Elektrika
376 témat v tomto fóru
-
Zdravím, možná to sem neptaří, nebo to tu už možná je. Naskytla se mi dobrá koupě originálního palubního pc pro felicii. Akorát je to pro 1.3spi( asi jednobod) psal mi to z bazošu. A ja mam 1.3mpi. Myslíte, že to tam půjde kvůli čidlu, které se dává na vstřik ? Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Zdravím první otázka se týká mé felicie mám na baterii přiveden kabel k suboferu v kufru a pak nulka na kostru u zadniho světla jakmile dam do kable plusového pojistku tak mi bouchne nevím co stím nevíte kde je chyba pojistka která je v bdně vypadá v pořádku takže tuším že problem bude v kbeláži ale nevím kde je to jen drát xD druhá otázka kamarád má také felicii začal mít problémy s elektrikou, rozbil se alternátor, vyměnil se dobíjí, ale asi mu něco někde fest zkratovalo, ma už třetí baterii a pořád mu to jen tak zničeho nic chcípne nabije baterii nastartuje a nebo na roztlačení nastartuje a po nějaké době jízdy prostě vypne dneska mu něco při otačení klíčku bzuče…
-
- 8 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Podařilo se někomu pripoji ?me se to sparuje ale v aplikaci nic nefunguje.
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, mám jistý problém na své feldě. Posledních 14 dní, když někam jedu a zapnu topení, tak se mi po 5-10 minutach vypne ventilátor a zhasnou potkávací i dálkové světla a nereagují na zapnutí. (Obrysovky fungují) Dálkové světla fungují pouze při držení přepínače světel. Nemáte někdo s titmo problémem stejné zkušenosti ? Nebo znáte řešení na tento problém ? Nejsem si ani tak na 100% jist zda-li je opravdu problém v elektru, ale jiný důvod mne nenapada. Děkuju za jakoukoliv radu. S pozdravem Winters
-
- 3 odpovědi
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám problém se zadníma mlhovkama...přední mi normálně svítí, ale zadní ne :-( ... když je zapnu, tak na palubce normálně svítí....pojistka je v pořádku ... dnes jsem byl v mototechně a zkoušel jsem vyměnit všechny relátka a taky nic .... měnil jsem žárovky taky nic .... přitom když je nechám zaple a vypnu normálně celý okruh světel...otevřu dveře tak mi to píska...jakože jsou zaple, ale nesvítí :-( kde může být problém ... už mě nic nenapadá ... jedině to ještě proměřit jestli tam jde napěti
-
- 5 odpovědí
- 5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim vsetkych.prisiel cas aj na menej zavazne poruch ako som pisal predtym.neviem cim to je,ale ked je vonku dazdive pocasie a pustim vo vnutri ventilator,strasne slabo to fuka.pridam tomu no nie je to nic moc.asi po15min.jazdy to funguje normalne.je to neprijemne najma v tychto mesiacoch lebo prd vidim a len zotieram sklo.v suchom pocasi to ide perfektne.cele som to rozobral vycistil je to ako nove,ale ked naprsi znova to ide nejak pobiede.neviete niekto co to robi?
-
- 41 odpovědí
- 35,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den. V autě mám nainstalovaný voltmetr a při otočení klíčku do první polohy se rozsvítí kontrolka dobíjení a voltmetr ukazuje 12-12.2V. Při nastartování se napětí zvedne na 13-13,5V se zapnutými světly. Bez světel je to kolem 13,5-14V. Čím by to mohlo být, že napětí je tak malé a při akceleraci se zapnutými světly napětí klesá o 0,1-0,25V . A při spuštění stěračů či výstražných světel napětí klesá o 0,3- 0,5V?
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím o radu. Dnes jsem nastartoval mou felicii. Něco v ní začalo pískat, pak zhasla a když jsem chtěl nastartovat tak jen cvaká a netočí. Při otočení klíčkem všechny kontrolky zhasínají. V prostoru motoru něco zasmrádlo. Při připojení kabelů opět jen cvaká. Může to být baterka nebo čím to může být? Díky za každou radu
-
- 5 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Chcel by som vas poprosit niekoho o radu. Mame doma feliciu 1.3 GLx s centralnym uzamykanim na kluc. Chceli by sme to prerobit na dialkove ovladanie. Ak ma niekto radu ako na to bez toho aby sa muselo kupovat cele nove centralne, budem mu vdacny Centralne, ktore je tam teraz pouzite je original od vyrobcu. dakujem vsetkym
-
- 17 odpovědí
- 22,8tis zobrazení
-
-
Mám takovej dotaz a to dokáže někdo popsat nebo namalovat schema otačkoměru jak to vlastně funguje ? Vím že základem je Hallova sonda a dále že to asik závisí na impulzech.A také mě zajima jake jsou tam vystupní napětí
-
- 21 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravím. Nemôžem môj problém nikde nájsť. Odišiel mi vypínač na parkovacie svetla. Tak som ho vymenil. Lenže už som vymenil asi štvrtý. Pri zapnutých svetlách vydrží pár hodín a potom sa vnútri prehreje roztopí sa plast vypínača a prestane tým vypínač fungovať. Neviem kde môže byť problém. Vďaka za každú radu.
-
- 3 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, dnes se mi stalo, že když jsem při parkování zařadil zpátečku, tak auto chcíplo. Tak jsem popojel dopředu a už to šlo. Puvodně jsem laicky myslel, že to je benzínem, protože tam je jen na dojetí, ale nedalo mi to a koukl jsem na net. Prý to je způsobeno spínací skříňkou, což by taky vysvětlovalo, proč mám jiný klíč ode dveří a do zapalování. Tak se chci zeptat, co přesně oveřit, kam mrknout (očistit nějaké kontakty?). Zatím se to stalo jen jednou, ale nerad bych, aby mě to auto někde nechalo. Děkuji
-
- 16 odpovědí
- 12,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím dnes ráno jsem chtěl nastartovat, ale nesvítila mi kontrolka žhavení. Myslel jsem, že je něco se žhavením. Potom jsem zjistil, že při vyndání klíče svítí všechny kontrolky. I když tam ten klíč nemám, vypojím baterku a hned zapojím tak se zase vše rozsvítí i žhavení. Nevím co teď s tím, poraďte prosím.
-
- 3 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím, objevil se mi na autě problém, konkrétně na Felicii 1.3 MPI. Již několik dní mě neustále cvakalo v pojistkové skříni, prošel jsem fórum, zavezl do servisu kde mi údajně našli vodu v pojistkové skříni, vysušily + použily nějaký přípravek, odevzdaly že je vše ok. Na druhý den, bohužel problém přetrvával - po chvilce co motor běží začne nepravidelné cvakání v pojistkové skříni a začnou problikávat světla - kontrolka na palubovce i světla samotné (což ve tmě je trochu problém). Zkusil jsem vyměnit za jiné i relátka na světla, bohužel nepomohlo a problém přetrvává. Cvakání bohužel nejde nijak "vystopovat" jelikož to dělá nepravidelně - někdy když přidám…
-
-
- 17 odpovědí
- 24,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
koupili jsme si novou baterii do fildy varta a po 6 měsících bylo po ni.ale ve favoritu nám vydržela 3 roky uplne ta samá cim je to mozny?? taky ji kazdej treti den nabyjim abych nastartoval
-
-
- 171 odpovědí
- 80,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mám problém u felicie 1.3MPI. Po nějaké době vždycky praskne pojistka č.14, což je pojistka pro varovné a brzdové světla. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Prasklou žárovkou to neni, to sem už zkoušel, někdo mi ale radil, že někde může být špatné ukostření.
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-
-
Prosím máte-li někdo kabeláž od palubního počítače TC-6 z Felicie (třeba po havarii) a nepotřebujete je,rád bych je koupil.Nabídněte cenu.
-
- 6 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
Mám Felicii r.v. 95. Včera, po velkých lijácích, jsem zasedl za volant, otočil klíčkem v zapalování a ejhle! Spustí se přední stěrače a nejdou nijak vypnout. První co mě napadlo, že asi odešel cyklovač. Tak jsem jej vytáhnul a stěrače šly, díky bohu, alespoň základně ovládat. Tak si říkám fajn, koupím nový cyklovač a je problém vyřešen. Jenomže potom zapínám světla a při stisknutí spínače světel se současně ostříknou okna. A stejné, samovolné krátké zapnutí ostřikovačů, zaznamenávám i po zapnutí předních stěračů. A navíc ještě přestala fungovat houkačka. Trochu jsem se těchto "nadpřirozených úkazů" zalekl. Proto vypínám motor a vytahuji klíčky ze zapalování. Musím po…
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, mám problém u škody Felicie 1,3 MPi rok výroby 1997. Při zahřátí motoru (vody) nad 90°C praskne pojistka na pozici 20 což je podle knížky elektroinstalace motoru. Pojistka praská pokud při této teplotě zařadím a pustím spojku. už jsem to měl u autoelektrikářů a jediný co pro opravení udělali bylo že si řekli 2500 za novou cívku MPi pak zkusili odpojit lambda sondu a ani jedno z toho nepomohlo. Pokud se auto dobře chladí, tak neni žádnej problém, ale pokud jedu do kopce za kamionem a moc dobře se to nechladí a přeřadim tak pojistka praskne. Napadlo nás jestli to nedělá ventilátor a po odpojení také nic pořád praskala. Další rada mířila na čerpadlo paliva jestli ne…
-
- 1 odpověď
- 4,9tis zobrazení
-
-
Cavte potreboval by som poradit kde je ukostrene palivove cerpadlo na Felicii 1,3 mpi 1996 lebo volako mi blbne obcas ide a obcas ne a ked som to premeral tak som zistil ze je chyba v ukostreni :/
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Přátelé u mé Felicie 1,3MPX poslední typ se projevuje závada zpočátku přestala svítít kontrolka tlumených světel,říkám si vyměnit je spálená,nebyla a nesvítila pojistky překontrolovány,po čase sama začala svítit normálně,dnes zase né a k tomu přestala svítit světla podsvícení i světla vypínačů topení atd.při kontrole pojistky po otevření poj.skříňky sed najednou vše rozsvítilo.Po dvou dnech zase nic,stačilo bouchnutí po poj.skříní zaspodu a zase svítí.Dnes nic nesvítí trvale pojistky dobré.Prosím o radu ,co s tím
-
- 8 odpovědí
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém s ovládánim el. oken, motor okno jen stáhne a nahoru už nejde, tlačítkem to není, prohazoval jsem je, motorem to není, zkoušel jsem jiný, plastovej bowden je sice prasklej, ale s pomocí ruky se okno dalo vytáhnout, tím to ale taky není... vyndal jsem celou tu soustavu s motorem a pak jsem od ní odšrouboval motor, když jen motor bez bowdenu napojím zpátky na konektor a ovládám ho normálně tlačítkem v autě, tak se točí jen jedním směrem a druhým ne, a to úplně každej motor, co jsem zkoušel, takže musí bejt problém v elektrice, kabely ve dveřích jsou OK, zkoušel jsem je měřákem, takže problém bude nejspíš od konektoru za dveřma někam před tlačítko ovládání.…
-
- 4 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, potřeboval bych poradit, připravovali jsme felicii na STK, svařovali se podběhy a prahy, měnil se kulák a manžeta poloosy a čistily brzdy, problém je v tom že po odpojení baterky při svařování (cca jeden den) a znovuzapojení se stává že praskají žárovky, stěrače strašně rychle stírají a při přidání otáček za jízdy se strácí digitální hodiny, budu vděčný za jakoukoliv pomoc nebo radu.
-
- 14 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Čaute, potřeboval bych natáhnout 5V/1A po zapnutí klíčku. Nevíte, jaký je nejlepší/nejjednodušší způsob?
-
-
- 14 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den.Potřebuju poradit.Když natočím tak mi motor hned po nastartování chcípne,musím ho držet furt v otáčkách aby to jelo.Den před tím při zapnutých světlech mněl motor na volnoběch tendenci chcípnout po vypnutí světel se otáčky vrátily k normalu.Mysím že je to altík nebo to muže být i něco jiného?
-
- 1 odpověď
- 3,3tis zobrazení
-