Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
zdravím vás, neviem ako je to v čechách, ale na slovensku zvykneme mať vo "veľkom" technickom preukaze napísanú okrem iného aj spotrebu, či už v meste, mimo mesta a aj priemernú v rôznych kombináciach týchto troch možností a mna by zaujímalo akú spotrebu máte napísanú ako spotrebu v meste? záujem vysvelím neskôr
-
- 21 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
-
Zdravím chtěl bych prodat svou fabii combi 1.9 tdi r.v. 02..Nebudu už řešit problém se spotřebou at si stím kupující po seznámení spraví.Důvod prodeje chci něco silnějšího. Najeto :170t. výbava Elegance, plná výbava prom tempomatu a navigace.Interier plně zachovalí a čistý a vše funkční. Exterier odpovídá staří vozu, pár škrábanců.Není bouraná.jezdí na 15tkách. Opravy:Nový startér, nová stk, nová sahara, ted vyměněny filtry a olej, doplnění klima, nové silenbloky a čepy.Podvozkově vše v pořádku nebouchá, vše co bylo ptořeba vyměněno...Před 2t měněvy zadní tlumiče. Prosím o nějaké oceněnní kolik bych za ní mohl dostat..Moc děkuji
-
-
- 22 odpovědí
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, chcel by som poradit s mojim problemom, kde na fabii 1.9 TDI ATD nepravidelne vibruje na volnobehu. Trochu syci okolo IC, takze som myslel, ze je to tym, ale napojil som to na diagostiku a neni tam vobec ziadna chyba za posledny polrok/rok. Vstreky maju max 0.2 korekcne davky, vaha vzduchu ukazuje v poho nad 850mg, turbo tlaci tiez v norme, len asi kvoli diere jemne mensi nabeh. Takze mal by som otazky na poruchy, ktore podozrievam. 1. ako sa prejavuje diera v IC alebo hadiciach od/do turba ? Mal by som mat chybu nedosiahnuty plniaci tlak, lenze ja som nemal ziadnu chybu. 2. ako sa prejavuje pridreta volnobezka alternatora ? je len take suchtanie…
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
ahoj mam fabku rs a egr ventilem mi to protyka....chtel bych to nahradit EGR Power Pipe Kit od dieselpoweru. jen zaslepovat to nechci protoze mi to stejne malinko potece (to mi tady bylo receno) Takze se chci zeptat koupit ten kit od dieselpoweru nebo staci sehnat na netu nejakou rouru cca za 500,-kc v cem je ten od dieselpoweru lepsi kdyz je tak drahej. Koukal jsem na netu a domaci kutilove prodavaji nahradu kolem 500,.kc DIKY za rady
-
- 13 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, nevíte někdo jaký jsou potřeba rozměry podtlakových hadiček na fabii 1.9 tdi 2001, myslim hadičky co jsou mezi ventilama a na regulaci turba. Všude píšou něco jinýho, díky
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat, jestli má motor 1.9 TDI příhřev motoru pro rychlejší zahřátí. Fabia r.v. 10/01. Díky za odpověď.
-
- 39 odpovědí
- 15,6tis zobrazení
-
-
Zdravim odbornky a obracim se s dotazem nemali nekdo podobny problem nebo se s nim nesetkal.Mam Fabii Sdi startuje uplne krasne na cvrnknuti ,ale asi po 1minute kdyz na volnobech pridam plyn a pustim ho jakoby mel snahu vynechavat,kdyz se rozjedu hned po nastartovani tak slysim asi pri 1200otackach takove zvuky jako kdyz se motor hada a bezi na 3 vakce,ale kdyz pridam tak ten zvuk zmizi a jede normalne.Tohle udela vzdy po ranu kdyz je motor studeny pak behem dne uz bez problemu.Mam tam nove zhavici svicky,serizeny predvstrik ,klapka na sacim vedeni taky funguje /zlehka/ .Chystam se jeste vyndan a vycistit EGR ventil ale nevim jestli by to mohlo mit vliv.
-
- 23 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
Ahoj mam fabku I rs a jiz delsi dobu mi tece odnekud olej. Dolivam prakticky po trech tydnech tak cca 2 dcl. Turbo bylo minuly rok meneno....Egr urcite protyka ale nejsem si jist ze by to teklo az takhle. Pri sundani krytu motoru je zespoda videt cele turbo a hadice od oleje. Poradte diky.......
-
- 6 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Ahoj...pred 2,5 rokem jsem menil na fabii I rs turbo za nove....vcera jsem mel auto na heveru menil jsem cepy a vsiml jsem si ze je cele turbo od oleje. Sundal jsem kolinko co vede do cooleru a vytekla na me asi decka oleje......je mozny ze po ujeti cca 20tisic km to dela to same co predtim se starym turbem? Samozrejme mi do toho tece i olej z EGR ventilu....ale to neni takova tragedie. A druhej dotaz: chtel bych misto EGR ventilu dat prirubu ale cetl jsem nekde na foru ze by to mohlo dopadnout spatne kdyz turbo pousti hodne olej a neni tak zpetna klapka.....diky za rady a nazory
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravim,Chcem sa spytat skusenejsich uzivatelov pripadne aj tych ktory maju ETKU aky vstrek patri do 1.4TDi 55 KW rok vyroby 2003 kod motora AMF dnes mi odisiel na prvom valci a bol tam vstrek s oznacenim BA ale na ostatnych 2 je BJ a nikde mi nevedeli ani v mototechne poradit aky tam ma sprave ist . Vopred dakujem za odpovede
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Mám problém otočím klíčkem naběhne palubovka a začne auto chrčet od motoru, jak nasraný sršni. Zpočátku to dělalo v intervalech, teď pořád je to docela hlasitý zvuk )taove chrčení), ale auto nastartuji bez problému a jezdí bez problémů netušíte, kde by mohl být problém ? Žádná signalizační kontrolka o chybě nesvítí. Děkuji za odpověď.
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, jezdím s 1.9SDI a celkem to dusim, resp řadim na vyšší stupeň většinou kolem 2tis otáček (do kopce to točim samo trochu víc). Na 1. necham 1-2x otočit kola, na 2. jedu do 30-40kmh, na 3. do 45-50kmh a na 4. jezdim po městě podle předpisů 50-60kmh.. Rád bych věděl, jestli je tento nízkootáčkový styl jízdy škodlivý pro motor/převodovku/nebo co, a proč tomu tak je? Pokud to ničemu nevadí, tak budu rád:-) PS: jezdím na spotřebu a nikam nespěchám a při nižších otáčkách mi PC ukazuje menší spotřebu (btw spěchat v SDI stejně nejde páč to nejede ať to točíte jak chcete :-DD) Díky za názory!
-
- 10 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, koupil jsem Fabii SDI 1.9, 2003. Najeto 170 000km. Chtel bych se zeptat, jestli by nekdo podle obrazku poznal, jak je stary rozvodak. Jelikoz by mel byt menen po 150 000km, tak by stacil vedet alespon hruby odhad. Pripadne da se z nejakych cisel zjistit datum vyroby? Zde je album se 4mi fotkami: http://imageshack.us/g/1/10090585/ Samozrejme vim, ze vymena je nejlepsi, ale rad bych vedel alespon nejakej hrubej nastrel. Diky moc
-
- 3 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
Už delší dobu mě trápí problém při startování - žhavení v pohodě, otočím klíčkem a někdy naskočí na první otočení i při teplotách pod nulou, jindy dokonce při teplotách kolem nuly nebo nad nulou se po prvním otočení motor divně "zhoupne", jako kdyby už v baterii nebyla žádná šťáva, ale pak naskočí. Občas se stane, že se po takovém "zhoupnutí" vymaže paměť v rádiu. Zřejmě kritický odběr z baterie a systém rádio odpojí. Ale v čem je problém? Žhavičky podle autorizovaného servisu OK, jiný problém neodhalili. Najeto 206 000 km, pravidelný servis po 15 000 km. Druhá věc - při akceleraci na trojku, čtyřku nebo pětku z nižších otáček jde od pravého předního kola divné cukání, j…
-
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nejspíš mám v háji vstřikovací čerpadlo na fabii SDI, koukal jsem a moc jich na netu není, ale na octavii TDI 66kw se jich dá sehnat dost a levně, nevíte někdo jestli to pasuje ? popřípadě co to udělá když se zamění ?
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
dobrý den mam fabia 1.9 sdi auto je totalne bez výkonu a hlučnější motor , přišel jsem na to že je pojistka 24 (elektronika motoru) k.o když dám novou tak auto jen točí ale nenastaruju ho ,když nastartuju bez te pojistky a při nastartovaném motoru tam tu novou dám chod motoru se zklidní a auto táhne a má normální výkon ,,, ale zase to samo chcípe po ubrání plynu .....prosím poradte co mám špatného děkuji
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
ahoj chtel jsem se zeptat zda ste o tom motoru slyseli myslim ze ma kod ATL. Zajimalo by me jakej je rozdil v dilech mezi 59kw a 66kw jestli by prestavba byla hodne slozita nebo je to jen jinej soft a turbo s naklapecima lopatkama.
-
- 40 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Po devítí letech težkého provozu už mě solidně rezne výfuk (viz. foto v příloze). Nemáte někdo zkušenosti jestli ještě vydrží nebo mám měnit? Funkčně je ok. Jde mě o to, že když nekoupím origo, ale asi značku Walker (od žádný jiný jsem teto konkrétní nenašel) aby si ještě nepohoršil a po dvou zimách nebyl na tom ještě hůř.
-
- 2 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych na tomto fore. Mam jednu ( mozno smiesnu ) otazku ale dnes ked som kontroloval olej na mojej fabii a pozrel som sa na motor zda sa mi ze nie je rovno ale akokeby padal na jednu stranu smerom k baterii (mam anglicku verziu auta kedze zijem v UK ) tak neviem ci je na tej istej strane. Je proste na sikmo. Please ak viete nieco niekto o tom dajte mi vediet aby som vedel ze co mam robit, Dakujem
-
- 7 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Mate niekto skusenost zo sportovym filtrom ? Oplati sa to kupit do 1,9 SDI? Mam skvor na mysli vlozku ako sisku, rad by som vedel ake mate skusenosti ci sa oplati investovat ,dik
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřeboval by jsem trochu poradit. Mám škodu fabii ročník 2002 a má najeto přes 330 tisíc km. Přesto, že má dost najeto jsem s autem velice spokojen. Ovšem v poslední době se vyskytuje následující problém. Když jen tak lechtám plyn a mám okolo 1 500 - 2 000 (nejčastěji když jedu z kopce) začne se z prostoru motoru ozývat klepání. Jakmile však plyn nepatrně přišlápnu, klepání přestane. Nenapadá vás, kde by mohla být porucha? Díky moc všem za rady Tomáš
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
zdarec,čas od času při prudším zešlápnutí plynu se stane, že jako by auto ztratilo výkon, prostě se odstaví turbo a motor točí max. 3000 ot., pak když pustím plyn a znovu zešlápnu, tak problém zmizí a motor zase pěkně táhne. Tohle se nestává pokaždé ale jen občas a jak říkám, stačí jen pustit plyn, znovu sešlápnout a je to ok. Pak je ještě problém, když je motor studenej, tak to v tahu začne škubat s celým autem a to právě v případě že je to turbo odstaveny, ale jak je motor zahřátej tak to nedělá. A nevím jestli to všechno má vliv na spotřebu nebo ne ale dlouhodobá spotřeba podle palubního pc i podel ujetých km je 9 litrů, což na velice klidný styl jízdy je až až. Takže …
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
http://uloz.to/xuLzLdg/log-01-003-010-011-kurov-csv Ahojte můžete někdo mrknout na log? Dělal jsem ho na 4.stupeň, plný plyn a od 1500 -3500ot. Auto je zdechlé, v nízkých otáčkách kolem 1200 se docela klepe na 4ku v obci se mu asi špatně dýchá.
-
- 8 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, bylo mi řečeno že tenhle díl 045109479B Fabie 1,9/74KW PD kód motoru ATD r.v. 01 nemá. Podle ETKY má, podle prodejce a VIN také má, mechanik tvrdí že to tam nebude. Poradí mi někdo tady?
-
- 13 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
kto ma skusenosti s tymto pripravkom do motoru ceramizer , predavajuci to ospevuje do nebies tak rad by som niake postrehy ak to ktosi skusil, dik za info
-
- 6 odpovědí
- 16,9tis zobrazení
-