Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.4 MPI

1. Zahájeno uživatelem vasavodka,

Zdravim,mam fabii 1.4 mpi 50 kw,po nastartovani studeneho motoru se mi obcas stane,ze motor chcipne a nebo se chvilku dusi,kdyz je teply tak se mi zda jako by za jizdy poskubaval.Mam novy svicky,palivovi fitr,lamdasonda nova a jina skrtici klapka,mohl by mi nekdo pomoc a poradit? obcas auto ztraci i vykon motoru.Dekuju predem za pomoc

• 10 odpovědí
    • 5,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem mira.m.,

Už nějaký pátek mi něco cvaká v motoru. Cvaká to stejně ať je motor ohřáty nebo studený. Jinak jezdí úplně normálně. Je to 1.4 MPI 50Kw. Přijde mi, že to jde někde od drážkového řemene. Nesetkal jste se s tím někdo? Co by to mohlo být? Poslední dobou mě to začíná štvát Tady to mám nahraný: https://youtu.be/XvBNJJlQ0-o

• 18 odpovědí
    • 20,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem vasavodka,

Zdravim,potreboval bych poradit na skoda fabia 1.4 mpi 50 kw,docetl jsem se ze tento typ motoru jeste nasava horky vzduch od vyfuku a ze muze nasavat stale a motor ztraci vykon,pripada mi ze mam tento problem akorad nevim ktera hadicka to je a cim to zaslepit,potreboval bych poradit kde tu hadicku najdu,dekuju moc

• 15 odpovědí
    • 5,8tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem vasavodka,

Zdravim,chtel bych se zeptat co je vedle nadobky na vodu do chladice za tu kulatou vec v gume kde tam konektor a hadicka vede ke skrtici klapce,vlozil bych obrazek ale nevim jak

• 6 odpovědí
    • 2,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem vasavodka,

Zdravim,mam fabii 1,4 mpi 50 kw a chtel bych se zeptat kde najdu snimac nasavaneho vzduchu? Dekuju za pomoc

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Zimek,

zdarec mám opět problém, Fabia rv 2001 50kw 8ventil. neco je špatně a nevim co ani mechanik se s tím nesetkal. měl sem zloměnou měrku na olej cca 8-10cm od konca tak sme tak koupili druhou(na špici už je kulička) a tu mu to během 5km ohlo opět v těch samých místech. co by to mohlo provést? zatím nic nevim nemá čas a vanu budem sundávat až ve středu. nemá někdo podobnou zkušenost?

• 6 odpovědí
    • 2,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Tommmmy,

Zdravím. Chtěl bych poprosit o potvrzení/vyvrácení mé domněnky, kde se nachází kontrolní/výpustný šroub oleje převodovky u Fábky (typ převodovky FNK, motor 1,4 MPI 50 kW). Jestli tuším správně, tak se zrovna v tomto případě na převodovce nachází jen kontrolní otvor, který slouží zároveň jako výpustný. Foto dávám do přílohy a pro jistotu i krátké video... Předem moc díky! MOV04781.MPG

• Pozitivní
    • 48 odpovědí
    • 31,9tis zobrazení
  8. Dobrý den, rád bych se zeptal v čem může být problém. V autě něco jakoby zvoní, cinká, ale jen při zařazené rychlosti (a dokonce se mi zdá, že pouze od stupně 2 výše), když na to hodně přidám, jakoby v tahu, pokud přidávám zvolna nedělá to. Pokud takto dupnu na plyn při vyřazené rychlosti, tak se zvuk neozývá. Čím by to mohlo být? Napadá mne selským rozumem jedině spojka (nevyznám se v tom). Jinak spojka při neutrálu nijak neklepe. Někdy nejde zařadit jednička nebo zpátečka, ale po prošlápnutí spojky již zapadne. Našel jsem, že to zvoní, cinká, pokud je vadný katalyzátor nebo nějaká vada ve výfukovém systému, ale to by přece zvonilo i při vyřazené rychlosti... …

• 1 odpověď
    • 5,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Tomas.cz,

Mám dotaz, obvčas mi škubne motor při jízdě, stává se to zřídka kdy, udělal jsem diagnostiku a vyčetla mi chybu 16684 vynechání zapalování sporadické/vícenásobné Nesetkal jste se s tím už nekdo? Dík moc Tomáš

• Pozitivní
    • 22 odpovědí
    • 18,9tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Zimek,

Zdarem mám problém, Fabia rv 2001 50kw 8ventil. 3 týdný z5 sem kontroloval olej byl tak v 1/3 mezi riskama a dnes mi to hodilo servis insp. olej tam nebyl a v nádržce s chladící kapalinou nebyla voda ale emulze. následne sem při vyplém motoru vytáhl měrku a zjistiil že olej nikde. merku sem zasunul nejspíš obráceně( jen sem ji otočil) a najednou tam cosi začlo drnčet. ihned sem vypl motor a zjistil že měrka je vysunutá, otočil sem měrku ještě ejdnou a motor běžel normálně. nemám tucha proč motory sou pro mě španělská vesnice. těsnění pod hlavou sem měnil cca před rokem při výměne hydroštelu. motor má nalétané 241000. díky za rady. Zim

• 5 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Bracho90,

Ahojte prosim vas surne o pomoc jedna sa o fabia 1 1,4mpi auto z nicoho nic ide ako keby na tri valce na jednotke sa ledva pohnem a celkovo nema vykon,uplne lenivy motor,sem tam sa aj prehreje. Na diagnostike my vyhodilu tieto chyby.Dakujem pekne za pomoc,popripade keby mi napisete tel,cislo,ja by som vam zavolal.Dakujem Dost mi to suri aby sa to odstranilo,dufam ze to nebude hlava

• 1 odpověď
    • 2,3tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Mr.PeLi,

Zdravím všechny uživatele tohoto fora! Dobu jsem zde i na internetu hledal informace o adaptaci klapky přímo na motoru 1,4 MPI 50kw a bohužel jsem nikde neuspěl.. Skrz „diagnostiku“ jsem si udělal adaptaci klapky. Z vyhodnocení – Adaptace O.K. usuzuji, že by v tom problém neměl být, nicméně… Koukal jsem se na základní nastavení, které při nesešláplém pedálu ukazuje hodnotu 10110110. Dále by mě zajímalo, kolik km najedete na nádrž. Tykám si s vyšší aktuální spotřebou, která při sešláplém plynu skočí za studena i na 32L\100km. Ve městě z toho je podle palubního počitače průměrně kolem 10L\100km. .. Nemám v okolí žádné Fabiátory, u kterých bych si mohl tuto hodnotu…

• 12 odpovědí
    • 12,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem shaq,

mam fabia 1,4MPI 50kw druhy rok mi roby problem štartovanie, vlani sme menili sviečky a tepelne čidlo a šlo to až do minuleho tyzdna zase to začalo tak som znova vymenil sviečky a pritom jazdim ročne len okolo 7000 km tesne predtym som mal servisnu prehliadku zatial auto ide môže to byť len vo sviečkach alebo aj iné trouble ? vie niekto poradiť ?

14. Zahájeno uživatelem Sssisko,

Čaute kluci, má už někdo zkušenost s demontáží a montáži hlavy na 1.4 50kw? Myslíte že se to dá zvládnout doma a nebo se to musí odvést do servisu? Na kolik asi přijde těsnění pod hlavou? A na kolik by to v servisu vyšlo? Dík

• Negativní
    • 18 odpovědí
    • 40,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem vasavodka,

Zdravim,mam 1.4 mpi fabia combi,pri jizde do kopce ztraci vykon a jako kdyby se dusil,svicky a filtr meneny,nevite nekdo co stim? Dekuju predem za rady

• 10 odpovědí
    • 13tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Manek88,

Dobry den, tady na foru jsem zjistil, ze motor 1.4 MPI 50kW splnuje EURO2, novejsi potom EURO4. Jak sjem pochopil, jedna se hlavne o zmenu firmwaru v ridici jednoce a to proto, aby se zvysila teplota vyfukovych plynu a katalizator nejak lepe fungoval. A ted otazka: Jde vubec a pokud ano, jak je to slozite prehrat firmware mazi jednotlivymi verzemi? Ja osobne vlastnim EURO4 a to asi musim splnit i na emisich, ale EURO2 ma pry mensi spotrebu, takze pokud by to slo, hned po splneni emisi bych si nechal prehrat fw na EURO2. Co to vsechno udela s 2. lambdou, skazi se? Nejde na tu dobu jednoduse odpojit, aby se s ni neco nestalo a uzivat si tak podle nekterych az o 2 l/100k…

• 11 odpovědí
    • 14tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem MirQoo,

Zdravim, chcel by som sa opytat v com moze byt chyba, ak pri vyradeni rychlosti (alebo pri zaradenej rychlosti) a pusteni plynu mi z prednej casti (asi od motora/napravy) nieco pravidelne klepe. Moze to byt zotrvacnik ? Pripadne nieco na spojke (ktora zabera uz dost vysoko, ale zatial nesmykala, tak som to ani neriesil moc). Vdaka za info.

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Speedlimit,

V poslednej dobe som si vsimol ze mi nejako stupla spotreba 1,4 50kw, aj po zahriati motora nechce klesnut pod 11 na PP v meste. Diagnostika nic neukazala poradte mi nieco alebo co mam vycistit. Vdaka

• Pozitivní
    • 418 odpovědí
    • 118,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem scevo,

Zdravím, potrebujem poradiť aký olej kúpiť do Fabie Junior 1.4.benzín. V servisnej knižke mám napísany po poslednej výmene Castrol 5W30, ale z toho existuje nejaký typ EDGE, ďalej Magnatec, EDGE FST atď. Poraďte čo kúpiť aby som ho mohol doliať.

• 3 odpovědi
    • 4,8tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Kulda_5,

Ahoj, mám najeto 70 000 a mám zdřejmě problém se sáním, při jízde za studena a někdy i na malé otáčky děsně pocukává a zastudena se špatně i rozjíždí. Tak jsem moji Fabku napíchni na VAG a vyhodil toto: 17549 - Load Calculation Cross Check: Implausible Value P1141 - 35-10 --- Intermittent Z VISky jsem zjistil ze je to netesnost v sacím potrubí, nevíte nekdo kde by mohla být chyba ? Díky za jaké koliv nápady

21. Zahájeno uživatelem TheGodfather,

Zdravim, mam taky problem, že ak pridavam plyn tak mi otacky okamzite vyletia až na 4000, ale rychlost sa zvysuje minimalne. Preto musim plyn pridavat uplne pomaly a jemne aby auto islo plynule. Viete mi niekto poradit? Na diagnostike som bol a VAG chybu nehlasi. Dakujem pekne Roman

• 1 odpověď
    • 1,3tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem MrFreddy,

Zdravím, potrebujem radu ohľadne mojej Fabie. Na neutrálnych otáčkach je cítiť, že motor vynecháva. Keď idem a začnem pridávať tak sa na chvíľu zarazí, uberie a až po čase začne ťahať, medzi tým trhá a vítiť vynechávanie. V diagnostike sú kódy P030x - Cylinder Misfire Detected u všetkých valcov (P0300, P0301, P0302, P0303, P0304). Vymenil som sviečky, lambda sondy, palivový filter, palivové čerpadlo, ostatné filtre a stále nič nepomohlo. Vedel by niekto čím by to mohlo byť? Fabia má 35 000km a rv. 2002

• 1 odpověď
    • 3,8tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem corrny,

ahoj mam problem auto ma hroznejt zvuk pri pridani plynu vice video nevite co to muze bejt dekuji

• 17 odpovědí
    • 9,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem mirda1234,

Dobrý den, na Fabii 1.4MPI 50kw rok 2000 typ motoru ATZ. Pociťuji na volnoběh třepáni celého vozu a kolísání otáček na volnoběhu. Co myslíte že by to mohlo být? Může toto třepání mít spojitost s vytahaným rozvodovým řetězem? nebo to může být špatný vstřik? Děkuji

• 9 odpovědí
    • 9,4tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem intelsk,

Dobry den mam taky problem Obcas mi ide tažko zaradit do 1 3 5 ale nie stale len obcas napr ide tažko do 3 potom skusim este raz dat do 3 a ide v pohode. Skusal som dat vazelinu aj na ten klbik ale nič.Spojka zabera pohode auto ma najzdene 142tisic

• 5 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.