnes jsem zkusil na 2ku natočit max - 4000 a začne škubat a padat otáčky. - Diagnostika ukazuje chyby P0130 a P0135. - Lambda před kat vyměněna - reset chyby - výkon beze změny, kontrolka po pár km opět. - Měněny svíčky, nové cívky, nový vlnovec, čidlo teploty, vzduchový filtr čistý. - Olej měněn 110 000, nyní 120 000 - příští týden měním - nemyslím si, že by to mělo vliv - změna nastala celkem skokově - během cca 50 km se zhoršovalo teď je to špatný, ale zdá se mi pořád stejně. - Startu…
-
- 26 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
-
-
Střídavě nebo současně svítí kontrolka poruchy motoru a kontrolka EPC. V servisu zjistili, že jde o poruchu v signalizaci nadmořské výšky. Řídící jednotka je údajně bezchybná, byl vyměněn senzor tlaku a svíčky. Pří nastartování teplého i studeného motoru, motor cca 3-5sec drží zvýšené otáčky, během jízdy občas volnoběh z běžných cca 800ot. vyskočí na 1100-1500ot. Občas jde motor velmi nepravidelně, 2x dokonce zhasnul. (stáří auta 4 roky, najeto 70000km) Můžete mi poradit z vlastních zkušeností? můžete psat i na mail bebaliska@centrum.cz
-
-
- 113 odpovědí
- 69,2tis zobrazení
-
-
Nazdar majstri, skúsim po poriadku. Hľadať som skúšal, ale môj problém je troška špecifický a odpoveď som nenašiel. Auto Fabia 1,4 16 V 55kW benzín + LPG trhá pri jazde na tempomat. Bez tempomatu jazdí pekne, voľnobeh hladký. Je úplne jedno či ide na LPG, alebo na benzín. LPG je tam pár mesiacov, problémy s ním nie sú a to trhanie začalo nedávno - 3 týždne. VAG je k dispozícii, chyby žiadne. V poslednej dobe sa na aute menilo akurát predné ľavé ložisko. Išlo tam SKF, alebo FAG, nie som si istý, ale nemyslím, že je to podstatné. Nejaké nápady, čo pozrieť, prípadne vymeniť, tak aby to malo efekt? PS: r.v. 2005, nabehané bezproblémových 220 000 km.
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám zase jeden problém na mé Fabii (1.4 16V - 55kW, AUA), najeto 198 000 km. Občas auto při záběru poškubává. Bohužel ale tak nějak nevyzpytatelně. Třeba 200km je klid a pak pomalu při každém přidání plynu škubne. Navíc v loni v létě při cestě z dovolené mělo auto na dálnici několikasekundové výpadky. Všechno zhaslo a cca za 5s motor zase sám od sebe naskočil. Stalo se to asi 5x za sebou. Zastavil jsem na benzínce - diagnostika nic nehlásila, nastartoval jsem a bez sebemenšího problému dojel 1000km až domů... Od té doby (cca 4000km) se to takhle výrazně už neprojevilo, zůstalo jen to poškubávání a z motoru je od té doby, hlavně po krátkých jízdách,…
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Dobrý deň. Už dlhžšie mám problém s fábiu 1.4 55kw BBY. Pri dialničnéj jazde keď idem na 5 cca 130-140kmh nad 3000ot. my začne trhať autom a zobrazí chybu 16555. Pri bežnéj jazden na okreskách sa to nijak neprejavuje. Robí to aj na LPG aj na Benzíne tak palivový systém môžme vylúčiť. Svečky mám všetky nové Iridium Power a tak isto.aj všetky cebky NGK. Lambdasondy podla testu VCDS sú OK. Ďalej mám vybratú klapku teplého/studeného vzduchu na saní. Má niekto nejaký nápad čo s tým?
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,mam takové problém vyskytuje se mi chyba P0106 absolutní tlak sběrného potrubí. Projevuje se to tak, ze když je zahřáty motor a brzdím motorem z kopce, tak se rožnou kontrolky motoru a EPC. Když dam neutrál chcípne a již nenastaruje. Setkal se někdo s tímto problémem? Po smazáni kontrolek nastartuje, ale nereaguje vůbec na plyn. Díky moc za rady.
-
- 9 odpovědí
- 19,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, vím že se tu tato chyba už řešila na motoru 1.8t, kde byla chyba v konektoru. Mě se to ovšem projevuje jinak. Když chybu smažu a znova nastartuju tak je vše ok, ale jakmile prošlápnu pedál plynu víc jak o půlku vždycky to vyhodí tuhle chybu a skoro to nejede. Mám tedy podezření přímo na snímač v klapce. Než se do toho pustím, měl jste někdo už klapku rozebranou? Nerad bych to zničil uplně. Jinak je to 55 kw, ta menší klapka . A ještě jedna věc, nemůže to být přímo snímač polohy plynového pedálu? Díky za odpovědi
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, měl bych dotaz k přisávání teplého vzduchu do filter-boxu, zda zde existuje nějaká spojovací trubka nebo hadice mezi filter boxem a krycím plechem nad motorem. Já zde nic nemám, ale rozdíl průměrů mezi osazením na filter-boxu a trubkou z krycího plechu je 40 mm na 30 mm a tak mě napadlo, zdali mi tam nechybí nějaký propojovací člen. Dlouho dobu bojuji se sporadickou chybou netěsnosti sání. Díval jsem se do etky, ale tuto pasáž jsem nenašel, ani ten krycí plech nad motorem. Zjistil jsem, že krycí plech má číslo 03C253041K a žádná trubka s ním propojená není. Toto téma se proto může smazat.
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak vyměnit napínací kladku. Děkuji
-
- 1 odpověď
- 3,6tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, Rád bych poprosil radu od zkušenějších, ohledně těchto tří chybových kódů (171/106/402) a jestli zde není nějaká spojitost. Svítí kontrolka motoru a sporadicky se objevuje kontrolka EPC. Motor drží otáčky a nekolísá. Pouze na první rychlostní stupeň, pokud lehce přidám plyn auto má tendenci škubat. Při vyšších rychlostních stupních se toto škubání neobjevuje. Může vyřešit problém 402 výměna EGR a problém 106 výměna čidla tlaku vzduchu? A může být kód 171 pouze reakcí na tyto dva kódy? Mockrát děkuji za jakoukoliv pomoc, S přáním hezkého dne, Vojtěch Černý
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny mám fabii 1.4 16V 74kw motor AUB, a začal mi téct olej z olejového odlučovače, jak mám tento odlučovač demontovat? Není k němu vubec přístup
-
- 6 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Vybila se mi baterka ,auto bylo tyden bez baterky . Dám novou nastartuju auto škube kolisají otáčky a hned chcipne a smrdí benzín . Dal jsm novej modul+kabely svičky nic Vyčištěna klapka .nic Háže mi to chyby řj chybně kodovaná a lamda sondy . jinak auto před tím jezdli bezproblemově
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den! Mám následovný problém,když nastartuji za studena tak motor naběhne bez problémů,ale jak začne upravovat otáčky jako by se zbláznil.Začne nepravidelný chod,pokles otáček a následné vypnutí motoru nebo pokud přidám plyn tak to střelí do sání.Zvláštní je že závada se neprojevuje po ujetí zhruba 500m nebo slabého zahrátí motoru.V létě,když byla okolní teplota kolem 25-30c tak s motorem nebyl takový problém jako teď když teploty sahají po ránu k 5C.Jinak to bylo napojeno na vag a při teplotě 50C nebyl problém,ale druhý den jak to mělo 15C závada se opět projevila.Co se týče závad,které to vypsalo je to celkem pěkný seznam. 1.Číslo závady 17586 p 1178003 L…
-
- 22 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
-