Motor
Podfóra
38 témat v tomto fóru
-
Zdravim, zacinam mat problem s preradovanim rychlosti. Pri jazde napriklad hore kopcom kedy potrebujem nabrat vyssie otacky aby som mohol preradit na vyssi stupen tak preradim napr zo 4 na 5. Na dve sekundy mi preradi do 5 co mi aj zasvieti na displeji. Potom rychlost zmizne a motor zavrci dvihnu sa otacky ako keby podradil a znova o chvilku sam zaradi stupen aky mam. A toto sa deje aj viac krat po sebe a potom znova pri preradzovani z 5 do 6. Rucicka otaciek skace hore dole. Stava sa mi to niekedy aj na rovnej ceste kedy potrebujem trochu viac sliapnut na plyn. Viete mi poradit kde by mohol byt problem? Dakujem.
-
- 1 odpověď
- 4,8tis zobrazení
-
-
Dobry den, mam dotaz. Koupila jsem Rapida, najeto 58tis, a az doma jsem bohuzel zjistila, ze mam dost potrhany ten dekl pod kapotou a chybi mi plastovy horni kryt motoru. Cestou jsem citila, jak kdyz se neco pali. Je to velky problem, ze to tam neni? Diky
-
- 3 odpovědi
- 6tis zobrazení
-
-
-
Dočetl jsem,že motory (TSI,ecoboost atd) s přímým vstřikem a ERG ventilem mají velký neduh - usazování karbonu v sacím potrubí a jeho zanášení.Mám tedy dotaz jaké aditivum,přísadu do benzínu dát,aby se tomu dalo zabránit.Nestačilo by třeba přidavat do benzínu malé množství např 5 l/nádrž ethanolu,jelikož je známo,že toto palivo dobře rozpouští veškerý karbon a usazeniny spojené s chodem mororu.
-
-
- 66 odpovědí
- 34,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, řešil jste někdo uložení převodovky? Zdá se mi, že auto při rozjezdech a při řazení nějak jakoby cuká a je cítit vůle. Někde jsem se dočetl že u rapidu odchází držák a uložení převodovky. Nevíte se bych našel nějaký schéma dílů?
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím robí to aj vám že, pri prudkom pustení spojky počuť cvaknutie? Bol som s tým v servise a vraj je to prevádzkový stav. Pripomína mi to ako keby boli pružiny na spojkovej lamele zničene. Auto má 16000km.
-
- 3 odpovědi
- 7,2tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenost s provozem RS na palivo E85 na motoru TSI?
-
- 0 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, chtěl bych založit vlákno o spojce. Žádné takové jsem tu nenašel. Řeším první věc, parkuji v garáži která je do mírného kopce. Občas zajedu pozadu a teď se mi při posledním zajíždění stalo že zasmrděla spojka. Nic hrozného, ale už byla lehce cítit. Tak mne to vede k zamyšlení nad životností spojky. Dá se obecně říci že u nových aut je spojka konstruovaná na životnost vozu? Vím že se dříve říkalo, že by měla 100tis vydržet, někomu třeba i 200tis - jasně záleží na tom v jakém provozu/režimu auto jezdí. (dálnice/město...). Tak jsem si řekl, že tam už couvat nebudu, pokud vyloženě nebudu muset. Zajel jsem tam tedy popředu a spojka zasmrděla také. Mezi tím…
-
- 6 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
-
-
Ahoj pánové, podařilo se mi při zácpě na pražském okruhu (Barrandov) chytit miniaturní kamínek který mi prorazil ten malý chladič (po chlazení kapaliny chladící vzduch) klasickým chladičem. V chladiči mám mezi žebry dírku cca 5x5 mm až na příčnou trubičku kterou naštípnul... Dohadoval jsem se z autorizovaným servisem (samostatná správní jednotka) a ŠA, a prý toto není klasická konstrukční vada chladiče, případně konstrukce přívodu vzduchu, neb na "skoro novém" autě Š Rapid 5/2013, cca 30tis. km, prodloužená (doplácená) záruka na 4 roky, .... a není :-( 7500,- v ha__lu. K čemu pak je ta prodloužená záruka, to pak přeci nemá cenu když mám havarijní pojištění ... tahání…
-
-
- 7 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Zdar, jen mě už nějakou dobu zajímá,jaký je rozdíl v označení motorů TSI - FSI - TFSI A pokud možno nějak lidsky,selsky
-
-
- 2 odpovědi
- 37,6tis zobrazení
-
-
Dobrý den, poprosím o radu, jak je to s přeřazováním za jízdy u automatické převodovky. Pokud mám zařazený stupeň "D" a chtěl bych přejít do "S", stačí dát nohu z pedálu a zajet s pákou dozadu? Pokud mám zařazený stupeň "D" a chtěl bych přejít do "N", tak se v příručce píše "… sundat nohu z plynového pedálu a počkat na volnoběžné otáčky.". Jak poznám, že už jsou volnoběžné otáčky? Slyšel jsem, že by se tohle nemělo využívat, ale hodilo by se mi to v situaci, kdy mi v dálce padne červená a chtěl bych k semaforu setrvačností na neutrál dojet. Pokud nechám zařazené D, brzdí se motorem a zastaví mi to daleko před semaforem. Předem díky za rady :-).
-
-
- 2 odpovědi
- 6,9tis zobrazení
-
-
Ahoj mam novy Rapid spaceback 6MP asi 2 tyzdne nabehane okolo 1000km. zabeh po okreskach preto tak vela.Ked idem ustalenou rychlostou na ktorykolvek rs. alebo ked akcelerujem citim v spojkovom pedali jemne vibracie,alebo pulzovanie ktore sa priamo umerne zvysuje s otackami motora.Naopak pri deakceleracii v spojke nic necitit.Spojku staci len trosku zatlacit tak 1cm alebo len na nu polozit nohu.Takze cim vacsia zataz motora tym silnejsie vibracie a cim vacsie otacky tak su vibracie rychlejsie .Pri ustalenej 100km/h na 6rs. tempomat je to skoro necitit akonahle pridam je to citelne tam. Nemyslim ze ide o vadu spojky skor sa len prenasaju vibracie od motora cez spojku do pe…
-
- 7 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
-
http://www.auto.cz/exkluzivne-cinska-skoda-rapid-ma-zcela-nove-atmosfericke-motory-ea211-74126
-
-
- 14 odpovědí
- 11,9tis zobrazení
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=YiFvAAogDO0
-
- 0 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-