Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Dobrý den, u mé fabie 74 kw při zešlápnutí plynu auto krásně akceleruje, ale po cca 2-3 sekundách přestane táhnout. Stačí jen plyn povolit a zešlánout ho znovu. Auto je po výměně váhy vzduchu. Auto má najeto 130 tisíc. Nemáte s tímto někdo podobnou zkušenost? Děkuji.
-
- 14 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, aku ma mat spravnu orientaciu velntil na palivovom filtri ako je na fotke nizsie (vyznacene v kruhu). Stale mi to tam vytlaca naftu. Filter mi uz dvakrat po sebe menili. Na ventile je sipka ktora ukazuje smerom ako je cervena sipka na obrazku. Prosim poradte ako to ma byt spravne zalozene. Alebo poradte co mam robit aby mi tam konecne netiekla nafta. Ventil je tiez novy a teda aj gumycka na ventile je nova. (je to orig. ventil a aj filter, teda nie nejake lacne nahrady). Necistoty pri vymene vylucte. Dakujem vam. Fabia I, 1.9 TDI 74kW, rok v. 2001
-
- 11 odpovědí
- 13,3tis zobrazení
-
-
Zdravím vás všechny, Jedná se o fabii první generace 1.4TDI 55kw,kod motoru AMF, začalo mi bouchat nebo mírně šrotovat u převodovky nebo v převodovce,ale když dám řadicí páku k sobě,tak je to dobrý, nejvíc to dělá,když je chladno,tak vás prosím o pomoc .........děkuji všem
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím kolegové, měl bych takový dotaz, všiml jsem si toho nedávno, při nastartování auta, a nechání ho na volnoběh, je slyšet jakoby hučení, ale pokud jdu se podívat pod kapotu tak to slyšet není.. Pokud lehounce přidám plyn tak hučení ustává.. Včera jsem čekal v koloně ve městě, a tam jsem to hučení slyšel, ale jelikož jsme stáli cca 5 minut na místě tak hučení ustalo a začalo zase až po přidání plynu... Vůbec nemám tušení co by to mohlo být, nemá někd zkušnosti, nebo typ co prověřit? VAG bez chyb. Motor 1.9TDi 74kw, AXR, rv. 2006 Díky moc za každej postřeh
-
- 35 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Dobry den. Na zaciatok sa chcem ospravednit ak tu tento problem uz bol rieseny ale ja neviem najst odpoved nato co sa moze stat s motorom po odpojeni klapky v sacom potrubi. Mam 1.9 sdi a minuly tyzden mi zacalo autom trhat (cukat) pri povoleni plynoveho pedalu a opetovnom zosliapnuti pri nizkych otackach. Pri prudkom zrychleni sa toto nedeje. Pisalo sa tu ze treba odpojit tu skrtiacu klapku v sacom potrubi. Urobil som to a vyzera to tak ze auto zase ide ako ma ale bojim sa aky to bude mat vplyv na motor ked budem takto jazdit. Netreba vymenit ten motor skrtiacej klapky alebo ake je vlastne riesenie tohoto problemu. Dakujem.
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím vás kolegové Jelikož jsem nic nenešel ohledně výměny spojky klimakompresoru Denso Přesně 6Q0 820 803 J Nevíte někdo čím nahradit a nebo lépe jak vyměnit ložisko eventuelně i spojku??
-
- 8 odpovědí
- 12,2tis zobrazení
-
-
Muzete mi nekdo vysvetlit v cem jsou jine filtry na PDcku od roku 2005? krom toho,ze je ten novejsi kratsi tedy mene vysoky:D. to same sem zazil u JTD motoru a zamenit to slo vpohode,ale radej se ptam. mame na sklade vyprodej a jak na potvoru tma je ten do roku 2005 mylsim si,ze fungovat by to melo,ale presvedceny nemuzu byt. pripadne kdyby nekdo mel ten novejsi motor a mel zajem muzu pustit za super cenu UFI filtr je to skoda nevyuzit nevim za kolik kupujete filtry kdyztak zrovna napiste co pouzivate za znacky po kolika km menite a kolik platite? klidne to rozepiste aj na vsechny filtry at to tema je o necem
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Môže takýto silentblok sposobovat vibracie pri prudkom zrychlovani ?
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Chci jsi koupit starší fabii combi a nemužu se rozhodnout jestli 1,9 SDI nebo 1,9 TDI. Měl jsem fabii combi s motorem 1,4 TDI 51kw ale auto jsem roztřelil, a chci něco silnějšího Zajimaly by mě klady a zapory těch motoru a jejich největší bolesti, popřípadě skušenosti dlouhodobých uživatelů. Dík za vaše odpovědi. Pokud již nejaký podobný článek na foru existuje tak mě prosím nasměrujte.
-
- 12 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, rád by som sa informoval či niekto nemáte skúsenosť s výmenou turbínky (oběžného kola) v turbe za väčšiu podobne ako v tomto videu : http://www.youtube.com/watch?v=wqXe0ln7-WQ . Tento týpek vymieňa diely v turbe td05h 16g, avšak ja by som rád niečo podobné skúsil (ak je to vôbec možné) v turbe z Fabia 1.4tdi PD55. Je možné vymeniť tento diel aj v turbách montovaných do Fabií 1.4tdi 55kW ? Aké turbo sa montovalo k týmto motorom sériovo? ( viem že to boli nejake VTG turba ale nejake označenie alebo tak...) Ak to možné nie je, je nejaké turbo vhodné na tuning pri ktorom by nebolo nutné prerábať len vymienať ? Aby ste mali asi prehlad, o aký tuning b…
-
- 0 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím... Mam Fabii I RS rv. 2006 a při teplém startu krásně nastartuje, ale 2 vteřiny na to chcípne... Udrží se až po tomn, když se klíček podrží ve startovací poloze o chvíli déle cca 3sek, dokavad se neprekona ta hranice kdy to chce chcipnout.. Nemate nekdo sajna co by to mohlo bejt?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahojte.Mam 1.9 Tdi 74kw. Tak tiez pri pridani alebo ubrati plynu alebo pri rychlejsom pusteni spojky mi tiez pocut taky kovovy zvuk od motora. Najprv mi bolo povedane ze to je na sto percent prevodovka niake satelity, oprava ze bude stat 450eur.zohnal som novu prevodovku,zalozili ziadna zmena. Vymenil som vnutorne a vonkajsie homoklby,tlmice,komplet predna naprava,reakcna vzpera, silentbloky na ramenach predne aj zadne a stale to bucha aj ked podstatne menej.penazi je tam uz na kasu a nikto si s tym nevie radi. poradte niekto. Dakujem
-
- 1 odpověď
- 3,5tis zobrazení
-
-
zdravim vas kolegove. mam takovy mensi problem s moji fabii. mam ji 4 mesice, kupoval sem ji s 173000, ted ma 189000 a objevil se prvni problem. dnes sem mel dojezd na nadrzi asi 120km, tak sem si rekl ze natankuji. tankoval sem u slovnaftu, a po nastartovani ejhle...problem. fabka proste nejede. nebo jede, ale je pridusena. a jak se dostanete nad 2000tis otacek a date plnej plyn,tak auto cuka. zrychluje,ale malo a cuka. a trochu vic kouri, nez kourilo predtim. myslite, ze je to proste spatnou naftou? nebo je nekde problem?(vstriky, turbo, vaha vzduchu,...), auto sem si dnes napichl na diagnostiku a diagnostika vyhodila hlasku P1570 - vim ze to je neco s imobilizerem. chy…
-
- 3 odpovědi
- 5,7tis zobrazení
-
-
Pri prudkem pohybu plynovym pedalem se mi zepredu ozve jakoby kovove klepnuti.Nejvic je to slyset asi kdyz jedu na 3-ku a zacnu jakoby skubat s plynem.Dam plnej a hned pustim, tak to zepredu klepne.Je to na fabii RS TDI. Nesetkal jste se s tim nahodou nekdo?Dekuji
-
- 8 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Prosím o radu, při STK mi bylo sděleno že drážkový řemen co mám v autě vypadá "příšerně" a že je na výměnu... a nechtěli mi věřit že je tam pouze 8 tisíc Km. Řemen výrazně změnil podobnu a něco do něj vybrušuje drážku z vnější strany, zřejmě napínací kladka. Je to řemen značky DAYCO. Fotku přikládám. Co si myslíte o vizuálním stavu? Je to na reklamaci?
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, můžu nalít "Diesel TOP Q Verva" od Benziny do Fabie I, 1.4 TDI PD, 55KW AMF? Díky.
-
-
- 75 odpovědí
- 26,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Prosím vás moc o radu..Vlastím fabii 1.9 TDI r.v. 2002 a co pozoruju a čtu, dost mi to žere a nějak moc netáhne.Spotřeba 6,3L/100km měřeno podle tankování - průměr pod 6 jsem se nedostal...Max rychlost 180 a víc ani tuk, čtu že mám to jezdí 200.Příjde mi že to moc netáhne, oproti jiné ve které jsem se svezl.Nevíte čím to může být? PS:je to Combi a jezdím na 15".
-
-
- 35 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, Fabia 1.9 mi občas běží jen na tři válce, prakticky jen po nastartování, a to ne vždy. Zdá se mi, že je to hlavně po studeném startu, pěkně to klepe. Diagnostika nehlásí žádnou vadu. Co doporučujete za postup? Má s tím někdo zkušenost?
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim,prosim o rychlou pomoc,uz si nevim rady s termostatem u fabie 1.4TDI 55KW, minuly tyden se mi dostala rucicka na teplomeru nad pulku,radsi jsem zastavil,a podival jsem se jestli je vse ok,voda o.k, ale hadice za termostem studena,prijel jsem domu a vse ok,radsi jsem koupil novy termostat .....a porad to nepousti,rucicka budiku o.k -uprosted- nehreje se i kdyz ho zenu 170.ale hadice za termostem furt studena.poradte mi prosim co s tim,a zapomel jsem,ze to topi.............dekuji za info... omlouvam jestli se toto tema opakuje,
-
- 18 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,po vymene spojky mi jde spatne radit jednicka.Dokazete mi poradit , co postelovat na tahlu razeni at to nemusim znovu vozit do servisu? diky
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Dá se na FRS dat nejake jine popripade vetsi turbo ? krom toho co se dava na ARl 110kW ?
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, Prosím o radu.Moje fabia RS mi začala žrát kolem 10ti ...mrch jedna. Olej jsem dolíval po měsíci cca 100ml. Děkuji předem za rady.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zajímavý článek. Myslím že se to týká i nás,nebo se pletu?.http://www.prevodovky-sixta.cz/index.php/degradace-oleje
-
- 9 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, stal jsem se majitelem Fabie RS 96kw r.v. 2003. Má najeto nyní 191 000Km . Jelikož jsem mladý a nezkušený, bych chtěl radu od zkušenejších a zasvěcených borců. Studoval jsem různé články a fóra ohledně chip tuningu, ale nikde jsem nebyl schopný najít dostatečné info. Proto se tedy ptám: Je vhodné investovat do chipu u tohoto motoru? Pokud ano je potřeba ještě udělat nějaké dodatečné úpravy? Zajímá mě jestli to třeba nezkrátí životnost turba nebo třeba celého motoru a jesltli má chip opravdu vliv i na spotřebu. díky moc za postřehy
-
- 10 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zacla mi klouzat spojka a pri lehce seslaple spojce(cca v bode zaberu) se ozyva chrceni zepredu. Tak jsem se chtel zeptat zda nechat vymenit jen spojku(pritlacak + lamelu + lozisko) nebo i setrvak? Mechanik mi nabidl spojku od znacky LUK. Mate s touto spojkou nejakou praktickou zkusenost? Jinak jsem slysel , ze snad spojka jednoho vyrobce nepasuje do setrvaku druheho vyrobce, coz se mi zda jako kravina ,ale nevim no. A ceka pri vymene nejaky uskali a musi se vymenit i prevodovy olej nebo ten nevytece? Dekuji za info
-
- 8 odpovědí
- 6,7tis zobrazení
-