Motor 1.2 HTP
171 témat v tomto fóru
-
Zdravím.. mám Fabii II 1.2 htp, rok 2007 najeto 62000km.. Už půl roku řeším problém.. Ne vždy - občas, po nastartování po pár vteřinách spadnou otáčky a motor začne jak kdyby cukat a je slyšet klepání pod kapotou. Je to tak intenzivní, že vždy vypnu motor protože i kdybych s tím chtěla jet, tak to chcípne. Netušíte, co by to mohlo být? Mám tam opravené a povyměňované už snad vše..nevíme už co by, na diagnostice to nic neukazuje... Připadne mi to trochu jako záhada už..
-
-
- 9 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Roomstra 1,2 HTP, RV 2008, najeto cca 41 000 km, pohon benzín + LPG. Někdy se mi stává, že při volnoběhu kolísají otáčky (z 900 otáček to spadne na 500 otáček za min a pak se to zase vrátí atd.) a dále mám někdy problém s poklesem otáček při řazení (když motor vytočím třeba na 3000 ot./min na III. rychlostní stupeň a chci přeřadit na IV., tak při ubrání plynu a současně sešlápnutí spojky otáčky dlouho neklesaj a dokonce i mírně stoupnou). Nevíte, prosím, v čem je problém? Jaká součást by potřebovala vyměnit. PS: popsané problémy jsou jak při pohonu na benzín, tak na LPG Děkuji za radu Jiří M.
-
-
- 9 odpovědí
- 9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
So svojou Fabiou II r.v. 2010 44kW som v podstate spokojný až na pár drobností.Čo ma ale fakt znervózňuje je skutočnosť, že po dlhodobej jazde do kopca, napríklad prejazd cez horský prechod a pod. sa po zastavení od môjho auta šíri nepríjemný a dosť prenikavý zápach, ako keď sa niečo páli. Pripomína mi to ako spálenú spojku, alebo spálené brzdové obloženie. Lenže ja so spojkou nemám problémy, dobre zaberá a ani nepreklzuje a brzdové obloženie by smrdelo aj po jazde po rovine si myslím. Najskôr som si myslel, že je to tým, že auto je nové, ale už má tri a pol roka a najazdené 21000 km. Neviem čo si o tom myslieť. Pri jazde po rovine je to bez problémov. Bez problémov je to…
-
- 7 odpovědí
- 11,1tis zobrazení
-
-
Dobry den vsem, mam takovy zahadny problem, mam novou F2 motor HTP 1,2 44kW nyni najeto 500km.Zhruba po 350km se projevil poprve zahadny zvuk z motoroveho prostoru. Prijel jsem z cesty,motor bezel na volnobeh a ja oteviral vrata od garaze a vsiml jsem si ,ze ve zvuku motoru se objevile i jakesi susteni nebo soupani. Po prozkoumani motoroveho prostoru jsem prisel na to,ze zvuk se ozyva z mist kde je remen a zhruba s mist od klimatizace.A dalsi voditko,kdyz se zapnul klimatitaci zvuk utichne. Kdyz ji zase vypnu zvuk se objevi. Problem je, ze se nemuzu objednat do servisu, protoze zvuk se projevuje jenom nekdy.Vetsinou po startu motoru. A tak to v servisu nemuzu ani uk…
-
-
- 13 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Ahoj tak jsem tu dlouho nebyl.už jsem tu můj motor řešil mám 1.2 51 KW a včera mi začala blikat chyba motoru auto začalo šíeně škubat tak jsme šel na diagnostiku. a byli tam 3 chyby: P0172 palivový systém skupiny válců 1 bohatá směs P0130 lambda sonda řada 1 sonda 1 chyba v proudovém okruhu p0303 rozpoznány výpadky zapalování u 3.válce zkrat na plus už delší dobu to řeším auto žere střílí do výfuku,katalyzátor už tam není vylétal ven výfukem.jezdím na plyn abych nezapoměl.na ten to celkem funguje.ale spotřeba se zvedla a je cítit nespálený plyn.jsem tedy rád že to konečně ukázalo nějaké chyby.Tlaky byli měřeny OK,olej filtry nové,svíčky nové,škrtící klapka zkalibr…
-
- 0 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Nevím, jestli je to problém, chod motoru je pravidelný, vím, jaký motory HTP mají chod. Ale pravidelně mi v motoru něco cinkání, jakoby při pravidelném chodu. Může to být problém? Případně, co to je? Motor 51kw.
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Nazdar! Robil som si sam servis po 60t km a menil som okrem ineho aj sviecky a palivovy filter(prvy krat). Po vymene mi ale akoby prestal dobre tahat motor za studena. Po nastartovani su volnobezne otacky pekne stabilne, ale ked sa rozbieham, tak to nachvilu strati dych a potom akoby to ozilo. Ked sa motor zahreje, tak uz je to v pohode. Ale spotreba mi podla stupla cca o 1,5 az 2 litre ale iba podla pocitaca. Podla toho co ukazuje rucicka nadrze, tak mi realna spotreba klesla. Sviecky som dal NGK . Samozrejme, ze som stare sviecky aj fiter vyhodil do kosa, tekze nemozem ani spatne odskusat kde moze byt problem. Co by ste poradili?
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, byl jsem na evidencni kontrole a technik nenasel tyrazeny typ motoru (1.2 HTP 51kW model 10/2011). Nasel pouze samolepici stitek, kde bylo vyznaceno CGP a cislo, pritom v technicaku je CGPA. Mavnul nad tim rukou, ale je divny, ze u takhle beznyho auta toto nenasel. Poradite, kde by mel byt typ vyrazen?(v navodu o tom informace neni) Diky Jirka
-
-
- 3 odpovědi
- 8,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den,dnes už je to celkem po druhé cca v rozmezí 2 měsícu. Bydlím na kopci, dnes ráno -1 venku - motor studený, nastartuji a dám tam 2. někdy 3.stupěň a nechám to sjet s 0.0 spotřebou až dolů. Jenomže,už po druhé se mi stalo,že se rozsvítily všechny kontrolky,spadl otáčkoměr,1x to dlouze zapípalo z palubovky , ale motor běžel dál,ale otáčky nefungovaly a kontrolky svítily. Musel jsem vypnout klíček a znovu nastartovat. Co to je? Vlastnost motorů 1.2HTP 51kw ? Napadlo mě,že dokud to jakoby běží na sytič a já tomu hned zastavím přívod paliva,tím,že tam dám kvalt. A ono by to chtělo na ten sytič chvilku normálně běžet než se zahřeje,nebo prostě po startu než vypne. Tak…
-
-
- 12 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím chtěl bych se zeptat když bych chtěl hodit do me fabky 1,2 51KW silnější motor 1.4 nebo 1.6 musi se měnit i převodovka ? Diky
-
- 7 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
Ahojte skodovaci, tak ako kazdeho ma sem priviedla otazka nejakeho problemu. Po dlhsej dobe hladania detailnych informacii o motore 1.2 HTP 51 kW (Roomster, popr. Fabia II,) som dospel k nazoru, ze by sa hodila nejaka video recenzia demontaze a montaze daneho motora. Myslim,ze by to pomohlo hodne velkemu mnozstvu uzivatelom, ktory zacinaju a zaujimaju sa o ich milacika. Ma niekto nejake zkusenosti s kompletnou opravou motoru 1.2 HTP? Mate nejake obrazky, videa? Mozete odhadnut casovu narocnost kompletnej GO motora a popripade i narocnost na financie (mam na mysli iba diely, ktore je treba vymenit)? Moc vsetkym dakujem a vela stastnych km
-
- 7 odpovědí
- 15,5tis zobrazení
-
-
-
Zdravím..vlastním Škodu Fabiu 1.2mpi má už nabehaných dosť km..ale mám k dispozícií motor 1.2htp..tak sa chcem spýtať či je potrebná aj výmena riadiacej jednotky alebo sa používa tá istá?..Ďakujem:)
-
- 4 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Chlapi poradte hlava motoru jde na repasi musím dat nove šrouby hlavy ,v obchodě mi nabidli šrouby od FEBI - Bildstein 40kč/ks nevite jaka je jejich kvalita , nejsou to nějaci činané v německém kabátě , prodavač tvrdil ,že je lidi berou (možná kecal) Jinač sada 8 ks od Reintz byla za 500kč, poradte
-
- 1 odpověď
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dnes jsem vypozoroval, že po zahřátí motoru se nevrací po vyřazení plynule otáčky na volnoběh. Klesnou na cca 1.500 otáček/min., tady se na 2-3 sekundy zastaví a pak teprve klesnou na volnoběžné. Motor 1,2 HTP 51kW. Čím to může být? Ještě doplňuji, že ŘJ byla v servise flashovaná on-line na poslední verzi sw.
-
- 10 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
zdarec, setkal se někdo na 1,2HTP s tím, že by mu padalo palivo?? když auto stojí přes noc, musí motor startovat třeba 6s. potom už jde na cvrnk... je někde možnost, přisávání paliva?? třeba v palivovém filtru, které má regulátor?
-
- 13 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Škrtící klapka je nová co to muže dělat.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Dobry den,dnes se mi stalo,ze po nastartovani mi spadly otacky na volnobeh,vse v poradku,bydlim v kopci a tak sem nechal neutral a pust brzdu a auto se na neutral rozjelo dolu z kopce,aale aniz bych slapal na plunovy pedal,tak mi proste vylitly otacky na 2500. pak zas klesnuly a pak zas vyskocily a zas klesly. Jeste se mi to nestalo,co to muze byt? Jakobych slapal na plyn,ale vubec sem se ho nedotknul. dekuji moc za radu Petr
-
- 7 odpovědí
- 5tis zobrazení
-
-
Ahoj, jaký silentblok motoru na straně převodovky patří na 1.2 HTP 51kW? Mám tam díl s číslem 6R0 199 555, zdá se mi to ale dost hlučné.
-
- 5 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat zda někdo má zkušenosti s tímto problém: JIž nějakou chvíli se mi stává, že motor zničeho nic ztratí výkon a jak kdyby se přechlastal. Stává se to kupříkladu, při rozjezdu na jedničku, zničeho nic klesnou otáčky a autu jak kdyby se nechtělo. I při zařazeném vyšším kvaltu se auto zatřepe a nechce se mu. Vím, že 1.2 htp není žádný závoďák, ale oproti chování před a nyní, je to rozdíl. Spozoroval jsem větší spotřebu paliva. Nestává se to pravidelně. Klimatizaci mám vypnout. Motor je zahřátý. Většinou po najetí takových 15 km nebo větších vzdáleností. Netankuji na "no name" benzinkách Na autě je najetých nějakých 17 tis. Obs…
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
zdarec lidi, omlouvám se za založení, ale nedalo se najít. hlásí mě to tady ty dvě chyby, ale co mě spíš zaráží je to, že jak oddělám víčko na nalívání oleje a mám nastartovaný motor, tak motor chcípe a je tam cítit podtlak... jak víčko zadělám, motor šlape... nejhorší jsou ranní starty. je to FABIA II 1,2 HTP 51kW. díky za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, mám asi půl roku Fábii II 51kW (r.v. 2007), najeto dnes 35 000km. Ze začátku bylo všechno OK, ale potom jsem měl vypůjčený subwoorfer a tím to všechno začalo. Většinou (ale ne vždycky) při nastartování, auto chytá okamžitě, vyběhnou otáčky na 1500, za chvíli vyběhnou na vteřinku na 2000, pak spadnou na 1000 a pak se ustálej na 1500ot. Při tomto průběju sebou auto nepatrně klepe, a když spadnou otáčky na těch 1000, tak je to víc intezivní. Nevím jak dlouho to trvá, ale jakmile se rozjedu, tak to přestane. Dával jsem to za vinu, že při startování běží alternátor (kůli vysoké spotřebě zesilovače) a subwoorfer jsem asi po týdnu vyndal. Nevím jestli jsem si toho nevš…
-
- 25 odpovědí
- 16,7tis zobrazení
-
-
Zdravím,kámoš má problém.Sešlápne plyn a auto nejede a z motoru jde teplo,ale nepřehřejva se.Také jdou divné zvuky.Na volnoběh je klid.
-
- 6 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdar kolegove, obracim se na Vas s prosbou s tim, ze mi snad pomuzete diagnostikovat moznou pricinu problemu, zavady. Rano pri -17 stupnich jsem zkousel nastartovat a rozsvitila se kontrolka nizky tlak oleje, zkousel jsem to parkrat protocit, bez vysledku. Za pul hodky znovu a pak zase znovu atd. furt to same. Nakonec se mi podarilo nastartovat nekdy v 1 odpoledne kdy bylo uz kolem -10 stupnu, odhadoval bych tak celkem 20 pootoceni klicku , kdyz mi castecne na auto svitilo slunce - teplomer v aute ukazoval -7 nebo -8 ted si presne nevybavim. Resim jestli je zavada v baterce nebot ma mene jak 12V naprazdno, pri startu klesa napeti na kolem 7-8V coz mi prijde dost malo. …
-
- 3 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Spozoroval som, že keď idem na voľnobehu a spomaľujem, tak mi rastie spotreba (pozorujem to na ukazovateli aktuálnej spotreby). Čiže idem 90 km/h vyhodím rýchlosť a spotreba je 1liter, pri 60 je spotreba 1,1 litra a tak postupne spotreba ide hore keď znižujem rýchlosť, keď zastavím tak spotreba ukazuje niekedy až 4,5l a o sekundu na to 0,7l. Neviete kde môže byť problém. Diagnostika všetko OK Auto: 1,2 HTP, 51kW, 2008, najazdených 30000km
-
-
- 14 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Zdravím... čas od času mi svítí kontrolka "systém kontroly výfukových plynů"... bylo mi řečeno, že to může být jakákoliv závada... ale dnes když jsem jela na dvojku nebo na trojku a šlápla jsem tomu, tak auto mělo strašně malý záběr, nechtělo pořádně jet a lehce cukalo... Nevíte co by to mohlo být?? Moc děkuju!!
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-