Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdravím Vás přátelé. Včera se mi stala nepříjemná věc a to, že když jsem odjížděl od známého, tak mi moje fábulka vypověděla službičku a musel jsem si jí pěkně odtáhnout, vzhledem k tomu, že je víkend, tak zatím jen teoreticky přemýšlím.. V podstatě.. Jsem stál asi 10 min s nastartovaným motorem večer, takže žádné velké teplo nebylo a při odjezdu jsem se rozjel, podle mě úplně normálně a při roztahovaní 1. rych. stupně zhruba při 2400 otáčkách mi vystřelilo z výfuku a ze předu od motoru jsem zaslechl podivný zvuk. Nic méně auto okamžitě umřelo a hned při prvním pokusu startování jsem si všiml, že z pod kapoty jde menší množství kouře, samozřejmě jsem se pokou…
-
- 18 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
-
Caute chalani. Uz dlho a vela som pocital o zaslepeni EGR ventilu ale stale sa neviem rozhodnut nakolko mam uz r.v 2006 a mal by som problem aj s elektronikou(cize by my svietila kontrolka) + niektory sa stazju na nejake problemy. Zaujima ma to preto lebo jazdim casto iba mesto a kratke vzdialenosti a po tyzdni uz citim na aute ze nejako zlenivelo nakolko jazdim v nizzsich otackach zo studenym motorom tym padom EGR stale on a taham bordel .Potom raz za tyzden idem po dialnici do roboty tak tomu nalozim 200km/h aspon 5 min co mi orporucali vsetci ze to pomaha precistit cely sacii trakt..A ono to fakt funguje na druhy den ide auto ako utrhnute ale o tyzden znovu..Podotyka…
-
-
- 6 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Chtěl bych vás požádat o radu.Vlastním Fabii I 1.9 TDI 74 Kw + chip.Toto auto už mám druhým rokem.Najeto 150.000 km a dosud bez problémů.Na doporučení jsem tam dával olej od Mobil 1 10 w 50.Od výměny do výměny jsem doléval max 4 dcl oleje.Bylo mi řečeno, že tento olej není pro daný typ motoru vhodný, proto jsem při další výměně do auta dal olej 5w30.Od výměny jsem ujel 150 Km a rozsvítila se mi kontrolka oleje --- měrka suchá!!!Mechanik mi řekl, že je tento olej je nejspíš řídký, tak jsem za dva dny olej vyměnil a dal jsem 10w40.Na tento olej jsem ujel 130 Km a kontrolka oleje blikla znova.Olej jsem dolél a opět jsem ujel kolem 130 Km a opět měrka suchá!Napadají mě jen tř…
-
- 5 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
chlapci v poslednej dobe som si vsimol ze mi motor niekedy nenastartuje na prvy sup musim vypnut zapalovanie a potom ho opat zapnut a uz nastartuje ... zatial sa mi podarilo zistit ale niesom si na 1000% isty ale mi asi nenatiahne cerpadlo palivo ked zapnem prvy raz zapalovanie a preto mi auto nechce nastartovat nestretol sa niekto s tym ?? dik...
-
- 5 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
zdravím všechny, vím, že to je již asi hodně omýlané téma, ale nikde jsem nenašel jednoznačné odpovědi na otázku. Uvažuju o pořízení vozu Fabia nebo Roomster s motorem 1,4 tdi (59 kw), na 1,9 tdi nejsou peníze. V tuto chvíli řeším výdrž motoru. Nyní se počet km pohybuje kolem 100-150 tis. Kolik tak cca činí nájezd na tomto motoru? Já s ním plánuju najezdit tak 200 tis, tak aby to vydržel Budu rád za jakékoliv podněty, postřehy. díky Pavel
-
- 4 odpovědi
- 11,3tis zobrazení
-
-
dneska ráno jsem chtěl nastartovat a nic vždy chytlo na poprvé a dneska??až na podruhé.nevěnoval jsem tomu až tak pozornost ale pak jsem zajel na shell a už jsem stama malem neodjel musel jsem dlouho točit startérem až po hodné chvíli motor opět běžel jak měl. celý den vše v poho ale ted jsem jel do obchodu a to samé dlouhý start.vždy jsem slyšel jak asi čerpadlo napouští takový ten zvuk bzzzz a cvakání asi relátka ale ted to bzučení už není slyšet nevíte co stím???děkuji
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
zdar chlapy,potrebuju radu,zda turbo z 1.4tdi 59kw z fabie prvni rady,rok vyroby nekdy 2006,nebo tak,tak jestli muze pasovat na fabku 2 rok 2008 motor bnv taky 59kw,resil to nekdo?prosim o radu
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj všici, mám takovej problém: cestou byla šílená průtrž mračen a při nájezdu na dálnici jsem omylem vletěl dost rychle do hluboký louže. Nic se nestalo, projel jsem jí v pohodě a pokračoval v lijáku dál, auto jelo jak mělo, všechno v pohodě. Cca po 5-10ti km mi najednou přestalo auto táhnout, jako bych ubral úplně plyn, vyřadil jsem a otáčky neklesly na volnoběh, ale na cca 1150-1200 ot/min. Po opětovném nastartování se skoro hned rozeběhne do těch samých otáček a po cca půl minutě začne blikat kontrolka žhavení. Dá se s tím rozjet na spojku, motor zvýší otáčky, ale jakmile dosáhne těch 1200, zase ubere točí konstantně. Spínač brzdových světel to nebude, světla svítí,…
-
- 6 odpovědí
- 4tis zobrazení
-
-
Mám takú laickú otázku - švagor chce kúpiť žene naftovú Fabiu (r.v. cca 2000-2002). Bojí sa však TDI, aby neodišlo turbo a nemal zbytočné náklady (predsa len pri aute s 250.000 km to reálne hrozí). Preto uvažuje nad SDI. Nepotrebuje žiadne žihadlo... Prišiel však na zaujímavú otázku. Keď na TDI odíde turbo, vznikne z neho v podstate SDI??? Inými slovami - keď odíde turbo, dá sa s takýmto motorom ďalej jazdiť (samozrejme výkon pôjde dolu)??? Lebo ak áno, za to rikizko by to stálo... Prosím neriešiť cenu TDI/SDI Fabie, ale len princíp fungovania/nefungovania motora aj bez turba. Ďakujem!
-
- 12 odpovědí
- 30,5tis zobrazení
-
-
zdravím, mám takový dotaz. Mám asi 14 dní fabču sdi, má najeto 190000km, udělal jsem hnedka rozvody, vše šlape jak má..Minulý týden jsem do toho nalil naftu a přidal aditivum...Posledních pár dní slyším od motoru takové pískání, ale jenom při otáčkách 1500 ot/min. Neví někdo, čím by to mohlo být? Dneska jsme koukli znovu do rozvodů a žádný problém, bylo to na VAGu a taky to žádnou chybku neukázalo... zajímavý je, že je to fakt jen při těch otáčkách 1500...když uberu nebo přidám, je slyšet jen správnej zvuk...jeden technik řek,že by to mohlo být nějaký ložisko, druhej že by to mohlo být čerpadlo...tak nevím,jestli se tam nějaká nečistota tím aditivem nerozpustila a nedělá…
-
- 3 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Zdar chlapy něvěděl jsem kam to napsat tak jsem to napsal jsem.Potřeboval bych znehodnotit hydraulický olej...Napadla mě nalít do nádrže obyčejnou vodu ,ale po ní olej jen prostě skaramelizoval a nic se nedělo ...Je nějaká rada jak by se z oleje stala třeba kaše ??nebo něco ? díky za rady .
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Nazdar. pocujte mam taky problem, na fabii SDI mi robi take nieco, ze ked s motorom dlhsie beham tak sa zrazu sam vypne, rucicka teploty spadne a drzi sa na nule a auto sa potom neda nastartovat, toci ale nechce chytit. treba pockat nejaky cas , kym auto akoze vychladne (?), rucicka teploty zase zacne normlane ukazovat a vtedy auto nastartuje. Este taka vec, ze ked som isiel mimo mesto, to znamena vacsou rychlostou tak auto v pohode dlhy cas jazdilo, jak som vosiel do mesta tak sa za kratko vyplo. kde moze byt chyba ? dakujem
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny a prosim o radu. Mam fabii 1.9 tdi 74 kw na ktere mam dva problemy mozna spolu souvisi.Prvni je ze pri 120 km/h motor ztrati vykon a nejede.Jakmikle vypnu motor a nastaruju tak je vse v poradku. Druhy problem je v tom ze auto nedrzi stalou stejnou rychlost.pokud dupnu na plyn tak jede ale pokud chci jet porad stejnou rycchlost tak motor zacne tak divne brcet a zpomalovat. Nevite prosim co to muze byt za problem moc dekuji
-
- 8 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Poslední měsíc mám problém se startováním někdy to chytne hned,někdy musím točit dlouho. V servise kontrolo valy jestli nepadá nafta a vše v pořádku. Vag taky žádná chyba. Děla to jak při studené tak teplém motoru. Dík za rady!
-
- 10 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
dnes mi začala blikat při jízdě kontrolka žhavení (1.9TDI) a píše to MOTOR DO OPRAVY a taky svítí v kuse kontrolka výfukových plynů. nevíte co to muže být??
-
- 16 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat na rozdíl značení motorů 1.9 TDI. Někde jsou TDI někde TDI a někde TDI ale všechny mají výkon 74Kw ...jaký je mezi nimi tedy rozdíl?? A je to ve výsledku poznat??
-
- 9 odpovědí
- 8,6tis zobrazení
-
-
Chtěl bych se zeptat, zda je motor 1,9 SDI 47kW u Fabie stejný jako 1,9 D 47kW u Felicie.Někde jsem četl, že je stejný, ale nejsem si jistý.Díky
-
- 4 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-
-
Zdarec odpo jdu přehazovat převodovku na svojem autě, chci se zeptat jestli to pujde dobře nebo nad tím zdechnu:-) dík Mates.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdar vsetci, riesim mensi problem ohladom chladiacej sustavy 1.9 TDI PD ATD motora. Je jednoducho potrebne vymenit termostat na vstupe do motora pohlad do motorovej casti spredu lava strana, pretoze podla vsetkeho nedoviera. 1. Na zaklade clanku o vymene termostatu () najskor bude potrebna vymena aj priruby. Aky je rozdiel ci je v prirube diera alebo nie? Podla toho co viem, tak by to nemalo sposobovat problemy, ci? 2. Nachadza sa vo vystupe chladiacej kvapaliny z motora (v miestach cidla teploty chladiacej kvapaliny) nejaky dalsi termostat pripadne termostatova skrinka (ako motor 1,4 ) pripadne nieco podobne? Pytam sa preto, ci nieco ine okrem termostatu a priruby…
-
- 11 odpovědí
- 23,8tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych !! Problem je ten, ze to auto netaha zdaleka tak ako by malo, turbo sa chyta ako tak az cca od 2200 do 3000 otacok inac je to hluche. Do kopca je to velka bieda, otacky na 4ke ledva drzim a casto musim hadzat aj do 3ky...Zaraza ma to, ze na VAG mi nic nezistili, tak mi povedali ze, to bude vahou vzduchu a ze jej porucha sa neda zdiagnostikovat. Auto nebolo diagnostikovane za jazdy, mozno aj preto im nic neukazalo. Dalsia skutocnost ktoru som zisitl vcera je, ze auto ma chip na 130 HP. Povedal mi to byvali majitel, ktory dodal ze uz jemu sa zdalo ze auto je lenive a ide slabo (dal kontrolovat chip ale ten vraj ide tak ako ma). V utorok som objednany na dia…
-
- 6 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Každý tu píše jak upravuje výfuk TDI,pojďme se zabívat chvilku výukem SDI, tenhle zvuk se mi moc líbí, nevíte někdo co tam má pod tím autem ?
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Chci se zeptat jestli je možné zapojit turbo na motor SDI aniž by foukalo do motoru, pouze se roztočilo pomocí výfukových plynů a bylo slyšet, o nic víc se mi nejedná, žádné zvedání výkonu, pořád to bude SDI se 47kw, dík za rady
-
- 5 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, jsem čerstvý vlastník Fabie combi 1,9 TDI 74 KW. Rok výroby 2004, najeto 54.000 km (dle servisky). Z jízdy jsem opravdu nadšený, předtím jsem měl Focuse v benzínu a to byl pěknej žrout a lenoch. Jediný co se mi nezdá je, že při zařazení 4 stupně rychlosti a držení plynu v určité rychlosti, tak se ozývá zvláštní hučení. Když podřazuji na 3 stupeň, opět hučí jako stará škodovka. Myslím, že je to převodovka, ale při tak málo najetých KM? řazení jde velmi pěkně! tak nevím, možná to prostě ke škodovce patří. Máte někdo zkušenosti? Dále jsem si chtěl nechat v servisu ověřit skutečnost najetých KM, ale to prý nelze, je to pravda? Díky předem za radu!
-
- 20 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
-
-
Zdravím tady všechny... Píšu tady za otce, krerý má Fábii RS 2005 a kupoval ji novou... Momentálně má najeto neuvěřitelných 27000Km!!!!!! V zimě nejetá a ještě originál pneu :-D Teď k věci: po zimě kdy ji oprášil, tak začal jezdit a spotřeba neklesne pod 7l/100km. Vím, že tady budou ohlasy, že jezdí jako prase atd, ale vím, že normálně jezdil 4,5 - 6l/100 podle jízdy, ale pořád říká, že jede úplně na spotřebu a prostě pod 7 to nejde..Jinak to žere teď s normální jízdou 9. Opravdu auto je servisované každý rok i olej má najeto jen třeba 5000km. Na diagnostice v žádné jednotce ani ťuk, kromě chyby, že je malé napětí, když zkoušel startovat, když nedobil baterku.... Máte ně…
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-