Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdravím, potřeboval bych poradit s následujícím problémem: Motor musí strašně dlouho točit starterem než chytne a potom asi po 2 až 4 km začne škubat a sám chcípne i v kvaltu. Když jsou mrazy, tak sice dlouho startuju, ale zase mi to pak už po cestě nechcípne. Jinak týpek v servisu řikal, že vynechává třetí válec, což sem poznal i škubáním auta při volnoběhu. Mám pocit ,jak kdyby se zavzdušňoval, ale palivový filtr nový i s těsněním, kontolovali mi i podávací čerpadlo a to taky ok. Prosím o radu nebo infotmaci, třeba jste už někdo řešil podobný problém. Děkuji
-
- 5 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-
-
-
Prosím poraďte, po výměně oleje došlo při jízdě k poruše a následnému vytečení oleje. Po opravě za studena strašně klepe na volnoběhu, v otáčkách i při jízdě. Po zahřátí se volnoběh sklidní, ale při jízdě u akcelerace přidáváním plynu stále klepe a před poruchou to nedělalo. Mám obavu, aby to nebylo na výměnu motoru. Děkuji za názory.
-
- 10 odpovědí
- 6,4tis zobrazení
-
-
Dobrý deň,chcem sa opýtať mám problem s fábiou motor 1.9tdi pri pohýnani v jednotke za studena mi trhne autom pri dvojke už nie pri zohriati mi už netrha nestretol sa niekto s týmto problémom za rady vopred ďakujem
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdarec pánové,včera jsem pucoval motor a všimnul jsem si že cely motor je z kopce pravá strana s převodouvkou jde mírně dolů.ale jak jsem se tak díval tak jsem si nevšimul ničeho neobvyklého.ani při nastartovaném motoru že by se nějak třepalo nebo něco podobného. Zkuste prosím SDíčáci sundat ten plastový dekl a kouknout na to jestli to taky tak máte? nebo jestli je u mě něco špatně.Díky všem za info. Foto dodám večer
-
- 6 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Jake jste dosahli Vmax na rovine ? tachometrove at se nehadame potom...
-
- 18 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci se jen zeptat. V garáži mám kanystr s 20 litry nafty, ale letní. Stojí to tam celou zimu i pres ty třeskutý mrazy. Je teda dost možný, že to přemrzlo. Nalili byste to teď do auta, když už nemrzne? Mám jen strach jestli se tím přemrznutím s tou naftou nemohlo něco stát (vyloučený parafín) atd. a abych tomu neublížil. Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém s Fabií 1,4 TDi-55KW, 2005, 240tis km. V rozsahu otáček cca 1800-2200 je slyšet jak píská turbo,někdo by to nazval vysokým houkáním. Rozdělal a vyčistil jsem trubky kolem egr a vůbec horní část sání,byl v tam bordel,trochu olej,prasklá žádná nebyla. Auto jinak jede super,zátah se zdá být v pořádku,spotřeba též.Kouř z výfuku vizualně taky v pohodě.Log zatím nemám. 1)Myslíte,že by mohlo být poškozené turbo? 2)Má cenu nechat vyměnit těsnění kolem něj,nebo ho dát rovnou na repas? 3)Jak je náročné turbo demontovat,neměl by někdo návod? ...netuším,co tam kdo přede mnou lil za olej,mohl by na to mít zásadní vliv?Mám připravený nový správný,mohu zkusit vy…
-
- 6 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
zdarec tuneři, mám problém s mým SDi.. při nezatíženém motoru na asi 1100 ot se mě tak roztřepe motor, že se bojím o kliku a o všechno...jako by to jelo na 3 vállce... při asi 165 tis km se nám stalo, že se zadřela vačka a rozvody otočily o 180°. všech 8 hydroštelů se promáčklo. žere to asi litr oleje na 2500km, vstřiky sem kontroloval.. otevírají se při 195barech. otázka, kdybych vyměnil vodítka, gufera a vyměnil nějaký ventil, pomohlo by to?? mám s tím BOBA DILEMA.
-
- 11 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
zdarec, mám dotaz.... za co je u SDička škrtící klapka, co akorát bzučí a bzučí a klapka se třepe jak zajíc před m*dem......není to tam zbytečnost za 6800 bez DPh???
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Mam problém a neznam odpověď na diagnostice se mi objevilla chyba " 19557 info literatura " ale servisní technik tuto chybu v odborne litëratuře nenešel prosím o POMOcc
-
- 2 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
-
Zdar, nechal jsem vyměnit na mojí fabii I rs nachipované 121kw plnou syntetiku + filtry. A chci se zeptat na kolik ujetých km je tento olej? Na 15 tis a nebo je to na těch 30 tis. Mám Castrol 5W 40.Mimochodem jsem ho našel až ted na netu za super cenu. http://www.top-oleje.cz/olej-castrol-edge-turbo-diesel-5w-40-1-l-p1181
-
- 4 odpovědi
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny. Je to tak mesic co mi zacala zlobit moje Fabka a to nasledujicim zpusobem. Prvni priznak byl takovy, ze jsem pri zarazene trojce a seslapnutem plynu pocitil silne skubnuti, jako by se prerusil privod paliva. To prestalo po vypnuti motoru a mel jsem nejaky den klid. Jenze to se postupne zmenilo a problem se opakoval casteji a casteji az do ted, kdy zacne temer ihned po nastartovani. To skubani se projevuje pouze pri silnejsim seslapnuti plynu, kdyz sepne turbo. Kdyz jsem zkusil moc to netocit, skubani se neobjevilo. Dalsi problem zrejme souvisejici se zavadou je, ze kdyz nastartuju a necham jet motor na volnobeh, po chvili zacnou kolisat otacky a motor jak…
-
- 23 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
-
Ahojte,mam fabiu 1.9TDI PD rv.2001 a mam taky problem ze pri vymene zavicov som zistil ze jeden zavic je cierny a ostatne su leskle.Auto ide zatial v poriadku aj startuje.Je potrebne s tym ist do servisu?Nepozna niekto nejake miesto v Kosiciach kde by som sa mohol ist s touto zavadou?O aky problem moze ist?
-
-
- 6 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravim lidi prosim o radu,když jedu tak je všecho jak má být ,ale nad 80km/h se ozívá takoví pískání nevim jestli je to od motoru nebo ze zadu zatim sem na to nepřišel jestli mate někdo skušenost tak bych byl rád za rady dík.
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Koupil jsem si nedávno F1 s motorem ATD 1,9TDI 74KW. Jede to pěkně ale zdá se mi že to táhne jen od 1500 do 2000 otáček a potom jako když to poleví a už netáhne. Jsem v tomhle laik ale chtěl bych zjistit jak je na tom turbo ale nevim jak na to. Co jsem se tu dočetl tak to jde přes VAG. Mám vag 304. Jde to i přes něj? Jak?
-
- 18 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahoj chci se zeptat,mam 1.4 TDi 51 kW a minuly tyden jsem mel 2 dny odpojenou baterii kvuli nabijeni. Po pripojeni baterie auto nejakych 200 km litalo jako divy jako kdyby melo o nekolik koni vic az jsem uplne cumel co se deje. Tahlo krasne uz od nejakych 1500 otacek, motor sel klidne a tise, co jsem predtim jezdil na trojku po meste treba tech 50 si ted vzala skoro 4 a zadny duneni. Dneska rano taky jeste krasa,jel jsem nejakych 50 km.Pak jsem na 2 hodiny zastavil,jel jeste nakoupit a par couracek po meste a kdyz jsem to u baraku natocil poznal jsem,ze uz to neni ono.Tohle uz mi delalo driv.Auto nejelo tak pekne, pri nizsich otackach v kabine slysitelne duneni, na volnob…
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Zdravím vás všechny... Mám fabii I, elegancku, TDI, kombíka a řekl bych že i docela hezkou... ale moje předchozí auto byl peugeot 106 S16 (cca 90Kw) s laděným výfukem... když pominu jízdní vlastnosti, tak fábia není vůůbec špatnej auťák, ale příjde mi to svezení maličko nudný, tak sháním rozumy jak se na TDi dá vyladit výfyuk? kdo s tím má nějaký zkušenosti atd... moje představa je asi taková, že dám pryč katík a všecko co je za ním a místo toho tam dám trubku... zatím nemám představu o jakém průměru atd, tak kdo už máte nějaký zkušenosti, tak dejte vědět. DÍK
-
- 7 odpovědí
- 10,6tis zobrazení
-
-
hledal sem podobne tema ale nic moc jsem nenasel co by se tykalo presne meho problemu, proto se ptam tady. Auto mi po ranu a po celym dni stani vecer po praci chytne na cvrnk, ale nechytne vetsinou na vsechny 4 valce. Dnes rano se stalo ze chytlo na 4 ale po chvili jeden vypadl. Nekdy nastartuju a hned ze zacatku prede jako traktor . Samozrejmne jet se s tim neda. Stava se to jen v zime ale loni sem to nebral v potaz protoze byly velky mrazy a auto se po cca 3 vterinach chytlo . Letos se nechyta ani ted kdzy je nad nulou. Pomuze mu tak tri az ctyri starty. Ve vAGU mi vyjela tahle chybka VAG-COM verze: IHR 304.0 Autosoft Číslo dílu řídícího modulu: 038 906 019 AF Ko…
-
- 19 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém se spotřebou u fabie 1.9 TDI, r.v. 2003, najeto 98tis. Při rychlejší jízdě ukazuje počítač průměr 7 litrů a když koukám na ukazatel paliva vypadá to jako kdyby byla v nádrži díra. Když jí hodně škrtím nedostanu se pod 5,5 litru. Ještě neustále padá ukazatel teploty chladící kapaliny, někdy nefunguje vůbec. Co by to mohlo být?
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, po rozsvícení kontrolky chyby motoru, jsem načetl sporadickou závadu snímač polohy škrtící klapky, ale jsem z teho trochu zmatenej, odkdy mají diesly škrtící klapku? Díky za info.
-
-
- 2 odpovědi
- 4,5tis zobrazení
-
-
Nemůžu nikde najít, který z motorů splňuje EURO 4, 51/70, 55/75 nebo 59/80 ?
-
- 7 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pěkný den, řeším potíž s tlakovou hadicí mezi turbem a mezichladičem. Ta hadice se zkládá z několika částí, které jsou spojeny navzájem. Jde mi o to, že ty spoje jsou už opět volný a pořádně nedrží k sobě. Už jsem to nechal loni přetěsnit, ale opět jsem tam, kde jsem byl předtím. Co byste mi poradili? Novou hadici třeba z ibizy 118kw, aby vydržela nebo si nechat udělat třeba celistvou kovovou hadici? Už mě to fakt s..e. Díky.
-
- 5 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
-
Mám problém so štartovaním, motor neštartuje ani za studena ani za tepla, motor vobec nechce komunikovať s riadiacou jednotkou, diagnostika mi vykazuje túto chybu 013 14/49-00. Poprosím o radu neviem si s tým poradiť. Ďakujem.
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-