Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI
71 témat v tomto fóru
-
Prosím o smazání, docela sklamán že krom jednoho nikdo nic.
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
VAG hlasi chybu EGR ventilu. Že zkušenosti už vím, že se na to nedá vždy spoléhat. Chci se tak zeptat, jestli jste to už náhodou taky neřešili? Odesláno z mého Lenovo X3a40 pomocí Tapatalk
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny měl bych prosbičku a potřeboval bych foto a info o horním plastovém krytu motoru na fabii II 1,4 tdi 51kw 2008 pokud se tam vůbec nějaký dával u autorizovaných prodejců jsem moc nepochodilnebo spíše dělali že to nevědí alesponˇ mi tak někteří připadali a každý tvrdil něco jiného
-
- 13 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
Zdravim klubaci,zkousel jste nekdo davat do teto fabie mk2 6-ti rychlostni prevodovku? Zajimalo by me ci se tam vejde nebo ne. Diky
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravim chlapáci, mám tu takovej oříšek. Moje prvotina, co se týče výměny motoru u 1,4tdi a pd vůbec. Z důvodu zadřeného motoru na spodku jsem koupil jiný, ale holý motor i bez vstřiků. Po výměně a instalaci původních vstřiků nechce chytnout. Máte někdo nějakou radu? Ani nevím jak se to odvzdušňuje atd. Děkuji za jakoukoliv radu Pavel
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dobry den prosim o radu mam roomstra 1.4tdi 51kw. Pri studenem motoru je vse v poradku ale po ujeti cca 40 km my motor sam od sebe drzi otacky volnobehu v urovni kolem 1200 az 1300ot. Nevite nekdo cim to muze byt
-
- 8 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Prosím o radu.Začala svítit kontrolka motoru a nápis emise do dílny, tak jsem rozdělal škrtící klapku a egr ventil, vyčistil a pak jsem zjistil, že je totálně zaolejovaný vzduchový filtr.Nevíte jaká by mohla být příčina??díky
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, není to vtip, nýbrž divný zvuk, který se vydává z mého nového vozu. Když vytáčím motor např. na trojku do 80 km/h a pak pustím pedál, aniž bych přeřadil (např. při jízdě do kopce), motor vydává velice divný zvuk připomínající rozjezd TATRY 143 (všichni ji jistě dobře znáte). Je to takový zvuk připomínající setrvačník. Neptal bych se na to, kdyby mi tohle stará Fabka dělala také. Je to normální?
-
-
- 16 odpovědí
- 10,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den , mám roomstra s motorem 1.4 TDI 59 KW, Během jízdy došlo k úniku oleje do motorového prostoru. Dle servisu se přidřela kliková hřídel a byl proražen blok motoru a zničilo to vstřik na 2 válci. Servis je schopen sehnat nějakej starší motor + nový vstřik za za cca 40 000 kč + nějaká práce . Nechce se mě dávat 50 000 za opravu když na to nebude žádná záruka. Zajímaly by mě vaše názory, rady, jak v této situaci postupovat a řešit nějakým rozumným způsobem, případně nějaké kontakty ( pocházím ze středočeského kraje, okres Rakovník ) na koho se obrátit. Předem děkuju za názory, rady, typy nebo nabídku motoru 1.4 TDI , 59 kw, typ motoru BMS.
-
- 1 odpověď
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Fabii 2 1.4 TDI a nemám horní kryt motoru. Ten sem si už sehnal, ale potřeboval bych vědět, jaký typ a hlavně rozměry tam patří, abych si ho mohl vysoustružit z mosazi. Vyfotil a šuplerou změřil delky, śíŕky...? Jeden stojí 100kč a to mi připadne drahy za kus slitiny.
-
- 3 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravim, vím že se toho už napslao asi dost ale byl by někdo tak ochotný a zkonzultoval se mnou ideální po telefonu osazení motoru těmito komponenty. Jsem laik tak bych se rád dozvěděl pár informací. Díky
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Má někdo tenhle typ motoru... ve škodovce se stím moc nesetlali u roomstra k věci stalo se mi po 100km že se mi rozvítila kontrolka mazání na maxi dotu nápis nízký tlak oleje zastavil jsem a koukl na měrku a olej byl mezi riskami po minutě už to nic nehlásilo má stím někdo zkušenost
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Žádám Vás o radu, chci si dát do svého vozu blow off ventil. Vlastním fabii II rok výroby 2008, 1.9 Tdi. Jsem v tom naprostý laik. Nevím jaký ventil si mám koupit a kam bych ho měl dát. Jedná se mi pouze o syčitý zvuk. Děkuji.
-
-
- 11 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás pánové, mám problém se svojí Fábkou 1.9TDi PD, r.v. 2008, je bez DPF. Za studena mi cuká motor při lehkém přidání plynu a to jak při rozjezdu, tak třeba i řazení...vždy jako by motor vynechal. Jakmile se s autem jede svižněji nebo se motor zahřeje, tak není absolutní problém. Auto startuje a táhne bez problémů, ani spotřeba není mimo rozsah. Vag nic nepíše. Dal jsem to do škodovky a nic tam nenašly, prý jsou vstřiky, setrvák i turbo vpořádku. Motor má najeto 90tis. Budu vděčný za každou radu kde začít. díky
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, setkal se někdo s diagnostikou toho, že auto přestalo nad 2500 otáček plynule jet a diagnostika napsala vada: snímač otáček klikové hřídele? Závadu mi vymazali, auto krásně jezdí dál, ale prý nikdo neví jak dlouho.... řešení Škody: Nutná výměna polomotoru... respektive nutnost sehnat starší motor, protože Fabia II je již po záruce!!!! Auto má najeto 83.000 Km. ...ale Leasing stále běží :( Kde mám proboha vzít 100.000 Kč na nový polomotor...a ten zase vydrží 83.000 km???? Kliková hřídel údajně chodí vodorovně (axiálně) a prý se tato závada nedá opravit, protože nelze vymezit klikovou hřídel, aneb je to nerozdělatelný a musí se vyměnit motor.... ... není to …
-
- 6 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte kde najdu čidlo vačkového hřídele na Fábii 1.4tdi. Jedná se o tohle čidlo: http://www.nd-skoda-...-4-1-9-tdi.html Díky za každou radu
-
-
- 1 odpověď
- 4,2tis zobrazení
-
-
Ahojte, chci se zeptat na jednu věc. Nikdy dřív jsem si toho nevšiml. Při vypnutí motoru nebo i jen klíčku se zapnutého stavu (nemusí být nastartován) se někde nad turbem (asi u EGR) ozývá divný zvuk. Je to jako elektromotorek 3-4x po sobě zavrčí. Ten zvuk není nijak nepříjemný, že by šel přes zuby nebo byl nějak extra hnusný... Jen tam prostě 3-4x něco krátce slyšitelně zavrčí. Neví někdo, co by to mohlo být? Díky moc. Je to určitě elektonického původu.
-
- 4 odpovědi
- 7,3tis zobrazení
-
-
Mam fabii 1.4tdi 59kw, najeto 8tis/km. začala mi zlobit. Když pustim plyn nebo zmačknu spojku samo začnou stoupat otačky motoru. Je to sice v zaruce ale moc se mi to nechce nikam davat. Nemate nekdo zkušenost co by to mohlo byt. Žadna kontrolka nesviti.
-
- 19 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
Potrebujem poradiť, idem meniť motor nie som si istý že či budem mať problémy s diagnostiku. Je to roomster 2008 1.9 tdi motor BSW a môžem zohnať taký istý z roku 2009, keďže to sú posledné motory pred common rail by mali byť všetky identické. Bude všetko pasovať? Ďakujem.
-
- 4 odpovědi
- 4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Bohuzel hledal ale nenasel. Jak se ochladilo cca -5 tak mam spatne starty. Zjistil jsem ze nezhavi motor. Po odpojení cidla teploty vse ok. Vymenil jsem cidlo teploty ale nic se nezmenilo. V namerenych hodnotach jsem zjistil ze cidlo ukazuje stare i nove (ze skodovky podle etky) cca 20 stupnu a po odpojeni cidla cca 15 stupnu. Je mozne nekde v diagnostice zmenit hodnoty toho cidla? Pokud mozno aby to ukazovalo o 20 stupnu min? Dekuji za brzkou pomoc jeste jsem zapomel fabia 1.9 TDI 74Kw r.v. 2002 ATD najeto 185000
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám najeto na svém tédéíčku 10000 km, ale výkon a zátah motoru je stále špatný. Moc se mu nechce do otáček. Spotřeba malinko klesla. Prosím Vás, užiatele, co máte zkušenosti s motorem 1.4 tdi 59kw, o rady a postřehy, když jste zajížděli tento nový vůz. Lze považovat v 10 tis. km TDI za zajeté nebo půjde (doufám) výkon nahoru? Díky
-
-
- 6 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-