Přejít na obsah

Vysoká spotřeba


Speedlimit

Doporučené příspěvky

  • o 3 roky později...

Čau lidi, mám problém se svou Fabií. Mám spotřebu 10 l/100 km, což je fakt hrozné. Už jsem měnil termostat, svíčky, vzduchové i palivové filtry a pořád špatný. Na diagnostice mi to ukázalo špatnou lamdu a vzduchový filtr. Vynuloval jsem to, abych si to ověřil a lamdu mi to už neukázalo. Ta spoteba je taková cca od té doby, co mi měnili těsnění pod hlavou. Teď se mi zdá, že je čim dál víc vody v chladiči, může to mít všechno nějakou souvislost? Předem díky za odpovědi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

čau

Asi dva roky jezdim s fabiíí combi 1.4mpi,co se týče spotřeby tak asi tak že si to veme na kratší trasy něco k 6/100km a delší trasy klidně do 5l/100km,a řekl bych že jezdim tak přiměřeně...tak akorát...

Mam vyzkoušeno i to že záleží dost na obutí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj, mám Fabii 1,4 MPI 50kW najeto 86tkm.Už jsem vyměnil svíčky, vzduchový i palivový filtr (termostat, ale ten nemá vliv), čistil škrtící klapku (tím se zmenšila odezva na plyn).Po výměně těchto věcí už ani VAG žádnou chybu neukazuje.Dle VAG lambda reguluje 0 až -10,5%, ale ještě se mi nepodařilo jít do plusových hodnot (testováno jen na volnoběh).Vyhřívání lambdy 5 ohmu.Na trase 60km mezi okreskama (přes žádné město jsem nejel) naprosto pohodovou jídzou spotřeba 7,6.To je celkem dost.Kde by mohl být problém?

Editováno: , autor: kren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak já mám sice 1.4 MPi 44kW ale ty motory jsou stejné a můj dlohodobý průměr je 7,3l/100Km a myslíím si že je to normálka, hodně záleží na stylu jízdy, ale určitě byych zkontroloval kompletně výfuk, co je to za kravinu že termostat nemá na spotřebu vliv, pokud jsi měl ještě origo ty starší typi tak ty nezůstavali zavřené ale byli pořád otevřené, já měl s termostatem taky problém byl pořád otevřenej a trasa Havířov - Praha motor pořád studenej a spotřeba něco přes 8litrů.

Jinak ještě co bereš za benzín, když natankuju shell V power racing tak nemusím jít tak po plynu a je to dost znát pak na spotřebě

Editováno: , autor: wiglegummi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktéž jsem řešil proč si fábka začala brát víc, kontroloval co se dalo a nakonec mi poradil známej ať se kouknu na vlnovec. A měl recht byl prdlej.

No tak je pravda že vlnovec na tom nebude nejlépe, ale že by byl prdlej se mi nezdá.Poslechově ani když dám okolo ruku tak to nikde neutíká, ale to pletivo je už trochu uvolněné.

Editováno: , autor: kren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...