Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
  1. Zahájeno uživatelem Tomáš Urbánek,

Ahoj, jsem druhy majitel Skoda rapid 1.2 tsi cjzc 2016. Najezd 143000 km. Spojka mi zabira asi tak dva centimetry po sešlápnutí spojky, ale neprokluzuje, celkem mi to vadí, drive jsem mel fabii ii htp a tam zabirala v pulce, kde pedal tlaci pekne do nohy a mel sem vetsi cit v noze. Je to normální, nebo na výměnu celé spojky. Díky

2. Zahájeno uživatelem Devon,

Zdravim, zacinam mat problem s preradovanim rychlosti. Pri jazde napriklad hore kopcom kedy potrebujem nabrat vyssie otacky aby som mohol preradit na vyssi stupen tak preradim napr zo 4 na 5. Na dve sekundy mi preradi do 5 co mi aj zasvieti na displeji. Potom rychlost zmizne a motor zavrci dvihnu sa otacky ako keby podradil a znova o chvilku sam zaradi stupen aky mam. A toto sa deje aj viac krat po sebe a potom znova pri preradzovani z 5 do 6. Rucicka otaciek skace hore dole. Stava sa mi to niekedy aj na rovnej ceste kedy potrebujem trochu viac sliapnut na plyn. Viete mi poradit kde by mohol byt problem? Dakujem.

• 1 odpověď
    • 4,8tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Kacka81,

Dobry den, mam dotaz. Koupila jsem Rapida, najeto 58tis, a az doma jsem bohuzel zjistila, ze mam dost potrhany ten dekl pod kapotou a chybi mi plastovy horni kryt motoru. Cestou jsem citila, jak kdyz se neco pali. Je to velky problem, ze to tam neni? Diky

• 3 odpovědi
    • 5,9tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem koldik,

Dočetl jsem,že motory (TSI,ecoboost atd) s přímým vstřikem a ERG ventilem mají velký neduh - usazování karbonu v sacím potrubí a jeho zanášení.Mám tedy dotaz jaké aditivum,přísadu do benzínu dát,aby se tomu dalo zabránit.Nestačilo by třeba přidavat do benzínu malé množství např 5 l/nádrž ethanolu,jelikož je známo,že toto palivo dobře rozpouští veškerý karbon a usazeniny spojené s chodem mororu.

5. Zahájeno uživatelem Cabovaveronika,

Zdravím, řešil jste někdo uložení převodovky? Zdá se mi, že auto při rozjezdech a při řazení nějak jakoby cuká a je cítit vůle. Někde jsem se dočetl že u rapidu odchází držák a uložení převodovky. Nevíte se bych našel nějaký schéma dílů?

• 2 odpovědi
    • 4,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem mato-2301,

Zdravím robí to aj vám že, pri prudkom pustení spojky počuť cvaknutie? Bol som s tým v servise a vraj je to prevádzkový stav. Pripomína mi to ako keby boli pružiny na spojkovej lamele zničene. Auto má 16000km.

• 3 odpovědi
    • 7,1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem mbrazdil,

Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenost s provozem RS na palivo E85 na motoru TSI?

• 0 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Effective,

Ahoj lidi, chtěl bych založit vlákno o spojce. Žádné takové jsem tu nenašel. Řeším první věc, parkuji v garáži která je do mírného kopce. Občas zajedu pozadu a teď se mi při posledním zajíždění stalo že zasmrděla spojka. Nic hrozného, ale už byla lehce cítit. Tak mne to vede k zamyšlení nad životností spojky. Dá se obecně říci že u nových aut je spojka konstruovaná na životnost vozu? Vím že se dříve říkalo, že by měla 100tis vydržet, někomu třeba i 200tis - jasně záleží na tom v jakém provozu/režimu auto jezdí. (dálnice/město...). Tak jsem si řekl, že tam už couvat nebudu, pokud vyloženě nebudu muset. Zajel jsem tam tedy popředu a spojka zasmrděla také. Mezi tím…

• 6 odpovědí
    • 14,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Pastelka,

Ahoj pánové, podařilo se mi při zácpě na pražském okruhu (Barrandov) chytit miniaturní kamínek který mi prorazil ten malý chladič (po chlazení kapaliny chladící vzduch) klasickým chladičem. V chladiči mám mezi žebry dírku cca 5x5 mm až na příčnou trubičku kterou naštípnul... Dohadoval jsem se z autorizovaným servisem (samostatná správní jednotka) a ŠA, a prý toto není klasická konstrukční vada chladiče, případně konstrukce přívodu vzduchu, neb na "skoro novém" autě Š Rapid 5/2013, cca 30tis. km, prodloužená (doplácená) záruka na 4 roky, .... a není :-( 7500,- v ha__lu. K čemu pak je ta prodloužená záruka, to pak přeci nemá cenu když mám havarijní pojištění ... tahání…

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Zajíc15,

Zdar, jen mě už nějakou dobu zajímá,jaký je rozdíl v označení motorů TSI - FSI - TFSI A pokud možno nějak lidsky,selsky

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 37,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem David91,

Dobrý den, poprosím o radu, jak je to s přeřazováním za jízdy u automatické převodovky. Pokud mám zařazený stupeň "D" a chtěl bych přejít do "S", stačí dát nohu z pedálu a zajet s pákou dozadu? Pokud mám zařazený stupeň "D" a chtěl bych přejít do "N", tak se v příručce píše "… sundat nohu z plynového pedálu a počkat na volnoběžné otáčky.". Jak poznám, že už jsou volnoběžné otáčky? Slyšel jsem, že by se tohle nemělo využívat, ale hodilo by se mi to v situaci, kdy mi v dálce padne červená a chtěl bych k semaforu setrvačností na neutrál dojet. Pokud nechám zařazené D, brzdí se motorem a zastaví mi to daleko před semaforem. Předem díky za rady :-).

• Pozitivní
    • 2 odpovědi
    • 6,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem martindz,

Ahoj mam novy Rapid spaceback 6MP asi 2 tyzdne nabehane okolo 1000km. zabeh po okreskach preto tak vela.Ked idem ustalenou rychlostou na ktorykolvek rs. alebo ked akcelerujem citim v spojkovom pedali jemne vibracie,alebo pulzovanie ktore sa priamo umerne zvysuje s otackami motora.Naopak pri deakceleracii v spojke nic necitit.Spojku staci len trosku zatlacit tak 1cm alebo len na nu polozit nohu.Takze cim vacsia zataz motora tym silnejsie vibracie a cim vacsie otacky tak su vibracie rychlejsie .Pri ustalenej 100km/h na 6rs. tempomat je to skoro necitit akonahle pridam je to citelne tam. Nemyslim ze ide o vadu spojky skor sa len prenasaju vibracie od motora cez spojku do pe…

• 7 odpovědí
    • 10,7tis zobrazení
  13. http://www.auto.cz/exkluzivne-cinska-skoda-rapid-ma-zcela-nove-atmosfericke-motory-ea211-74126

• Pozitivní
    • 14 odpovědí
    • 11,9tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem JirkaBrno,

https://www.youtube.com/watch?v=YiFvAAogDO0

• 0 odpovědí
    • 7,5tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.